За життя

Моє розуміння поточних подій з зеленими чоловічками в донецькій області наступне:

Влада (та й ніхто в Україні) не має розуміння, що робити з глибоко дотаційним і яскраво антинаціональним населенням донбасу, котрий був і залишається п'ятою колоною. Проливати свою кров в боротьбі за землю і вороже налаштоване населення бажаючих небагато. Дії Росії дають Україні шанс скинути цей баласт з українського балансу. Водночас не робити нічого влада теж не може, бо західні партнери скажуть "якщо ви самі не бороните кордони і не захищаєте свою цілісність, то чому ми маємо". Тому доводиться робити гучні заяви.

Звичайно, жоден політик про вищезгадане і словом не обмовиться, бо за це йому світить політична смерть і вакантне місце в колонії. Але всі ми люди, і вони теж, і, гадаю, розуміння ситуації у всіх приблизно однакове. Єдине питання - як правильно локалізувати сепаратизм на донбасі і не дати росії розгойдувати ситуацію далі, в Запорізькій і Херсонській областях, потрібних тій для сухопутного доступу до Криму.

Подивимось за пару тижнів.
Якусь інфекцію підхопив вчора. Стан хворобливий, але на відміну від Києва я можу ходити і працювати. Від такої самої інфекції в Києві я два тижні ледь по будинку пересуваюсь.

Все-таки в Києві щось не те із кліматом чи з погодою чи біс зна із чим.
Поїхав в центр Риги у справах. На пустирі майданчик, на ньому паркуються машини, є певні пусті місця. Жодних позначок і знаків на майданчику немає і сам він роздовбаний так, що я боявся заїжджати літньою машиною. Заїхав, одразу за мною заїхав патруль комунальної поліції. Я вийшов, подивився ще на поліцію, що вони збираються там робити, вони бачили, що я виходжу...

Повертаюсь - лежить квитанція на штраф в 30 євро. Сусідній водій, виїжджаючи, сказав, що для паркування в тому місці потрібна якась перепустка.

Гм. Знаків немає, звідки я міг знати, що паркуватися не дозволено? Поліція могла би і підказати. Але ж ні - мудацтво є річчю принциповою. Вони виписали штраф, напевне розуміючи, що я його викину в смітник (технічно в них немає способу змусити мене заплатити). Але синдром вахтера пересилив.  
Латвія:
Населення - 2 млн. (трохи більше, але багато на заробітках)
Латиші - 62%, росіяни 27%

В Латвії перекладають латиською мовою радянські мультфільми, оригінально зняті російською.

Україна:
Населення - 45 млн.
Українці - 77,8%, росіяни - 17,3%

В Україні радянські (в т.ч.і зроблені в Україні) мультфільми українською не перекладають взагалі.

Disclaimer: цей запис ні до чого не закликає і нічого не розпалює. Ані разу.
12 квітня, субота. Простір «Арсенал Ідей» / сцена. 19.00 – 20.00
Презентація мультимедійної книжки Євгена Маєвського «Казки дивного лісу» з демонстрацію новоствореного мультфільму.

Будуть присутні редактор з розповіддю про книгу, представники мультстудії і автори мультимедійної програми.

Мене на презентації не буде - займаюсь питанням відправлення згорілого авто в Україну. Я дуже очікую на Львівський дитячий форум, що має відбутися в травні, і буду присутній на ньому.

Будь ласка, приходьте і запрошуйте друзів завітати на презентацію.

Адреса: Київ, вул.Лаврська 12, Мистецький Арсенал
В тему до цього і цього: другий власник викликав незалежного експерта на днях, і той підтвердив те, що я і так знав від початку, -- підпал. Ще чекаємо на висновок поліцейського експерта -- якщо теж напишуть підпал, то відкриють справу і шукатимуть. Якщо не напишуть, то другий власник звертатиметься до суду.
5afe4d3a19cef7af3638fbd8eccc56a0.jpg
Вночі якісь добрі люди зробили нам велике добро: спалили нашу автівку,  котрою ми приїхали в чужий край.

Я в усьому шукаю краще. І в цій події знайшов, чому радіти (дурень) --тепер не доведеться їхати міняти зимову гуму на літню (а хто зна що зі мною в дорозі могло би трапитися). А ще в мене є можливість усвідомити, як буває, коли руйнується добро, котре наживав роками.

І наче вже звик до думки, що будинок втрачено назавжди, що і самої країни мабуть що вже немає, а однаково переймаюсь за якийсь там шмат заліза. Добре, якщо обійдеться автомобілем і не доведеться дивитись на згорілий дім чи на згоріле місто. Сподіватимемося що все обійдеться, і що всі сектори вгамуються, і всі олігархи поміняють дітей на ягнят.
Літня машина стоїть на закритій підземній стоянці в будинку, де ми живемо (в Ризі, Латвія). Хтось із мешканців написав на ній пальцем (по пилу на склі) "я кацапський ідіот" "Крым наш Путін прав".

Воістину, вивезти людину з Росії можна, а Росію з людини - ніколи.
Приперся на днях в підтримку один тип, котрий вимагав голосом поспілкуватись про щось, а про що, писати не хотів. Оскільки ми голосом не спілкуємось, я витяг з нього таку інформацію:
"
1. Ми б хотіли обговорити питання legal/compensation ...
2. В нас був великий клієнт, з яким щось пішло не так.
"
І отут момент істини:
"3. ми не купували у вас ліцензію, а використовували тестову".

Барабанний дріб, гонг, і як в анекдоті, "один я в білому". Ці клоуни із порушенням ліцензії і здорового глузду, взяли тестову версію (котра навіть для розробки не призначена, і це написано великими літерами), скористалися з нею, десь накосячили, і ще сподівались отримати від нас якусь компенсацію.

Я в обуренні. Третій день вже. Цікаво тільки, це вони такі наївні чи такі нахабні.
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30