За життя

Ну і я трохи відмічусь, чи що ...

При тверезому прочитанні в кодексі закладено певну кількість здорових і розумних ідей. Я не буду говорити про реалізацію і про ту кількість дурощів, яку можна знайти в кодексі, але не можу не звернути уваги на такі безумовно корисні речі:

- скасовано транспортний збір і збільшено акциз на бензин. Все правильно і давно слід було зробити це. За користування дорогами має платити той, хто ними їздить, пропорційно рівню використання доріг. Адже за воду, газ і електрику ми платимо згідно їх використання, а дороги - це ресурс, стан якого залежить від ступіню використання (чим більше їздять, тим швидше вбивається дорога).

- ставку єдиного податку тепер визначає місцева влада. І мешканцям населених пунктів можна бути винити в високих ставках тільки себе - кого обрали, той тепер ці ставки і встановлює.

- позатикали величезну купу дірок, через які підприємства масово ухилялись від сплати податків (всі ці юридичні і консалтингові послуги тощо). На жаль, це затикання накрило певну кількість чесного люду, але в умовах дефіциту бюджету дірки треба було затикати. Водночас скажу, що позатикали відверто криво. Потрібно було не забороняти єдиний податок, а зробити як в Росії - плати собі відсоток від доходу і працюй за спрощеною системою обліку і звітності. Але потрібно читати закон уважно -- є там відсилання на кшталт "Крім того, 15%-ним податком обкладається прибуток спрощенців, отриманий, зокрема, від діяльності, не зазначеної у відповідному свідоцтві фізособи-підприємця, а також від фінансових операцій, на які не поширюється спрощена система оподаткування.", тобто, можливо, що юристу можна буде працювати під 15% і не вести повний бух.облік.

- підвищено акцизи на алкоголь і тютюн. Чудово. Погано тільки, що мало підвищили.

- введено податок на нерухомість. Давно слід - з цього податку на заході формуються місцеві бюджети і фінансуються школи і поліція. Як буде у нас - фіг його знає, але податок такий потрібен. Тим більше, що ставки і умови звільнення там дуже гуманні. Я за свій будинок (280 кв.м) буду платити пару тисяч гривень на рік.

Я навмисно не хочу вдаватись в огляд негативу, насамперед, прав податкової, оскільки це все і так очевидно - будується поліцейська держава.
Гадаю, Янукович зробить для популяризації Бандери набагато більше за Ющенка.
В Азербайджане прошли парламентские выборы. Ни один оппозиционер в парламент не прошел. Наблюдатели из России остались чрезвычайно довольными.
Володимир Левченко - колишній військовий, який на початку 2000-их зайнявся КПК (тоді Compaq iPAQ), відкрив ледь не перший магазин мобільних рішень. Згодом він випустив читалку електронних книжок lBook.

Ось його невеличке інтерв'ю стосовно Китаю, куди Левченко їздить з питань виробництва пристроїв. Інформація дуже цікава і, головне, нова. Вона змушує по-іншому поглянути на країну і на її інтереси.

... до оцінки діяльності державних клерків: ККД засідань і нарад.
Більшовики ненавиділи людство, сучасні люмпен-пролетарі недотягують до своїх ідейних вчителів. Любити чи поважати вони вже не вміють, а ненавидіти ще не навчились. Але подальші паралелі схожі.

"Нет, большевики дали понимание ненависти и страха. «Мы будем расстрелами выводить нового человека»- сказал товарищ Бухарин. И они начали убивать. И они убивали почти сорок лет.

Почему они победили на время? На то было много причин, они победили, в том числе и потому, что были нелюди.
...

Но проиграли белые не поэтому.

Повторим, белые были люди, а красные — нелюди. Белые пытались делать то же, что и красные, т.е. массово убивать, но сломались, ибо были воины, а не убийцы"

Так само і з нашими "гарними" і "поганими". Люмпени не є людьми сучасного суспільства. Вони не дотримуються законів суспільства, і боротись з ними законним шляхом так само неможливо, як неможливо було людям перемогти нелюдів століття тому.
Цікаво, а коли Янукович Черновецького зніме?
Гадаю, із введенням нового податкового кодексу в Україні значно збільшиться кількість швачок-надомниць (також до цієї професії підтягнуться і чоловіки) і продажі швейних машинок. Схема проста: купуєте швейну машинку, поруч кладете рулон тканини, і йдете реєструватися як приватний підприємець, що займається виготовленням і роздрібним продажем трикотажних виробів. Привіт, Моня Бродський!
Найкращий опис ситуації в Ізраілі, який я коли-небудь читав.
Янукович констатує необхідність реконструкції доріг у Києві

"Під час зустрічі Глава держави доручив владі Києва звернути увагу на ремонт і будівництво доріг міста. В. Янукович... підкреслив, що реконструкцію доріг треба проводити не тільки в центрі столиці, але й на околицях".


Докладаю: вул.Богатирську знову покращують - ставлять відбійники по обох сторонах кожної смуги. Як гарно, що наші шляховики так ретельно виконують вказівки президента.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31