За життя

"Владелец медиахолдинга News Corporation Руперт Мердок считает, что дни бесплатных новостей в интернете сочтены"

А я считаю, что владелец медиахолдинга хоть и владелец, но при этом профессиональный идиот. Т.е. он не идиот по профессии, а идиот вследствие профессии. Господин Мердок торгует товаром - новостями, и, как следствие, считает (он обязан считать), что его товар имеет ценность для людей. Обязан самому себе, иначе не продаст. Но правда (не святая правда, а правда потребителя - у производителя своя правда) такова, что людям не нужны новости, и особенно нынешние "мусорные" новости.

В современном мире люди перегружены информацией. Человек сейчас потребляет новости (если это не новости, которые являются предметом деловой деятельности человека или его хобби) в фоновом режиме - в телевизоре с утра или по радио во вставках между музыкой. Ценность таких новостей для человека стремится к нулю или даже падает ниже (так, многие переключают радио, чтобы не слушать новости).

Хочется напомнить господину Мердоку, что бесплатные новости в интернете и стали бесплатными потому, что они не могли быть монетизированы. Уже были попытки продавать подписки на электронные версии газет и журналов. Эти попытки провалились: люди не готовы платить за контент, когда схожий контент можно получить за углом бесплатно. И более того, если этот контент навязывается многочисленными порталами и поисковыми системами.

Таким образом, получать деньги за новости можно только в случае, если новости пропадут из прямого доступа, например вследствие законодательного регулирования или картельного сговора основных информационных агенств. Но какое государство добровольно позволит убрать из информационного пространства такой мощный пропагандистский механизм как подача новостей в нужном ключе? А ведь каждое государство имеет и возможность законодательного регулирования и государственные информационные агенства. Думаю, господину Мердоку компетентные органы еще разъяснят, кто в стране хозяин. В России, наверное, разъясняли бы, как в песне у Талькова, кирпичом.

Конечно, утопиям господина Мердока не суждено сбыться. А вот противоположные тенденции уже имеют место быть в различных странах. До колыбели демократии они пока не добрались, однако и Китай и Россия уже мониторят и "корректируют" (..."рабочий - ключом"...) подачу новостей в соответствующих сегментах Интернета. Радует то, что хоть в Украине это никому не нужно (а здесь вообще ничего никому не нужно, лишь бы галушки сами в рот прыгали).

"Сотрудники Балтийской таможни задержали в Морском порту Петербурга картины с бирками аукционов Sotheby's и Christie's, обработанные алмазы и другой антиквариат, сообщает Газета.Ру. Ценности пытались незаконно ввести в Россию из Германии." Повний текст тут.

Я впевнений, що цей антикваріат потім зникне, і осяде в приватних колекціях російської "еліти". І не факт ще, що це була реальна контрабанда, а не спроба нахабно вкрасти чесно придбане майно.

Цікаво буде прослідкувати за проовженням цієї історії ...
Стандартна вимога дружини "хочу машину" наштовхнулась на "проблему останньої милі" - півтора кілометри грунтовки не лишають моєму ягуару шансів на проїзд. Відповідно, ягуар ми продаємо, і шукаємо щось маленьке з повним приводом і АКПП.

Jimny ледь не купили, але я вчасно почитав огляди. Нафіг нам армійський джип в місті ...

Fiat Sedici. Звоню в ItalMotors: "-Комплектація з повним приводом і АКПП на сайті є, в прайсі немає. Продаєте? - Так, привеземо на замовлення". Ок. Прикинув вартість, - дорогувато (~26 тис. доларів, якщо вірити сайту ItalMotors). Думаю "почекаємо, пошукаємо".

Подивились Suzuki SX4 (це одна й та ж машина, що й Fiat Sedici). Офіційний ділер не возить комплектацію з повним приводом і АКПП. Ідеальною була б машина з двигуном 2.0, але такого ми точно не дошукаємось. Привезти зі Штатів можна, але ціна вийде під 30 тис. Ще й дружина побачила його живцем, сказала, що це "бойовий мурах". Мою ідею купити і розфарбувати його під мураха забракувала (а дарма). Ок, відкинули.

Suzuki 3-door чудовий варіант, тільки дорого (31 тис.) і рамний позашляховик. Я б хотів щось більш міське. Привезти зі штатів? Там 3-дверних не продають. Везти з Європи дорого.

Апофеоз. Fiat Panda. Чудовий. Малий, прикольний, з повним приводом, панорамним дахом, 5-ма дверима і ще купою крутих речей. Поїхали в ІталМоторс.Сидить 5 менеджерів, чухає п'яти. 6 машин в салоні, жодного клієнта ...

Далі діалог з дівчиною:
- Панди є подивитись?
- Немає.
- Добре ... Привезти конфігурацію з повним приводом і АКПП можете?
- Так, на замовлення, але платити ви будете за новою ціною. Ви ж знаєте, курс євро виріс (!), 13% надбавка... В сумі 30% зростання.
- Що є нова ціна? На сайті написано 10500 євро, ціна березня місяця (звертаю увагу, що ціна в євро, поставлена в березні, коли надбавка вже була).
- Так, на сайті стара ціна (тут я в перший раз випав в осад). ... Я зв'яжусь з дистрибутором (імпортером) і дам вам ввечері відповідь по ціні.
...
- (звонить за годину) ви знаєте, ми не можемо привезти вам таку конфігурацію.
- хто "ми"? Дистриб'ютор не може?
- Так, імпортер не може.
- А коли зможе?
- Не знаю, мабуть не зможе.

