За життя


Відповідно до рейтингу Alexa сайт Google - на першому місці, Yahoo на другому, Microsoft (нікому нахрін не здався) на 16-му.
(не люблю писати приватні дописи "за життя", але це стосується всіх українців). Кабінет Міністрів "рекомендував" НКРЕ підняти тарифи для споживачів, що споживають більше 600 кВт/год електрики в місяць. "В.Кальченко отмечает, что в Украине насчитывается 350 тыс. (1%) домохозяйств, потребляющих в месяц более 600 киловатт энергии, и владельцами этих домохозяйств являются исключительно богатые люди. Повышение не коснется среднего класса. " БАЛАБОЛ. По-перше, 100% - це 35 мільйонів господарств. На 46 млн населення? НЕ ВІРЮ. По-друге, в середній трикімнатній квартирі на 4 особи середнього класу (батьки і двоє дітей, наприклад) витрачається більше 600 кВт/год на місяць. В мене в двокімнатній квартирі (з електричним бойлером, газовою плитою, і енергозберігаючими лампами і без дітей, з одною дружиною) витрачалось 500 кВт/год. В будинку виходить 1200 кВт/год, теж без будь-яких зайвостей і з соняшними батареями. Попереднє підвищення втричі (!) планувалось в квітні для споживачів, які використовують більше 400 кВт/год на місяць. Скасували (мабуть зрозуміли, що буде безглуздо). На скільки зараз планують підняти тарифи, невідомо. Не те, щоб я надірвався від таких тарифів (врешті решт, я можу відключити одну фазу і споживати для більшості потреб виключно сонце), але коли під маскою диференціяції вводиться загальна обдираловка, це вже занадто. Люмпен-революціонерка таки дограється до виборів ...
Можете дати їм посилання на статтю про "світлі" імена.
Як раз вчора купив електролобзик і дриль. А сьогодні натрапив на статтю з описом, за якими ознаками і як обирати реманент.

Стаття наче правильна, тільки треба враховувати один нюанс - сенс вкладати гроші в якісний інструмент є, якщо ви реально збираєтесь ним користуватись і користуватись довго. Як написано в статті, " Китайский инструмент – это игра в лотерею. Повезет, если не сгорит на пятисотом шурупе или пятисотом отверстии.". Але чи зробите ви за життя цього інструменту 500 отворів чи закрутите 500 шурупів? Якщо вся робота по хаті складається із закручування шурупа в стіну раз на рік, то краще викликати майстра, ніж вкладати гроші в реманент, який потім буде лежати без діла.

Цього разу плагіни для розширення experience'у від використання Гугля.

Перший плагін дозволяє обмежувати пошук певними датами чи типами файлів без відкриття Advanced Search'у.

Другий плагін додає результати пошуку в Вікіпедії до результатів самого Гугля.

Третій плагін створює хмару тегів, що відносяться до результатів пошуку.

Повний опис тут .

ГОндола (з наголосом на перший склад) - всесвітньо відомий венеціанський човен. Тут є велика стаття про них. І обов'язково почитайте коментарі, - там ставлять питання і автор, яка живе в Венеції, відповідає про венеціанський побут.
Сибірський кедр - це різновид сосни і до власне кедрів відношення не має ніяких (кедри ростуть в Лівані і в деяких інших місцях середземноморського басейну, а також в ботанічних садах). Названа ця сосна була кедром експедицією, яку відправив Петро Перший в Сибір, в т.ч. для пошуку дерева для будівництва дерев. Завдяки смолам кедрова сосна не гниє в воді, тому добре підходить для суднобудівництва (дерев'яного, звичайно). Родичем кедра сибірського є кедр європейський. Він, як і каже його назва, росте в Європі, зокрема в Карпатах.

Кедрова сосна - дуже корисна рослина, оскільки виділяє в повітря надзвичайну кількість фітонцидів. На жаль, росте вона надзвичайно повільно - 5-річне дерево сягає лише 30-40 см. в висоту. До 15 років кедрова сосна виростає до ~2 метрів, і в 15-20 років починає приносити плоди (це дані по сибірському кедру, європейський трохи відрізняється) .

Родичем кедрової сосни є пінія, яка росте в Європі (зокрема в Італії). Її насіння ("горіхи") дуже схоже на насіння кедрової сосни і за виглядом і за смаком.

Ми вирішили посадити кілька сосен. Сьогодні купили чотири дерева (європейський кедр) віком 3 чи 4 роки. Висота біля 25 см. Ось одне з них на знімку:

Створювати автомобілі. якщо хтось пропустив, новий Aston Martin Rapide. Наскільки він красивіший за корявий Porsche Panamera!



Не вдається їх зняти так, щоб було фотогенічно. Можливо тому, що вони перерили собі весь вольєр, і він тепер виглядає як після бомбардування. Тому будемо дивитись здалеку:

  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31