За життя

Колись давно, в 2000-му, я зареєструвався як ПП і три роки працював ним. Потім ми трохи змінили форму роботи, відкрили ТОВ "Софтпанорама" і тп. А на ПП я забив. А ще в мене 4 роки не було прописки. Тепер вона з'явилась, і я пішов повідомляти про цей факт державні органи. І тут на мене очікував сюрприз у формі catch 22. Провівши 3 години в черзі до реєстратора, я дізнався, що всі ФОП мали проходити перереєстрацію (яку я все одно не міг пройти без прописки), а тепер термін перереєстрації скінчився, і в новій базі даних по ФОП мене немає. А стара їм не допоможе. Що робити - поки що невідомо. Складено якусь комісію, яка має скласти перелік тих, хто зареєстрований тільки в старій базі, і за цим переліком будуть бажаючих переносити в нову базу. Тепер я не можу повідомити податкову про зміну адреси (тут я доклав руку до того, щоб не міняти район прописки - це полегшує зараз питання повідомлень, але не сильно), бо тим потрібна інформація від реєстраторів, а її див.вище. Чому треба влаштовувати катавасію із зміною баз даних і що заважало написати простенький скрипт для апгрейду баз, ніхто не знає. Створили чергову чорну діру для часу людей в загальнодержавному масштабі.
За умовами ліцензії наші молотки можуть тестуватись безкоштовно протягом певного періоду (30 днів з можливістю подовження). Тобто видаються користувачеві для *тестування*. Що в ліцензії чітко написано - "не для користування". Але ж ні. Знаходяться дятли, котрі пишуть дослівно "ми у вас брали молоток на тестування на 90 (!) днів, але ми ним користалися цей час і хочемо користуватись ще пів-року. Можна ви нам його безкоштовно дасте на пів-року?". І це хрін з великої міжнародної компанії з трьохлітерним доменом. Після того як я ткнув його носом в ліцензію, товарищ не посоромився спитати "ой, а я цього не знав (ліцензію мав прочитати без прочитання неможливо розпакувати молоток - ЄМ). А можна нам хоч на 30 днів поки ми тут будемо обговорювати питання купівлі". Був відправлений лісом.
Стандартна вимога дружини "хочу машину" наштовхнулась на "проблему останньої милі" - півтора кілометри грунтовки не лишають моєму ягуару шансів на проїзд. Відповідно, ягуар ми продаємо, і шукаємо щось маленьке з повним приводом і АКПП.

Jimny ледь не купили, але я вчасно почитав огляди. Нафіг нам армійський джип в місті ...

Fiat Sedici. Звоню в ItalMotors: "-Комплектація з повним приводом і АКПП на сайті є, в прайсі немає. Продаєте? - Так, привеземо на замовлення". Ок. Прикинув вартість, - дорогувато (~26 тис. доларів, якщо вірити сайту ItalMotors). Думаю "почекаємо, пошукаємо".

Подивились Suzuki SX4 (це одна й та ж машина, що й Fiat Sedici). Офіційний ділер не возить комплектацію з повним приводом і АКПП. Ідеальною була б машина з двигуном 2.0, але такого ми точно не дошукаємось. Привезти зі Штатів можна, але ціна вийде під 30 тис. Ще й дружина побачила його живцем, сказала, що це "бойовий мурах". Мою ідею купити і розфарбувати його під мураха забракувала (а дарма). Ок, відкинули.

Suzuki 3-door чудовий варіант, тільки дорого (31 тис.) і рамний позашляховик. Я б хотів щось більш міське. Привезти зі штатів? Там 3-дверних не продають. Везти з Європи дорого.

Апофеоз. Fiat Panda. Чудовий. Малий, прикольний, з повним приводом, панорамним дахом, 5-ма дверима і ще купою крутих речей. Поїхали в ІталМоторс.Сидить 5 менеджерів, чухає п'яти. 6 машин в салоні, жодного клієнта ...

