За життя

В Братиславі в Kaufland'і та Tesco продають багаторазові мішечки під овочі/фрукти. Задум гарний, хоча мої всі кудись подівалися, і ми стабільно збираємо одноразові пакетики. Треба буде ще докупити. Але я не про те. В тих мішечках є великий недолік - куди дівати етикетку? На мішечок вона не ліпиться (відклеюється). Я його вкладаю в мішечок, але на касі це зайвий клопіт.

В Хорватії SPAR продає мішечки з вшитим збоку суцільним блоком (якби "етикеткою, тільки більше) із написом "цінник клеїти сюди"). Геніально.  
В індексі свобод США посіли 23-е місце (перше в Швейцарії). Цікаво, що Австрія посіла 22-е. Пишу тому, що Австрія - неймовірно зарегульована та несвободна країна (живучи від неї в 2 км і буваючи там регулярно, я трохи в курсі). США - вірю, там свобод зовсім не так багато, як це подається, це я особисто знаю з досвіду проживання там. Питання в іншому - що ж за чортівня відбувається в решті ~200 країн, що нижче за переліком.
Місцеві словацькі новини пишуть про інфляцію в харчуванні:

Якщо в жовтні 2021-го харчовий кошик коштував 100 євро, зараз він обійдеться в 138 євро.

З особистих записів - зростання витрат на харчування між середнім по 2021-му року та середнім по поточному 2023 становило 25%, але в нас змінився режим харчування (я влітку 2021-го перейшов на кето-дієту). Припускаю, що сильне зростання відбулося в продуктах масового споживання типу "каші-картопля", а це саме те, що випадає при кето-дієті.  
For years, I could not understand the design of Apple's software APIs (programming interfaces) and their documentation. Now, the truth has been revealed to me.

What do we know about Apple? They think different, they have a headquarters building shaped like a Tor (donut), and they are very secretive.

Want to know why?

Because their developers are all Grey. They work in 24-hour shifts that ends at 3 am. And there arrives a giant round UFO that lands on the building and changes the personnel in the building.

And the rest is just a veil to hide the truth.  
 
Захотів погратися в Minesweeper. А немає! Вже не ставлять його з Windows. Ок, пішов в Microsoft Store. Витягнув-поставив. З Minesweeper'а зробили класичну Free To Play гру за підписку (2 долари на місяць, 10 - на рік) з блекджеком та скінами. І ще з режимом Adventure (дуже прикольним). Гарна гра, заходить.  
Шапочкам з фольги - нове життя. Під таким гаслом вийшла передача по ТБ про те, що злодії викрадають автомобілі, зчитуючи сигнал з бездротових ключів для авто. Я думав, що в цих ключах має бути challenge-response протокол, що робить просте зчитування неможливим. Але виходить, що не зовсім. Є дві схеми - перша це посилювач сигналу, що ставиться (носиться) десь на пів-дороги між ключем та автомобілем (актуально для приватних будинків, де відстань між авто та автівкою - 20-30 метрів). Але в передачі описують, що сигнал можна просто захопити (тоді він, виходить, не challenge-response?). І пропонують ховати ключ до обгортки, що не пропускає сигнал (та ж алюмінієва фольга). Незрозуміло лише, навіщо тоді взагалі бездротовий ключ, якщо його потрібно витягати з обгортки щоб скористуватися. Вся ж зручність в тому, щоб не витягати його, а він просто лежить в кишені. Але ... Це все вирішується  автівками, які спілкуються з сервером. Тоді їх можна віддалено вимкнути.  
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31