Чудово ... І ви думаєте, що в автопромі криза? Криза в головах цього планктону, який не хоче продавати. Їм це не потрібно. Я приніс гроші, але їм не потрібні гроші. Країні не потрібні мої гроші. Це країна, в якій взагалі нікому нічого не потрібно. Це я вже давно з'ясував. Але, як виявилось, криза нічого не змінила.

Так що я тепер шукаю варіант привезти панду з заходу за нормальною ціною.

UPD: Дружина говорила з одним ділером, який почав її переконувати, що панди з АКПП і повним приводом взагалі не випускають. Це при тому, що в фірмовому каталозі Fiat'а 3 чи 4 конфігурації мають АКПП і повний привід. Повне незнання того, що продаєш ...

UPD2: почали прозвонювати ділерів. Один з них сказав, що відповідно до контракту із постачальником вони можуть постачати машину в певній базовій конфігурації (таких конфігурацій у Панди 7 чи 8), якщо є не менше 10 передплачених замовлень. Але звідки ж візьметься десяток замовлень, якщо інформації про машину немає і самі ділери не знають, що вона може бути?
Інший ділер сказав, що вони продають тільки типові конфігурації і навіть замовити кастомні опції, наведені на сайті у ділера, не можна, бо для цього потрібен окремий контракт з виробником.

UPD3: знайшов ще цікаву машину Seat Ibiza. Навіть знайшов, що рік тому на неї збирались ставити повний привід. Але криза, на жаль, поламала плани і Ibiza з повним приводом зараз не пропонується. А шкода, бо машина непогана і недорога.

UPD4: Fiat Panda і Sedici 4x4 з автоматом випускаються тільки за окремим замовленням. Замовити їх можна, але панда в макс.комплектації вийде більше ніж $30 тис. Нецікаво.
УкрАвто буде розбирати в Польщі готові машини, завозити комплекти в Україну і збирати ці машини тут. Робиться це для того, щоб не платити 13% додаткового мита, за яке вона сама і виступає. Впевнений, що покупцеві вони виставлять ціну з урахуванням і 13% мита і вартості конструктора зроби сам.
Ось черговий (тільки для знавців):

We need to implement event driven IPC across VB6 programs in a near real-time trading environment. Our goal is to achieve very low latency - and by low I mean 1 ms or better from program #1 notifying program #2 and #2 kicking off the notification event.

Звичайно, я йому сказав, що їм треба дівчат поміняти, а не ліжка рухати, тобто поміняти операційну систему і засоби розробки.

Давно колись засетапив акаунт на CafePress, навіть зробив і придбав там годинник на стіну з кастомним циферблатом. Він (і сервіс і годинник :) і досі працює. А сьогодні надибав на Zazzle, аналогічний сервіс. Щоправда, ще не дивився, що в нього з доставкою (у CafePress все гаразд).
Бачив сьогодні в переході на Політехнічному інституті сині троянди. Виглядають красиво, але дружина сказала, що в них листя наче трошки із синім відблиском, тобто, можливо, що вони підфарбовані. Тепер сижу, розмірковую.

В природі існують і сині, і блакитні троянди (яндекс вам на допомогу). В мене під вікном спальні посаджені кущі (по одному) чорної, синьої і блакитної троянди, але собака зжер майже весь кущ, і ми не знаємо, який (підозрюю, що як раз синій). Так що, коли виростуть, побачимо.

UPD: про блакитну мене розвели, а синій кущ начебто прокльовується. Він, звичайно, не справжній синій, але схоже на один з сортів "Blue ... " (вони рожево-фіолетові).
Офіс в лісі. Цікаво, куди вони в туалет ходять - в кущі? Хлопчики наліво, дівчатка направо?
За время пути собачка могла подрасти.

Завдяки секретному засобу від анунахів ми за місяць виростили плодоносний кедр:



Звичайно, це не ті малютки, які ми купували місяць тому. Ці кедри (3 штуки) ми тільки що придбали за смішною ціною в $80 за штуку.
Їм вже щонайменше по 12-13 років, і той кедр, що на знімку вище, вже плодоносний:



і ближче:



і, ні, ці шишечки їх не палять ;).

(Репост Сделаем мир добрее ;) Более детальную информацию (со всеми фотоотчетами с наших поездок) вы можете просмотреть в контакте. Либо, если вас заинтересовало наше движение и вы хотите к нам присоединиться/помочь можете позвонить главным организаторам: 8 097 714 45 59 Нана; 8 063 727 88 88 Антон. http://blagodetel-org.livejournal.com/ http://vkontakte.ru/club4846556">звідси)

Уважаемые жж-шники!)))

Организация "Благодетель" создана для помощи обездоленным. Мы занимаемся детскими домами, домами престарелых, психиатрическими больницами. В дальнейшем собираемся взяться за онко-центры и приюты для животных. Приглашаем к нам всех неравнодушных и активных людей! Давайте сделаем мир лучше и добрее =) Это в Наших силах!

МЫ ЕЗДИМ В ДЕТДОМА СТАБИЛЬНО КАЖДУЮ СУББОТУ - ПРИСОЕДИНЯЙТЕСЬ! ВСЕГДА РАДЫ НОВЫМ ХОРОШИМ ЛЮДЯМ :) Сделаем мир добрее ;)

Более детальную информацию (со всеми фотоотчетами с наших поездок) вы можете просмотреть в контакте. Либо, если вас заинтересовало наше движение и вы хотите к нам присоединиться/помочь можете позвонить главным организаторам:

8 097 714 45 59 Нана;
8 063 727 88 88 Антон.

http://blagodetel-org.livejournal.com/
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30