За життя

Прозвучало слушне зауваження, що добуток 2*2 залежить від того, купуємо ми чи продаємо. Це так, але все-таки є певне мірило (далеко не очевидне для багатьох) якості того чи іншого варіанту. Для початку введемо таку лемму: "те, що є добрим для групи людей, з ймовірністю > 50% буде добре для будь-якого окремо взятого члена цієї групи". Зворотнє (як і інші варіанти твердження) є недостовірним. Тепер візьмемо таку групу людей як цивілізація. Вочевидь те, що [в довгостроковій перспективі] є добрим для людства, є добрим для людини. А що може бути добрим для цивілізації? Гарантовано добрим є те, що збільшує шанси людства на виживання і здатність протистояти глобальним загрозам. Повертаючись до одноразових речей, ми можемо сказати, що гарантовано доброю є помірність в споживанні (в ідеалі - відсутність надлишкового споживання). Помірність в споживанні, тобто свідомий контроль за кількістю споживаних ресурсів, протирічить біологічній поведінці живих істот. Але водночас це те, що відрізняє людину від тварини. Таким чином, чи є доброю річ, котра не може бути відремонтована (за проектом, а не по факту)? Не може. Навтіь для китайського виробника це не є добром в довгостроковій перспективі, оскільки (крім виснаження природних ресурсів) наявність зайвих грошей приводить до (зокрема) збільшення популяції homo sapiens в окремому регіоні. Водночас відомо і науково доведено, що межа комфортного проживання для людства - 1 млрд населення, а не 6.5, як зараз. Тобто збільшення популяції понад 1 млрд збільшує ризики для людства (коливання між 100 млн і 1 млрд не впливають на ризики, а зменшення менше 100 млн також істотно збільшує ризики). Стосовно конкретної відкрутки - для того щоб відкинути потребу в кваліфікованому майстрі достатньо було внести мінімальні зміни в конструкцію, які дозволили б кінцевому користувачеві заміняти стандартні акумулятори. Тобто збирати акумуляторний блок потрібно було не дешевою пайкою, а на підпружинених контактах. В цьому випадку заміна акумуляторів була б такою ж простою, як в плеєрі. Тим більше, що за роки випуску різноманітних плеєрів з контактами замість пайки працювати навчились.
Якщо вас тягне на сон, а варіантів вирішення проблеми немає, добре уявіть собі смак і запах лимону. Це вас трохи підбадьорить (хоча спати все одно треба).
Якщо нелегка доля призвела вас до необхідності щось зробити на Mac'у, то у вас є два варіанти: взяти VMWare Image із встановленою MacOS X, або скористатись послугами сервіса MacInCloud. Цей сервіс надає в оренду Mac сервери із доступом по RDP.
Nissan Jouke схожий на поганий жарт дизайнерів. А живцем він ще більш огидний, ніж на фото.
10 найпоширеніших passcode'ів в iPhone. Я завжди казав, що у людей, котрі обирають iPhone, є певні проблеми з головою.
In an effort to accelerate the rendering of Web pages in users' computers, Google has developed a search feature that predictively preloads pages before users click on result links.

Що це означає? В першу чергу те, що без вашого відома на ваш комп'ютер буде завантажено зміст щонайменше 10 сторінок (з усім супутнім мотлохом?) одразу як ви отримали результати пошуку. Тобто ви маєте реальну змогу отримати віруси, трояни і інші радощі цифрового світу просто скориставшись гуглем.

Сподіваюсь, що в них вистачить розуму не вмикати цю функціональність за умовчанням.

Не можу не поділитись посиланням на статтю із детальним описом і аналізом того, як працює сервіс знижок Groupon і чому він приречений. Якщо не знати описаних деталей, то здається, що ідея Groupon'а цікава і корисна. Однак для бізнесів Groupon невигідний (як і інші подібні сервіси), тому не дивно, що сервіси намагаються здихатись своїх зобов'язань із надання послуг. Детальніше в статті.
Нещодавно я писав, що Google Page Preview неправильно рендерив сторінки. Як з'ясувалося експериментальним шляхом, проблема була не в інтерпретації CSS, а в нездатності гугля витягнути CSS, котрий знаходився не в кореневому каталозі. Із чим це пов'язане, я не знаю, але перенесення CSS в корінь (спеціально для googlebot'а, перевіряється PHP скриптом) вирішило проблему повністю.
Twitter тепер при додаванні посилання примусово скорочує його (тільки для кліку, в тексті показується "справжнє" посилання). Я так розумію, що це робиться для подальшого аналізу переходів, тільки незрозуміло, як з цього скористатись.
Все фігня крім бджіл.
Бджоли теж фігня, але їх багато

Як я нещодавно згадував, бджоли виконують дуже важливу роботу із опилення рослин, в тому числі тих, котрі їдять люди. Відповідно, без бджіл не буде ані садівництва, ані тваринництва (бджоли опилюють культури, котрими годують тварин), ані людства в цілому. Китайці в регіонах, в котрих бджоли зникли (із-за варварського ставлення китайців до екології) змушені опилювати рослини вручну пензлями. Уявіть собі це заняття в плодовому саду і зрозумієте, наскільки важливим є бджолярство.

В "промисловому" сільському господарстві бджолярі вивозять вулики на посадки рослин і отримують за це гроші. Деякі бджолярі-"любителі" (вони професіонали, але не здійснюють розведення бджіл в промислових масштабах) теж вивозять свої вулики "на гастролі", але це здійснюється здебільшого для того, щоб підняти продуктивність вуликів та отримати більш якісний мед.

Оскільки цього року "природні" бджоли у нас зникли, я вирішив завести власних домашніх:



Стоїть трохи криво, але це тому, що він дуже важкий, а встановлювався похапцем. Кольори не я вибирав, так пасічник привіз.

Мінімально заводиться дві сім'ї, тому ми взяли два "ліжаки" (це форма вулика так називається) і схоже (як я читаю літературу), що треба ще заводити. Але все залежатиме від того, чи буде в окрузі достатня кількість їжі.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31