За життя

Знаете ли вы, дорогие дети, а также их родители, что в иудаизме жениться разрешалось с 13 лет, а выходить замуж - с 12? А сейчас за женитьбу в этом возрасте можно разве что сесть в тюрьму (по достижении 16 лет).
На X-Files цікава стаття з описом деяких найбільш цікавих втеч з в'язниць.
На Елітаріумі свіжа стаття про певні правила викладення товарів в магазинах (як великих, так і малих). Ці правила корисно знати і відвідувачам в магазині, щоб правильно оцінювати асортимент і не піддаватись на витівки магазину. Наприклад, якщо дорогий товар дати на полиці у великій кількості, то він буде здаватись дешевшим.
Попова В.Д., Гольдберг В.Д. Устройство и технология сборки часов (1989 рік, рос.). Книга розповідає про те, як побудовані і працюють механізми наручних механічних годинників, в т.ч. годинників з секундною стрілкою, з різними видами календарів, підзаводом тощо. Розглядаються як побудова годинника (з великою кількістю ілюстрацій), так і процедура збирання і тестування механізму. Також наведені описи основних інструментів годинникаря.
В.Вихнович. "Иудаизм" (рос.). Книга з серії "Релігії Світу" розповідає про історію розвитку іудаїзму як релігії, історію єврейського народу з найдавніших часів до наших днів, наводить основні тези релігії, описує течії і напрямки в іудаїзмі, наводить перелік основних правил і свят та пам'ятних днів.
Натрапив на сайт (зроблений у формі блога), присвячений соняшній енергетиці. Цікаво почитати наявні матеріали, можна і слідкувати за новинами.

У нас на даху стоять соняшні панелі. Починаючи з квітня вони на 80% забезпечують будинок електроенергією. Якби не певні електронні пристрої (які треба було б прибрати, але не дуже хочеться цього робити), то і 90% (а може й всі 100%) можна було б отримувати від панелей. Взимку, звичайно, панелі нічого не дають.
Спочатку трохи статистики (див.статтю). Останні роки (2007-2009) спостерігається стабільне зниження розміру будинку і земельної ділянки в котеджному маєтку. Це свідчить як про усвідомлення людьми реальних потреб, так і про те, що до котеджного способу життя залучались все менш заможні верстви населення. Тобто, тенденція до придбання приватних будинків захоплювала і пересічного громадянина, а не тільки багатіїв.
Водночас, цікавою є думка про котеджні містечка на 500-1000 будинків. З того, що я бачив, найбільшим успіхом могли користуватись "поселення" на 30-50 будинків максимум: переїзжати в містечко з рядами і кварталами типових будинків, коли до лісу або водоймища треба йти 10-15 хвилин, радощів мало. Та й в цьому випадку необхідно було забезпечити людям (потенційним клієнтам) можливість обирати проект будинку до початку його будівництва. Типовий проект рідко буває дійсно логічно спроектованим.
Третій фактор - це якість будівництва. Досвід показує, що будівництво "на замовлення" здійснюється дуже швидко і дешево, тобто з мінімальною якістю. Доходить до того, що багаті покупці зносять чи розбирають будинок і переробляють його під себе. Причин тут декілька - і відсутність дійсно професійних робітників в штаті (залучають сторонні бригади, які зацікавлені в отриманні коштів, а не в тому, щоб надати якісний результат), і відсутність системи контролю якості, і сам підхід до будівництва, коли всі будинки будуються водночас, при цьому виникають хвилі потреби в певних видах робіт.

Найгірше в ситуації з замороженням будівництва те, що недобудовані будинки, які зараз сотнями стоять в околицях Києва, за 2-3 роки стануть непридатними для подальшого використання. Тобто їх треба буде зносити і перебудовувати. Таким чином, десятки і сотні мільйонів доларів зараз закопані в коробки, які не мають ніякої практичної цінності.

Сумно, панове, але хіба ці "девелопери" не думали, що роблять, коли починали свої проекти?
Автомобільні видання обіг анонс акції "Неймовірні знижки на автомобілі Ягуар".

Читаємо:

Тільки до 30 червня діє пропозиція:

  • Jaguar X - type – знижка 2 500 грн. з ПДВ
  • Jaguar XJ – знижка 10 000 грн. з ПДВ
  • Jaguar XF – знижка 3 500 грн. з ПДВ
  • Jaguar XK / XKR – знижка 2 500 грн. з ПДВ
Сказати, що я плакав від сміху, це не сказати нічого. Jaguar XKR коштує 99 тис. євро. Пропонується неймовірна знижка в 250 євро. Тобто, 0,25%. Справді, неймовірна знижка - такого глузування з клієнта я давно не бачив ...

UPD: вже виправились, поміняли гривні на євро, що вже має певний сенс (хоча, зважаючи на накрутки Вінера, не дуже великий - 2,5% знижки на XKR погоди не зроблять).

На оглядачі стаття про київську воду. Якщо коротко, - пити її можна тільки після серйозного доочищення. Або купувати питну воду в пляшках, але це може бути досить дорого, особливо в порівнянні з багаторівневими системами фільтрації води. Споживання води з крану - один з головних факторів (другий - це повітря в Києві) скорочення терміну життя і виникнення різноманітних хвороб у киян.

У нас в будинку стоїть 3-рівнева система очищення води для водопроводу (тобто, для миття, прання тощо) і додатково стоїть 7-рівнева система очищення і ремінералізації води. Остання збудована як 5-рівнева система зворотнього осмосу. Але після зворотнього осмосу вода стає майже дистильованою і її треба мінералізувати і структурувати. Тому використовується ще два фільтри, які вносять в воду певну структуру і мінерали з мікроелементами. Після цього вода отримує дуже м'який і ніжний смак. В Україні я знайшов лише одну фірму, яка продає фільтри з мінералізатором. Щоб не було звинувачень у рекламі, я її тут не вказую. Хто зацікавиться, пишіть.



Чи знаєте ви, що мати гроші, домовлятись з жабою і витрачати ці гроші можна тільки в тому об'ємі, якого розміру жабу ви маєте? Іншими словами, якщо жабеня у вас маленьке, то і мати (і витрачати) ви зможете мало. А якщо жаба велика, то і з грошима буде все гаразд. Перевірено.

В мене на столі стоїть парад жаб, від маленької до великої. А нещодавно з'явилась гігантська. Вони реально допомагають - з появою кожної нової жаби добробут стрибками збільшувався. Гіганська ще чекає своєї черги відзначитись.

На знімку нижче зліва гігантська жаба, а справа - звичайна (на долонь вміщується). Для порівняння між ними мій смартфон (i-Mate 8502, 117*56 мм).



Для матеріалістів: працюють не жаби, а внутрішній стимул - коли я дивлюсь на жабу, я згадую, що треба працювати продуктивніше і заробляти більше.

  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30