За життя

Жило було молоко. Звичайне стерилізоване молоко ТМ Простоквашино, в прямокутних (якщо дивитись згори, тобто в проекції на стіл) пакетах. В нього була дуже корисна фіча - пусті пакети розкладались і входили в картонну коробку з-під того ж молока. Тобто молоко спожив (10 чи 12 пакетів, не пам'ятаю) і всі ці пакети назад в коробку склав і на склад макулатури відніс. І тут настало покращення. По-перше, молоко стало ультрапастеризованим. Все ок, тільки на кефір воно кисне гірше за стерилізоване. По-друге, пакети переробили на квадратні (тобто пакет високий, а в проекції квадратний - як соки Sandora або Jaffa). По-третє, в картонних коробках стали економити на клеї і вони розвалюються і розклеюються. А в-четверте, квадратний пакет після розкладення в цій картонній коробці не стає навіть якщо коробка витримує. А поставити його нерозкладеним в коробку не можна бо коробка розпадається. Таке собі зачароване коло. Тепер ці довбані коробки займають в рази більше місця при утилізації, та на додаток їх доводиться закидати в пластикові мішки для сміття (до речі недешеві) замість безкоштовної їх же рідної упаковки. Короче, схоже, що у Печкіна відібрали велосипед, а за одно і пальто із шапкою. Аааа ... щось мені та шапка нагадує ... Мабуть клей відібрали ті ж, що шапку. PS: і, ні, замінити це молоко немає чим - схоже, що всі виробники молока перейшли на ці високі пакети.
Давно не радували клієнти дивними питаннями.

Я тут за рогом китайські черевики знайшов. Так я що хочу спитати - якщо ваш молоток на ногу впустити, черевики захистять?

Ну а ми тут взагалі до чого? В китайців і треба питати.

Шкода, що анекдоти погано перекладаються, так би можна було розповісти про ідіота, котрий шукав там, де світліше, а не там, де загубив.
Зайшов на сайт огризка по роботі ( на жаль, ми змушені з цим лайном мати справу ) і от, читаю висери їхнього маркетингового департаменту: iPad Mini. Every inch an iPad. Я звісно не native speaker, але мені така комбінація слів (ані слоганом ані реченням я це назвати не можу) око ріже. Більше того, я навіть не розумію, що вони хочуть сказати. iPad в кожному дюймі? Кожен дюйм iPad'у? Нісенітниця якась. iPhone 5. The biggest thing to happen to iPhone since iPhone. В мене вже мізки в спіральку закрутились від незрівнянної глибини цієї тези. З iPhone щось сталось? чи щось станеться (все ж таки to happen, а не which happened) в майбутньому? І взагалі, хто на кому стояв і що з ким станеться? Невже і Apple почав індусів наймати в кожну дірку?
Прийшов сьогодні черговий користувач за молотком. "А у вас є сертифікат ISO 9000 на якість молотків", питає. Я йому і відповів, що ми за папірцями не женемось. Не зрозумів. В них компанія вимагає, щоб все, що купується, було сертифіковано сторонніми організаціями. Ну, довелось його відправити в церкву, хай морочить голову попу (відповідно до анекдоту). От бувають же комерційні структури з дурнуватими вимогами. Бувають, але не дуже довго.
Одні і ті ж компоненти доступні для роботи в різних мовах програмування. І це накладає певний відбиток - деякі функції зроблені в одній версії і відсутні в іншій. Ціна питання для клієнта - година роботи з написання аналогічної функціональності. Для нас - в рази більше (оскільки треба робити під все, щільно тестувати, документувати тощо). Відповідно ми можемо лише прибрати, аніж дописувати мало кому потрібну функцію. Що було людині пояснено. І ось що клієнт мені заявив у відповідь: Generally we're not responsible for compensate for differences when we find them accidentally. Why do I have to spend more time writing in DotNet than my friend writing in VCL? It doesn't make sense, specially for me. Я запропонував йому винести (спеціально для нього) ці функції з VCL версії.
Це звісно хвороба всіх великих компаній, але масштаб в нашому випадку вражає. Спочатку цитата (ідіоти в LJ закодували якийсь антиспам фільтр котрий не дає мені додати посилання на статтю на www_free-seo-news_com/newsletter546.htm): In the interview, Matt Cutts said the following about the importance of +1 clicks: "In the short term, we’re still going to have to study and see how good the signal is. Right now, there’s not really a direct effect where if you have a lot of +1s, you will rank higher." Тепер пояснення. Google зробив гарну річ. Зручну і корисну альтернативу для Facebook'а. Достеменно невідомо, які цілі ставилися при розробці (тобто цілей можна назвати багато, але невідомий ступінь достовірності тверджень). Ми можемо виділити такий бенефіт для гугля, як отримання інформації про вподобання користувачів з перших рук - від самих користувачів. Причому це будуть якісні сигнали - їх важче накрутити, ніж анонімну кнопку, і їх можна проаналізувати і відкинути накрутки. При цьому, на момент виходу GooglePlus у вебмайстрів не було зацікавленості чіпляти ще одну кнопку. Таку зацікавленість можна і потрібно було створювати шляхом інформування всіх, що "ставте кнопку і буде вам профіт від гугля". Потрібно було враховувати ці кліки І інформувати про це громадськість. Натомість, що зробив цей рафінований ідіот Matt Cutts? Він вбив всі зусилля своїх колег із створення мережі, і дуже ймовірно, що вбив і саму мережу. Він сказав буквально: "нам начхати на ваші, шановні вебмайстри, зусилля з встановлення нашої кнопки, нам начхати на ваших користувачів, нам начхати на користувачів GooglePlus і нарешті на сам GooglePlus ". З чим ми корпорацію добра і вітаємо.
Ось що трапляється, коли толерасти зустрічаються з ідіотами:

