За життя

Натрапив на людину (американця) на ім'я Renee O (друга e в імені - з діактричним знаком accent aigu) . Я так розумію, що початкове прізвище було Eau, але він задовбався пояснювати людям, як воно вимовляється, і змінив прізвище на O ...
Не можу не поділитись рідкісним екземпляром: улюблена група Rage виконує улюблену пісню Judas Priest




Ну, почти буриме ... Зато про кротов.
Сьогодні кафе Фрегат, яке ми відвідуємо з 2001-го року, виявилося зачиненим, і ми змушені були шукати альтернативу. Альтернатива знайшлась у вигляді кафе з невідомою мені назвою, яке знаходиться напроти Гідрозони, якщо виходити з переходу від метро. В цьому кафе є кілька маленьких окремих шалашиків чи будиночків чи не знаю як назвати (закритих, з дверима і вікнами), головна будівля і з десяток відкритих столиків, де ми і сиділи. Ціни помірні, а їжа була дуже смачна, а офіціантка - надзвичайно ввічлива. За ціною вийшло десь на 30% вище, ніж у Фрегаті.

UPD: а найбільше сподобались свині ребра з кунжутом, тушковані в меді. Вони були реально солодкі і дуже м'які.


Продається тут, коштує всього один долар.

Випадково знайшов, із задоволенням почитав і вам рекомендую сайт, присвячений елементам сучасного автомобіля.
З тих пір, як переїхав жити в будинок, повністю перестав слухати метал (з 14 років слухав speed metal, який потім чомусь преейменували в power metal). Атмосфера міста і ритм міського життя вимагає агресивності музики. В будинку час сприймається по-іншому і немає потреби підганяти себе музикою. Launge і chillout тепер - наше все.
Клієнт питає таку річ: "наша програма викону певні завдання, які включають в себе операції з FTP. Коли багато клієнтів або багато завдань ломляться на FTP сервер, той відмовляє у з'єднанні. Що робити?" . Простими словами - "у сервера є захист від атак, і він нам заважає перевантажувати сервер запитами. Як нам обійти його захист?" Отакі у нас клієнти ...
Їхав тільки що по правій смузі набережного шосе (в тягнучці) і спостерігав смішну картину. В лівій смузі паралельно зі мною їхав новий чорний BMW 735Li (довгобазний). В середній смузі поруч, але десь на метр позаду від нас (так потік ішов) їхав новий чорний же BMW 745i (короткобазний). Водій 745-го прискипливо роздивлявся сусідній з ним 735 і аж на обличчі було написано важку розумову працю над питанням, хто крутіший - він (бо в нього 745, а в того 735), чи сусід (бо в того довга база, а в нього коротка). Дівчина, що сиділа поруч, вивернула носа в іншу сторону і настирливо намагалась дивитись крізь мене на Дніпро.
В Windows Vista нашли очередную прореху (или, точнее сказать, нашли очередную возможность напакостить). Дело не новое, прорех таких еще будет.

Очень умилил комментарий горе-искателя: "The software company should have done more software quality assurance (SQA) on the networking components, he said in an e-mail interview with SecurityFocus. If they did, they would have easily found the issue -- it took his fuzzer only 15 packets to crash the component, he said." .

Я это понимаю так: человек посылал некоторое количество мусора и на определенной комбинации получающая сторона не смогла данный мусор обработать как следует. Но данный искатель явно не писал софт - чтобы найти прорехи такого рода, софт нужно бомбардировать разными комбинациями запросов неделями, а то и месяцами. У нас при разработке файловой системы баги вылазят до сих пор, но это баги типа "при размере страницы в 512 байт, если имя потока равно 22 символа, при этом имя файла, к которому относится поток, превышает 432 байта, то у имени файла потеряется один байт". Теперь представьте, сколько длин имен файлов и потоков нужно перебрать, чтобы отловить такую ошибку. А это я пример из простых привел.

Вообще, с поиском дыр задача очень интересная. Компания строит дом. Для жилья. Понятно, что двери в доме можно вынести бульдозером, или можно отобрать ключи у вышедшего на прогулку жильца. Но дом построен для жилья, а не для защиты от всех напастей на свете. От последних построено бомбоубежище, но согласитесь ли вы в нем жить?

  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30