Далі діалог з дівчиною:
- Панди є подивитись?
- Немає.
- Добре ... Привезти конфігурацію з повним приводом і АКПП можете?
- Так, на замовлення, але платити ви будете за новою ціною. Ви ж знаєте, курс євро виріс (!), 13% надбавка... В сумі 30% зростання.
- Що є нова ціна? На сайті написано 10500 євро, ціна березня місяця (звертаю увагу, що ціна в євро, поставлена в березні, коли надбавка вже була).
- Так, на сайті стара ціна (тут я в перший раз випав в осад). ... Я зв'яжусь з дистрибутором (імпортером) і дам вам ввечері відповідь по ціні.
...
- (звонить за годину) ви знаєте, ми не можемо привезти вам таку конфігурацію.
- хто "ми"? Дистриб'ютор не може?
- Так, імпортер не може.
- А коли зможе?
- Не знаю, мабуть не зможе.

Чудово ... І ви думаєте, що в автопромі криза? Криза в головах цього планктону, який не хоче продавати. Їм це не потрібно. Я приніс гроші, але їм не потрібні гроші. Країні не потрібні мої гроші. Це країна, в якій взагалі нікому нічого не потрібно. Це я вже давно з'ясував. Але, як виявилось, криза нічого не змінила.

Так що я тепер шукаю варіант привезти панду з заходу за нормальною ціною.

UPD: Дружина говорила з одним ділером, який почав її переконувати, що панди з АКПП і повним приводом взагалі не випускають. Це при тому, що в фірмовому каталозі Fiat'а 3 чи 4 конфігурації мають АКПП і повний привід. Повне незнання того, що продаєш ...

UPD2: почали прозвонювати ділерів. Один з них сказав, що відповідно до контракту із постачальником вони можуть постачати машину в певній базовій конфігурації (таких конфігурацій у Панди 7 чи 8), якщо є не менше 10 передплачених замовлень. Але звідки ж візьметься десяток замовлень, якщо інформації про машину немає і самі ділери не знають, що вона може бути?
Інший ділер сказав, що вони продають тільки типові конфігурації і навіть замовити кастомні опції, наведені на сайті у ділера, не можна, бо для цього потрібен окремий контракт з виробником.

UPD3: знайшов ще цікаву машину Seat Ibiza. Навіть знайшов, що рік тому на неї збирались ставити повний привід. Але криза, на жаль, поламала плани і Ibiza з повним приводом зараз не пропонується. А шкода, бо машина непогана і недорога.

UPD4: Fiat Panda і Sedici 4x4 з автоматом випускаються тільки за окремим замовленням. Замовити їх можна, але панда в макс.комплектації вийде більше ніж $30 тис. Нецікаво.
Подивився вчора Lumia 810 (?) на Windows Phone 7.5. Чесно намагався зрозуміти, де різні оглядачі знайшли простий і зручний інтерфейс. Я в ньому взагалі нічого не зрозумів. Швидке - так, швидке. Швидше за айфон, це так. Але оцей вертикально-горизонтальний скролинг нагадує індійські фільми, де все яскраво, всі танцюють, але жодного сенсу не прослідковується. Я так розумію, що керманич відділенням і його підлеглі (всі індуси включаючи керманича) вирішили привнести національного колориту в своє поробло. Щиро сподіваюсь, що Windows Phone 8 буде більш адекватним до розуму WASP'ів і інших caucasians.
(попередня частина тут)

З 1-го числа починаючи шпиняв дівчину в Порше-Захід, щоб з'ясувала з приводу замовлення. В принципі, кажуть, замовити не можна... Але для вас трошечки можна. Аванс? Мінімальний, 5000 грн. (нагадаю, що в Атлант-М мені казали про 20-30% авансу).

Поїхали вчора замовляти. Ну, опції на Tiguan - це щось. На одному заводі збираються Тігуани і Гольфи. Але на Гольф можна замовити індивідуальний колір, а на Тігуан - ні. Додаткові опції - це взагалі цирк. Якщо ставиться камера заднього виду, то не можна поставити Park Assist (в Ауді з цим проблем немає). Light Assist недоступний з бі-ксеноном (теж опція). Причому, в Light assist входить дзеркало заднього виду із автозатемненням і підсвітка зони педалей. Ну скажіть мені, яке відношення мають дзеркало і педалі до бі-ксенону і хто вигадав такий ідіотизм. Телефонна підготовка "Плюс" недоступна з навігаційною системою. А ці двоє як пов'язані? Ніхто не знає. Кермо тільки триспицеве, при тому що в Ауді Q3 (одна платформа з тігуаном) є чотириспицеве.

