За життя

В той час, як Xandria вже 4 роки нічого не записує, з концертного проекту Krypteria перетворилась на повноцінний гурт із чималою дискографією і власним музичним стилем.




Єдине, що мене бентежить, -- в цих концертних, начебто, кліпах йде звуковий ряд з альбому. Або дівчина вміє співати на сцені як в студії, але такого я навіть у Брюса Дікінсона не чув.
Може комусь сподобається. Як на мене, то поп-рок, але приємний.

Приємно вразив альбом Rage '2010 String To A Web. На відміну від того, що пан Вагнер робив протягом останніх 12 років (після Lingua Mortis), цей альбом повертає нас в 1995-1996 роки з поправкою на мудрість віку. Альбом включає в себе кращі тенденції тих років і симфонічної партії Lingua Mortis. Слухаємо:



(до речі, в колонці "схоже" є ще запис акустичної версії, звучить дуже незвично, але цікаво послухати).

А брати кацапи порадуються, що Rage на сьогодні - це власне Пітер Вагнер і Віктор Смольський, колишній мешканець Петербургу (він працює з Вагнером вже більше 10 років).
Купив собі якісні бездротові навушники (одні з найкращих на ринку). Викачав в lossless форматі одну з цікавих і відомих українських груп (не скажу, яку). Послухав. І зіпсував собі настрій: в гарних навушниках та гарній якості всі косяки і відверта слабкість голосів (як виявилось) проявила себе "в усій красі". І там де на звичайних комп'ютерних навушниках чи колонках музика звучала непогано, в гарній якості слухати її виявилось майже неможливо (принаймні, мені довелося вимкнути ці записи).
В Тридесятом королевстве
(Трижды десять - тридцать, что ль?)
В добром дружеском соседстве
Жил еще один король.

Тишь да гладь, да спокойствие там, -
Хоть король был отъявленный хам,
Он прогнал министров с кресел,
Оппозицию повесил -
И скучал от тоски по делам.


В.Высоцкий, Странная Сказка.
Мені тут пару тижнів тому підігнали з дисконтом навушники beats by Dre. А до того в мене були якісь прості комп'ютерні навушники, куплені доларів за 20, і комп'ютерні колонки Logitech (за 250 грн, здається). Хоча за оглядами beats by Dre має певні проблеми з відтворюванням, але я все одно вражений - перший раз в житті я почув з комп'ютера справжню музику (на музичних центрах я її періодично чую). Тобто все дешеве комп'ютерне лайно треба викидати і ніколи не купувати - воно годиться виключно для програвання системних звуків, але не музики.
В молодості, коли мені було 18, цей маловідомий альбом Наутілуса тільки з'явився в світ. Взагалі з ним пов'язана кримінальна історія - готову майстер-плівку було викрадено зі студії у Нау (альбом початково було записано в 89-му році). А заглавна (остання на альбомі пісня) з однойменною назвою того часу надихала мене енергією. Хотілося бути такою людиною. А кому з хлопців, та й чоловіків віком до 60 також, не хотілося б? А це означає, що пісня "влучила". І дивно, що сам альбом найменш відомий з усіх альбомів Нау.



На цьому я вас залишу. Якщо не повернусь, то знайте - мене усипили, а розбудити забули.
Страна умирает как древний ящер
с новым вирусом в клетках


Я з дитинства люблю групу Наутілус Помпіліус. І одною з перших почутих пісень Нау був "Стриптиз".

А ще є така прикольна група Ундервуд. Котра переспівала цю пісню для альбому трібьютів НАУ БУМ. Переспівала в своєму дуже оригінальному стилі. Початок - вальс (ви оригінал пам'ятаєте, так? :). Приспів - ска.

На жаль, мені не вдалося знайти десь кліп цього каверу. А в онлайні можна почути цей кавер тут . Якщо хтось знайде спосіб вставити сюди, будь ласка, дайте знати.
Із здивуванням сьогодні довідався, що System of a Down створив вірменин-експат. Котрого ми зараз і заслухаємо в сольному варіанті:
На відміну від пісні Bensonhurst Blues "офіційних" відеозаписів цієї пісні, схоже, немає, тому слухаємо компіляцію. Відеоряд підібрано непогано. До речі, про Bensonhurst Blues - подивився кілька концертних записів (там же, на YouTube) і був дуже здивований - виконання однаково вилизане що 30 років тому, що зараз, в 2010-му.



На добраніч, малята.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30