За життя

Оскільки в мене кабінет великий (40 кв.м) і стеля над ним є дахом будинку, то є певні проблеми з терморегуляцією. І якщо взимку можна поставити обігрівач, то ставити окремий кондиціонер на літо мені не хочеться (а робоча станція на процесорі Athlon X2 64 гріється скажено). Тому я купив вентилятор (UFO, в Каравані). Але не простий, а золотий з випаровувачем і іонізатором. Працює, випаровує і одразу ж жене пару вперед вентилятором. Ще в нього є прикольна функція "вітер", це коли він швидкість динамічно міняє (це правильніше, бо немає протягу і менший шанс застудитися). Ну і звісно в нього є пульт дистанційного керування (вентилятор стоїть в 4 метрах від мене).
Вже 10 років здаю звітність в податкову. Для прийому звітів 4 віконця, в кожне своя черга. Завжди була. А вчора організувалась одна загальна черга, з якої люди розходяться по віконцях. Незвичайність ситуації полягає в тому, як могла організуватись така черга. Для цього необхідно, щоб декілька людей, що прийшли першими, добровільно погодились встати в одну чергу замість того, щоб пройти до 4-х віконець. Цікаво ще, що черга побудувалась у спіраль равлика, а не змійку, як це звичайно буває. В такій черзі сприйняття часу стояння збивається, бо до віконець у людини виявляється в 4 рази більше народу, ніж якщо була б одна черга. Мені складно уявити, як люди могли добровільно погодитись стояти (суб'єктивно) довше, тобто яким чином ця черга взагалі утворилсь. Але факт... Причому, швидкість проходження черги не змінилась, - між 10 і 15 хвилинами, як і завжди.
Що ж тут дивного, спитаєте ви? А дивина в тому, що це перший раз за 8 місяців, коли ми бачимо білку в нашому лісі. Білку спіткала дружина о 4-ій ранку. Моя ідея полягала в тому, щоб розводити білок для лісу, тобто вирощувати молодняк і випускати його в ліс. Відповідно, зараз моя задача трохи змінюється - треба буде будувати для білок гостьову їдальню. Є думка, що лісова білка прийшла в гості до наших білок - за словами дружини вона йшла з лісу до нашого будинку.


СРСР часів перебудови, молоді Бутусов з Умецьким ...
Цього я ніколи і не чув. А звучить краще, ніж оригінал.






На GreenWorld цікава стаття (до речі, не простий копіпаст, а творча обробка) інформації про числовий ряд Фібоначчі, число 1,618 (вам це щось каже?) і т.п.

Зверніть окрему увагу на перелік джерел, бо там теж є що почитати (і дуже цікаво).

Черговий клієнт-мрійник. "Нашому клієнту треба скопіювати 300-500 Тб (терабайт!) через наш віртуальний диск. Як можна прискорити роботу віртуального диску на multicore system?". Матчастину люди не вчать взагалі ... Ну не залежить швидкість копіювання даних від кількості ядер в процесорі настільки, щоб треба було там щось суттєво покращувати. Вузькі місця все одно в залізі...
Девід Лінч про Малхоланд Драйв: "Скринька і ключ. Гадки не маю, що вони значать." Негідник...
Поскольку день выдался жарким, а клиенты - отдыхающими, мне не оставалось ничего кроме как знакомиться с творчеством отдельных экземпляров рода человеческого посредством ЖЖ. Сегодня на мою долю выпали журналы двух "гуру", и . И один и второй пред(по)лагают некий кладезь вселенской мудрости. Причем, если читая журнал первого я получал удовольствие (засим добавил его в шортлист для чтения), то от второго (а особенно от его профиля) я просто рыдалъ.

Нет, честно, таких клоунов я давно уже не видел. Хотя... Вру, видел, и очень похожего - давеча по ЖЖ пробегала картинка какого-то нувориша, сидящего в комнате вся_из_золота. Но там то хоть понятно, - деньги есть, ума не надо. А вот сколько ума нужно 2354-ем особям homo sapiens, занесшим данного клоуна во френды, было бы интересно узнать. Разве что он под страхом Проклятия Розового Кролика заставлял френдить всех своих 41 тыс. учеников (мнэээ, я так и не понял, чему данный гуру может научить). Нужно быть полным ид недалеким человеком, чтобы скрывать год рождения, но при этом писать годы учебы в школе. Выпячивать свою туфизическую оболочку, свидетельсвтующую о неумеренности в еде, тоже неразумно, разве что это курсы обжор. Попытался в блоге найти хоть что-то разумное, кроме растопырки пальцев и словесного поноса, но не обнаружил.
Ага! Нашел! Через три ссылки пройдя, я обнаружил ... интересно, что я обнаружил? Сайт для прыщавых юнцов с прищемленным концчувством собственной уникальности. Все ясненько. Тема действительно денежная - лохов со спермотоксикозом немеряно, немножечко раскрутки сайту и можно стричь баблишко. Что ж, пожелаем выдающихся успехов достойным ученикам достойного учителя.

"В Гондурасе произошел государственный переворот". А ведь предупреждали же ...
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30