Короче, автомобіль черговий раз виправдав свою назву - нехай піпл хаває. Ми звісно замовили, оскільки вже приїхали і бюджет на це виділений, але осад лишився. В майбутньому тільки преміум-клас і з індивідуалізацією по максимуму.

Шукаю бджолопакети (купити). Оскільки як завжди хочеться одразу і без клопоту (ну, макисмум, з'їздити в область), то шукаю в Київській області. І є сайт, де тих об'яв - 106 сторінок по 10 об'яв (це тільки продаж бджолосімей). З них 75-80% без вказання, де знаходиться продавець. Ну блін, невже людина, котра дає об'яву, не бачить, з якою кількістю людей вона конкуруватиме? І детальна об'ява із всіма даними (а не просто "продам бджолопакети. Бджола гарна, продуктивна. Дзвоніть, домовимось") є одним з ключових факторів для звернення.
Заходит пингвин в бар. Заказывает виски, сигареты.
Садится за стол, выпивает виски, выкуривает сигарету. Встает и направляется к выходу.
Все посетители в ауте, наблюдая за пингвином. Пингвин:
- Что вы на меня так смотрите?
Первым из небытия возвращается бармен:
- Да мы все в первый раз видим пингвина, пьющего виски и курящего сигареты, да еще и разговаривающего.
Пингвин:
- С такими ценами - и в последний.


В Сільпо продають екологічні паперові пакети (макс. навантаження 3 кг) по дивній ціні в 2.50 грн за штуку. Ми тут прикинули їхню собівартість, виходить щось менше 10 копійок. Аналогічний за масою і об'ємом целофановий пакет коштує у них же 0.50 грн.

Чудово Сільпо захищає довкілля, нічого не скажеш. Цікаво, чи багато вони таких пакетів напродавали.
Цитата з реальної вакансії (хто не лінивий, знайде в гуглі, звідки):

Qualifications:



Bachelors Degree or higher strongly preferred in computer science or engineering and/or a minimum of 5 years' experience in all aspects of Network Infrastructure, and exposure to other information technologies
Product Specialist
Gateway Routing and Dial peers
SIP (G.711, G.729, G.722, T.48,etc) MGCP, Skinny, PRI protocols
MPLS, Metro E, Optical Carrier, DS1-3, ATM, SIP trunking, AccuRing, 800 SDNs, VRFs
Session Border Controller products
SRTP (Secure SIP)
QOS Policy provisioning
Web Collaboration Technologies (WebEx)
E911 rules guidelines and provisioning
Dial Plan configurations and translations; Application dialing rules, Class of Service restrictions
VMWare and Server Technologies
Knowledge of SQL, PostGRESQL, databases
Linux, Microsoft Server technologies
XML scripting
TFTP, Syslogging
LDAP, SLDAP, SFTP, TFTP, SSH, DNS, DHCP, 802.1x, RDP, POE
Internal and Public Certificate Authority
WiFi integration as well as broadband wireless federation.
Auto Attendant and Call handlers
CTI integration
IMS Federation and 3g/4g technologies XMPP Technology
Federation of B2B UC
Video Conferencing
ITIL Certification; ITIL v.3 preferred
CCVP, CCNP, CCNA
Presentation skills and excellent analytical skills
Proficient project management skills
Ability to visualize new applications of existing knowledge that lead directly to important new business opportunities
Thorough understanding of business needs and the opportunities available in evolving telecommunication technologies/standards and how they can be incorporated into network infrastructure solutions
Excellent written and oral communications skills i.e. ability to translate business requirements into a coherent long term strategy for Unified Communications Infrastructure
Excellent interpersonal skills and team orientation

Product:
Cisco Unified Communication Manager 8.x
Cisco Unity Connection 8.x
Cisco Unified Presence 8.x
Cisco Gateways and Routers (1800 series, 2800-2900 series, 3900 series, ASR series and modules.
Cisco Emergency Responder
Cisco Unified Computing System - UCS
Contact Center Integration (UCCE)
Tanberg Codian Gateways, VCS Control, VCS Expressway
Cisco Unified Personal Communicator, OCS, MOC and Sametime integration



Ми тут сперечаємось, скільки нулів має бути в зарплаті.
Знято в приватному секторі на Сирці
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31