За життя

Брюс Шнайер описывает простой способ собирать конфиденциальную информацию: регистрация доменов, которые могут быть введены пользователем при наборе адресов электронной почты. Причем приводимый пример (countrpane.com instead of counterpane.com) особенно печален тем, что количество таких опечаток в принципе достаточно велико. Простых решений "сходу" я не вижу, т.к. невозможно зарегистрировать все домены с похожими наименованиями, как предлагает делать автор.
Why Twitter is obsolete . Цікава стаття про те, що є в Google+ такого, що зробить твітер неактуальним і швидко дохлим.
Якщо нелегка доля призвела вас до необхідності щось зробити на Mac'у, то у вас є два варіанти: взяти VMWare Image із встановленою MacOS X, або скористатись послугами сервіса MacInCloud. Цей сервіс надає в оренду Mac сервери із доступом по RDP.
In an effort to accelerate the rendering of Web pages in users' computers, Google has developed a search feature that predictively preloads pages before users click on result links.

Що це означає? В першу чергу те, що без вашого відома на ваш комп'ютер буде завантажено зміст щонайменше 10 сторінок (з усім супутнім мотлохом?) одразу як ви отримали результати пошуку. Тобто ви маєте реальну змогу отримати віруси, трояни і інші радощі цифрового світу просто скориставшись гуглем.

Сподіваюсь, що в них вистачить розуму не вмикати цю функціональність за умовчанням.

Не можу не поділитись посиланням на статтю із детальним описом і аналізом того, як працює сервіс знижок Groupon і чому він приречений. Якщо не знати описаних деталей, то здається, що ідея Groupon'а цікава і корисна. Однак для бізнесів Groupon невигідний (як і інші подібні сервіси), тому не дивно, що сервіси намагаються здихатись своїх зобов'язань із надання послуг. Детальніше в статті.
Twitter тепер при додаванні посилання примусово скорочує його (тільки для кліку, в тексті показується "справжнє" посилання). Я так розумію, що це робиться для подальшого аналізу переходів, тільки незрозуміло, як з цього скористатись.
Стаття описує альтернативи TCP, і зокрема пояснює, чому TCP неоптимальний для великих файлів і сучасних швидкісних мереж.

Від себе додам, що ми років з 10 тому писали рішення на заміну TCP і здається мені, що оцей програмний варіант (FASP), що описується в статті, це і є наше рішення (ми своє писали в порядку аутсорсингу, тому права на нього у американців).
Passwords Getting to the Treasure
Аналітична стаття з приводу того, який був сенс для Microsoft'а купувати Skype.
Называется Google Global и позволяет легко смотреть выдачу гугла как ее видят в разных странах. Нужно заметить, что тулза просто создает специфический для страны URL, но не представляет прокси в той стране и не анонимизирует (вроде бы) поиск, если вы залогинены в гугле и в этом браузере смотрите выдачу. Т.е. адд-оном можно и нужно пользоваться, но не стОит его переоценивать.

В дополнение скажу, что в IE (где я незалогиненный) и в Firefox'е я получаю разную выдачу. Понятно, что разные запросы обслуживаются разными серверами, но иногда разница в выдаче разительна.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30