За життя

Російський народ вирізнявся серед інших народів СРСР своїм незвичайним патріотизмом.

Насправді українці становили біля 50% населення окупованих нацистами совєтських територій, але дали тільки близько 12-15% чисельності колаборантських збройних формувань. Тоді як росіяни становили 25% населення, і близько 60% учасників колаборантських формувань.

Судя по нагнетаемой истерии, 70-летие победы должно ознаменоваться не менее чем маршем российских войск по Берлину. В память о и в честь новопереизбранного президента. Интересно другое - писающие нынче кипятком русские малолетки, чьи и бабушки то на войну не попали, они в честь столетия победы (через 35 лет, когда им уже будет пора на пенсию) будут так же рассказывать детям про погибших пра-пра-прадедов? Так я напомню, -- нельзя следовать двум религиям одновременно. Православие и восхваление Сталина как гениального полководца - это несовместимые вещи. И еще один вопрос (чисто чтоб два раза не вставать) -- почему не отмечается каждых 5 (или пускай 10) лет день победы в Отечественной войне (настоящей отечественной войне, которая была в начале 19-го века)? Там ведь тоже русские солдаты с криками "За Царя!", "За Отечество!" шли в бой за нас с вами (ну, типа ... ). Или все-таки у нынешних русских ура-патрЕотов память слишком коротка? Или "тут верим, тут не верим"? Самим-то, господа россияне, не противно?
Бернар Вербер, "Танатонавти" / "Імперія Янголів" / "Ми - Боги". Це серія книжок, яку можна назвати трилогією (але "Ми - Боги" -- сама по собі є трилогією, оскільки одна товстенна книга з комерційних міркувань розбита на три частини). Танатонавтів я читав ще кілька років тому. Цікава розважальна версія певних сучасних поглядів на життя після смерті. Імперія янголів - продовження танатонавтів, де головний герой стає янголом. А от "Ми - боги" - це щось інше і набагато глибше. Автор моделює і вустами героїв обговорює різні події в розвитку цивілізації, викладає різні точки зору на роль груп людей та окремих особистостей на хід світової історії. І хоча в цій книзі теж повно trivia (автор розраховує на "широку аудиторію"), в книзі повно надзвичайно цікавих ідей.
Наснилася мені сьогодні коцепція гри наступного сценарія: Ведучий згадує двох історичних осіб, в яких є щось спільне з точки зору їхньої історичної ваги або роду діяльності або чогось схожого. Від одної особи береться власне ім'я, від другої - прізвище. І решті граючих називається це вигадане ім'я. Інші учасники мають знайти вгадати осіб, знайти зв'язок між ними І назвати ще одну історичну особу (реальну), що має такий самий зв'язок. Варіант 1: ведучим є вчитель, а учні обговорюють між собою пропозиції. Варіант 2: кожен називає тільки третю історичну особу, а ведучий дивиться, хто першим дасть правильну відповідь, і передає йому бразди правління. Приклад (з української історії): Богдан Литвин. Спільне те, що обидва зрадили - Богдан Хмільницький зрадив війську, якому присягав, а пан Литвин - народу, якому присягав. Причому, результатом зради ставав короткостроковий термін головування над виборним органом. Третя особа - Мороз. Приклад (з російської історії): Петр Толстой. Третя особя - Столипін. В чому зв'язок?
Благодійність в тому вигляді, в якому ми її знаємо (допомога злиденним і хворим), притаманна російській і пострадянській історії - на Заході і навіть у Східній Європі вона має інші форми. А от чому? На це питання відповідає ця історична стаття.
Трохи інформації про дії японців на окупованих територіях (посилання підігнав ). Якщо текст не переконує, подивіться відео, там є детальні записи і фотографії жертв (якщо youtube не знесе відео). В кінці є перелік використаних матеріалів.
У цікавенна стаття про лабіринти з ілюстраціями.
"... Після цієї кривавої акції пристала кличка "кацап" до московитян, А ЗГОДОМ ДО всіх росіян, до великого князя московського і першого московського царя Івана IV ГРІЗНОГО. Це слово походить від татарського "кассап"; що означає, м'ясник."

Детально читати тут .
Ось розповідь про інший корабель, на якому загинуло під тисячу людей, невдовзі після Титаніка.
В цій статті описується становлення будизму в Тібеті, і зокрема дається відповідь на питання в темі.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30