A proposal to replace cryptography's Alice and Bob with Sita and Rama:

Any book on cryptography invariably involves the characters Alice and Bob. It is always Alice who wants to send a message to Bob. This article replaces the dramatis personnae of cryptography with characters drawn from Hindu mythology.
Як раз до вчорашнього. "А тепер на арені клоуни". Пишуть в сапорт:

Now we are facing this message from this function while running our code :

...

"XXX license key is not set. Please pass production or evaluation license key to SetLicenseKey() function in initialization section of your application.

If this message appears in design-time, place LicenseManager component on the form and put the key to LicenseKey property."

Please suggest how to overcome this issue...

Це написав програміст (звісно індійський) з компанії, що надає аутсорсингові послуги. І от з такими людьми нам доводиться працювати щодня :(.
Спілкувався сьогодні із знайомим лікарем. По телевізору в кабінеті крутили розповідь про iPhone-істерію, а лікар плювалася. Розповіла, що їй подарували 2 роки тому, і вона повернула його назад. А Nokia E66, що згорів, ледь встигла поміняти на Nokia E72 (бо його зняли з виробництва на догоду тач-скрінам). Оскільки вона лікар і працює в гумових рукавичках, то приймати дзвінок в iPhone-і доводилося носом.
Передісторія: я останні 3.5 роки користувався мишами під ліву руку (з тривіальної причини -- промахнулись з шириною столу і не було місця під килимок праворуч від клавіатури), але до того я користувався ергономічними мишами від Microsoft аж з моменту виходу їхнього першого виробу біля 15 років тому (і до речі, та перша миша ще жива і працює у старшої дочки). А тепер я поміняв вдома стіл (нове крісло не влазило теж :) і оскільки мене задовбала глючна Logitech'івська поробка (друга миша за 3.5 років вийшла з ладу) вирішив повернутись до миші під праву руку.

Пішов шукати ергономічні миші від Microsoft і сюрприз-сюрприз -- вони зняті з виробництва. Замість них пропонуються гламурні і непридатні до використання Touch. От скажіть - якому імбецилу в нічному жаху наснився цей дизайн:



Інші звісно трохи краще, але ненабагато:



15 років розробок в сфері ергономіки коту під хвіст. Дякую, що хоч клавіатури ще не вигадали переробити на touch - на них я теж з моменту появи сижу.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31