За життя

Ніколи не думав, що подібний маразм може існувати, але ... Знадобилось сьогодні знайти адресу "вул.Сортувальна, 2" в Києві. Подивився по мапі, поїхали. Приїзжаємо (маю сказати, що це досить далеко, але я проводив певний час на вул. Сортувальній, 4, тому знаю цей район). Сортувальна, 2 - житловий будинок, хоча має бути склад. Дивимось поруч - там Сортувальна, 4, все як треба. За описом, даним разом з адресою, з'ясували, що треба їхати в інший кінець вулиці. Приїзжаємо - там склади; адреса - Сортувальна 2. Таким чином у вулиці є два початки і жодного кінця.
Михаил Радуга "ВНЕ ТЕЛА. Параллельная реальность и альтернатива виртуальному миру". Автор предлагает теорию и практические методики для путешествий в "альтернативную реальность". Для материалистов и скептиков: речь не идет об оккультизме, "выходе в астрал" (хотя это слово используется на сайте, как я понимаю, для привлечения любителей этого дела) и прочей ерунде, которой наполнены раскладки на книжном рынке. Сам автор, как мне показалось, занимает сугубо материалистическую позицию. Саму книгу можно скачать с сайта автора (по этой же ссылке и детальное описание книги). Данная книга содержит больше введение в теорию таких путешествий - практике посвящены другие книги на том же сайте. От себя отмечу - за три недели мне удалось один раз получить опыт такого путешествия. Не могу сказать, что оно существенно отличается от осознанного сновидения, но оно четче и дает большую степень контроля.
10 днів тому загубив перстня. Десь злетів з пальця (хоча як він міг це зробити, незрозуміло, і я навіть не міг згадати, коли саме він злетів). Сьогодні поліз за задні сидіння в машині і знайшов його там. Годі й казати, що ані я нічого за тими сидіннями не робив в той день як він загубився, ані сам перстень не міг туди впасти або перекотитись (дуже специфічне місце). До того ж тиждень тому машина була на мийці із чисткою салона. Але перстень мене кликав вже кілька днів - з того місця йшов дуже неприємний звук, коли він терся о порожні пластикові пляшки, як там лежать. Власне, щоб розібратись зі звуком, я туди і поліз.
Я не люблю і не розумію спорт (не розумію в тому сенсі, що є багато більш змістовних способів витратити життєву енергію і гроші), але сьогодні змушений був дивитись два останні раунди бою Кличко-Джонсон (сидів в приймальні, де був включений телевізор і ішов цей бій). І, знаєте, мені лишились незрозумілі дві речі. По-перше, на що Джонсон взагалі розраховував, виходячи на бій? Кличко був попереду всю дорогу (з повідомлень, і з того, що я бачив в останні два раунди). По-друге, чому такий малий розрив по очках (119-109)? Кличко, хоч і був вимотаний, в ті ж останні два раунди просто не давав Джонсону руки випрямити (із захисної позиції). Тому і вважаю спорт безглуздим ...
Вячеслав Мещеряков "Тренинг мозга". Автор пропонує варіант раціонального пояснення релігійних молитвенних та медитаційних практик та пропонує практичні методи розвитку свідомості і підсвідомості людини.
Підручник з граматики китайської мови. Китайці - нещасні люди. Їхні "слова" складаються з двох чи декількох фонетичних складів (структура складу визначена досить жорстко -- приголосний-голосний-діфтонг), причому, склад сам по собі може мати (і має) значення, але зазвичай використовуються два чи більше складів. Ієрогліфи ж позначають як склади самі по собі, так і слова "в цілому". Більше того, існує кілька ієрогліфічних систем, які досить різні між собою. "Речення" (у китайців немає речень в романо-германському мовному сенсі) з 10-15 наших слів може бути записано різними ієрогліфічними системами. При цьому речення буде займати біля 25 ієрогліфів і спільного в цих двох записах буде небагато - біля 7-10 ієрогліфів. До чого я це все пишу... Корейці, народ досить близький до китайців, в 15 чи 16 столітті ввели алфавіт (так, те що ви можете побачити в корейських написах - це алфавіт, хоча виглядає він незвично) вольовим рішенням тодішнього правителя. Китайська комуністична партія мала змогу провести реформу мови і ввести алфавіт - з їхньою культурною революцією це було досить просто зробити. Єдина гіпотеза, чому вони не провели таку реформу: поки китаєць вчить ієрогліфіи, він не розмножується.
Виявляється, в Україні заборонені автомобільні системи попередження про машини в мертвій зоні із-за того, що радари цих систем перетинаються по частоті з якимись міліцейськими приладами. Тобто прилади патрульних машин ДАЇ (а нікому більше ті радари заважати не можуть) важливіші за безпеку людей, яких це ДАЇ має захищати.
На певному етапі особистого розвитку питання погоди починає турбувати більше, ніж всі інші життєві питання. Бо з ними можна впоратись, а з погодою одній людині впоратись дуже складно. Цікаво, яка потрібна кількість людей, щоб змінити погоду протягом хоча б місяця? Згадаємо зиму 2004/2005 - хто знає, що сталось би з помаранчевою революцією, якби в грудні вдарили звичайні морози в -20 градусів.
Тут. Пригодится как профессионалам, чтобы определить, не пора ли сделать паузу, так и руководителям для проверки ключевых сотрудников.
В десктопі згорів блок живлення. Причому згорів із запахом (тепер весь кабінет пахне паленою пластмасою). Довелося їхати купувати новий. Поставив, підключив, залишив десктоп ввімкненим. За 10 хвилин чую, що не чую комп'ютер. Думав, що може цей блок не витримав і відключився. А виявилось що це він такий тихий, незважаючи на два вентилятори. Дуже приємно, після того, як я три роки слухав те гудіння (я думав, що гуде вентилятор на процесорі, а міняти його було ліньки). Тепер в мене більше за все гуде реєстратор відеоспостереження, який я здогадався при проектуванні будинку завести собі під стіл. Але він опломбований, там нічого не поміняєш...
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31