За життя

Я зараз веду війну з колегами-американцями на тему розміру відступу при indentation - 2 чи 4 пробіли. Я за чотири, оскільки два не дуже добре видно і доводиться напружувати очі. А молодим кодувальникам пофіг, вони невідомо що економлять.

І тут я згадав, як я в 87-му році дивився на два пробіли і думав "це ж треба, як вони гаять ресурси!" . В ті часи один пробіл був цілком прийнятним відступом. А економили місце на диску і на екрані - екрани тоді були 80*25 без варіантів, мишей не було, і скролити текст було дуже незручно.
Може кому знадобиться - як з командного рядка cmd.exe знайти файли рекурсивно і виконати декілька команд в один рядок (на прикладі):

for /R %I in (*.zip) do pushd && cd "%~pI" && unzip "%~nxI" && popd

%I - це велика літера i .
Як відомо, дурні - це люди, котрі (свідомо чи ні) роблять так, щоб і собі і іншим стало гірше. Сьогоднішня історія як раз про них.

"Порадувала" сьогодні своїм дебілізмом відома мережа Tesco Slovensko . Тиждень тому купили дитині взуття на літо, і касир забув зняти з нього захисний замок (його хиба). На виході датчик не пищав (інакше ми би помітили і зняли замок на місці). Помітили замок лише сьогодні. Звернулися в магазин - ті відмовилися знімати замок без чеку. А чек - ну хто їх тиждень зберігає? Сам цей замок знімається за 3 хвилини дитячим конструктором з магнітами або за 15 секунд тисками (тупо кришиться вщент), але в Братиславі от прямо зараз в мене немає ані одного ані іншого, тому й вирішили по дорозі заїхати в магазин. Але з таким хамським підходом це був наш останній візит туди, з чим я їх і вітаю, бо це був мій основний магазин і витрачали ми там чимало.

Upd: на світлині зображення того, як цей замок знімається за 5 секунд.

shoe-lock.jpg
Свого часу я виношував ідею зробити (зшити) подушку, котра правильно працюватиме і для спання на спині і для спання на боку. Поки ми вигадували, як її робити (конструкція була зрозумілою, але до випилювання зі шматка матеріалу ми не додумалися з певних причин), китайці все зробили до нас. Я восени одну таку придбав і вельми нею задоволений, зараз ще пару штук замовив. Дивитися на https://heysleep.store
Одним з наслідків розвороту Microsoft передом до open-source'а стало ставання задом до всіх інших. В розробники понабирали вихідців з опен-сорса, котрі вважають, що в проекті можна вільно косячити, випускати щопопало, а потім його патчити. Таким чином, якість, раніше притаманну Microsoft'у, було спущено дуже швидко (як і багато інших речей в США останнім часом).
Кава не прискорює роботу нервової системи, а тимчасово прибирає вбудовані гальма. (с) цитата звідкись.
Я зрозумів, чому люди в своїй масі так полюбляють каву.
  • Архів

    «   Лютий 2020   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29