За життя

Прогрес не стоїть на місці! Ще пів-року тому нормальної читалки не було. А зараз є аж дві - CoolReader і Moon+Reader. Обидві безкоштовні (Moon+Reader має платний варіант) і дуже потужні і гнучкі. Вони досить різні за своїм інтерфейсом, тому раджу поставити обидві і погратись ними, щоб вибрати ту, що більше до вподоби. У CoolReader'а мені перелистування більше сподобалося, а у Moon+Reader'а трохи iPhone'івський інтерфейс.
http://communities-dominate.blogs.com/brands/2011/02/why-nokia-os-strategy-is-right-for-nokia-and-shift-to-android-or-phone-7-would-be-madness-now.html Якщо автор не бреше в цифрах, то стаття виглядає дуже цікаво. Серед іншого автор доводить, що обрана нокією стратегія є вірною. Дивно, що це розходиться з баченням нового CEO компанії Nokia . Але думки цікаві.
Удивительно неплохая статья по поводу, как создавать унифицированные приложения для основных мобильных устройств.
Суто для програмістів.

DiscUtils is a .NET library to read and write ISO files and Virtual Machine disk files (VHD, VDI, XVA, VMDK, etc). DiscUtils is developed in C# with no native code (or P/Invoke).


І забивати їх шляпкою вперед... Це я про тих індійських мавп, яких понаймав Microsoft у відділення мобільних технологій. Купив в п'ятницю дружині телефон HTC Imagio замість старого якогось-там HTC. OS - Windows Mobile 6.5.3 + TouchFlo 3D. Що я можу сказати -- чудовий пристрій. Стілус є, екран хоч і резистивний, але пальцем керується без жодних зусиль, наче він ємнісний. Працює швидко, інтерфейс пальцеорієнтований, я стілус діставав один раз перевірити, чи є там детектор вийняття стілуса чи ні (є). WiFi і cellular data connection піднімає і кладе автоматично (на відміну від того ж андроіда, де їх треба руками включати). Короче кажучи, майже ідеальна система. І що зробили ті кляті мавпи? Викинули все і зробили покидька Windows Phone 7, з яким Microsoft вже пролетіла (вони ще смикаються, але провідним аналітикам вже все з ним зрозуміло). А ще краще - цвяхи-сотки позабивати шляпкою вперед тим самим індусам і Балмеру заодно з ними...
Для программистов и разработчиков интерфейсов:

When Windows Explorer added the ability for programs to display a balloon tip in the notification area, it was accompanied by a rather nasty bug.

You would be enjoying yourself in a full-screen program, like a DirectX game or a command prompt in full-screen mode—OK, so maybe you weren’t actually enjoying the command prompt, but let’s say you were for the purpose of this story. Then without warning, you would be taken out of your full-screen program and jolted back to the desktop.

Продолжение там столь же забавное, сколь и поучительное.

Ламер думає, що в кілобайті 1000 байтів, а хакер - що в кілограмі 1024 грами.

Хто такі гугеноти, ви мабуть знаєте. А що таке кібібайти? Ні, це не смішні байти для накурених пацанів. Так ламери наші кілобайти кличуть.

Насправді ламери перемогли. Маркетинг взяв гору над здоровим глуздом. Історично (для комп'ютерної індустрії) кілобайт означало 2^10 (два в десятому ступені) байтів, тобто 1024. Але так пересічному ламеру рахувати не дуже зручно. Чим і скористались маркетологи, позначаючи ємність жорстких дисків, пам'яті та інших носіїв в Кб / Мб / Гб, але рахуючи їх не як 2^10 (або 2^20 або 2^30), а як ступені 10. Начебто для зручного обрахунку, а насправді для збільшення цифри. Тобто кілобайт в них став дорівнювати тисячі байтів, мегабайт - мільйону байтів тощо.

Технарям не перемогти сіру масу ламерів, котрих ведуть чорні маркетологи, тому вони (технарі) здались і віддали звичні нам терміни ламерам. А собі вигадали нові. Тепер по-правильному на ступені двійки треба казати kibibytes, mebibytes, gibibytes ...
тут. Готується щось цікаве і, можливо навіть, революційне.
Любителів огризків виганяють з роботи.
to skin a cat to create a binary XML. Цікаве чтиво для спеціалістів з IT.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30