За життя

Навіть якщо ви все життя були в поганих відносинах із старими, забезпечте їм комфортне вмирання. Пам'ятайте, що приклад з вас беруть ваші діти, а 30 років - не такий довгий строк. Звикайте самі і привчайте дітей до того, що батьки старішають. Вони не завжди будуть такими молодими, яких ви (чи ваші діти) запам'ятали в віці молочних поросят. Смерть як кінець земного життя ніколи не буває красивою, чи то легкою, ані для того, хто вмирає, ані для оточуючих. Найкраще, що можна зробити, це померти з гідінстю на обличчі. А це небагатьом вдається. Тому не вимагайте і не очікуйте естетики від процесу - він огидний. Наприкінці життя краще в щось вірувати. Найскладніше усвідомити власну вмирущість ідейним атеістам, комуністам і академічним вченим. Віра дає легкість вмирання. Смерть завжди хочеться відкласти, хоча б на день, щоб закінчити справи. Людина, що вмирає, не може позбутися прижиттєвої звички давати вказівки і поради. Тому краще справи завжди тримати в порядку, щоб не було потреби говорити тоді, коли говрити вже немає сили. І взагалі, за життя краще вивчити імена якомога більшої кількості богів. І в останні дні перебування на цьому світі перебирати їх всі подумки. Це сконцентрує вашу увагу на найважливішому.
Поки що виходить не дуже, але вони стараються.

(Пере)відкриття сезону -- 7Б. Цікаві вони - і музика, і слова, і стиль виконання. Та й назва надихаюча ("7Б" означає в класифікації військоматів "непридатний до служби в армії з причини психічних хвороб"). Я слухав колись давно перший їх альбом і він мені подобався весь. А зараз слухаю все, що в них є. Закриття сезону - Звєрі з останнім альбомом. Якщо раніше їх відносили до року, то останній альбом - "галіма попса".
Вчені наблизились до відповіді на це питання, потренувавшись на котиках. "Сенсоры показали, что домашние кошки спят или проявляют минимум активности в среднем 97% времени и только 3% времени бегают (играют, преследуют добычу). Бездомные кошки проявляли очень высокую активность 14% времени, притом в разное время суток и года."
Експерти: "зараз час відкривати свою справу в Україні". Вони ніколи не були так близькі до істини - далі буде тільки гірше.
После второго дыхания обычно наступает искуственное. А потом приходит ... кролик.
Якщо вас цікавить, як працює бізнес із середини, читайте про продаж квітів.

Ежегодно в нашу страну фурами, грузовыми паромами и самолетами ввозят до 30 тонн срезанных цветов. Иностранные производители контролируют, таким образом, около 90% цветочного бизнеса в России
Якщо вас цікавить дбайливе ставлення до природи і питання енергозбереження, то вам буде цікаво прочитати статтю про "100-ватні" LED лампи. Зокрема стаття згадує, які проблеми виникають при створенні потужних LED ламп.
Наскільки цікавим може бути хробак? Повзає собі і повзає, риється, їсть, що дають. Гадаю, один хіба з тисячі людей пам'ятає зі шкільного курсу, як ці друзі природи розмножуються. Тим часом земляні хробаки роблять дива в аспекті переробки відходів життєдіяльності людей, тварин і рослин в добрива.

Тому сьогодні я влаштував собі маленьку екскурсію на міні-ферму з їх розведення. Ви вважаєте, що хробак живе як попало? Я теж так думав, поки не побачив, що для розведення хробаків використовується певна технологія. Насправді я поїхав туди просто забрати два відра тваринок для садових компостерів. Виробник же не тільки видав мені товар, але й розповів про технологію і показав, що до чого. І так гарно розповів, що мені навіть стало цікаво порозводити їх у себе (є технічна можливість).

Каліфорнійський хробак - це селекціонована порода хробаків із прискореним циклом розмноження. Але при цьому вони трохи вибагливіші до температурного режиму (в осінньо-зимовий період не розмножуються). Основна мета розведення - утилізація відходів і створення біогумусу. А ще цих хробаків люблять купувати рибалки для коханої риби. Крім того, хробак допомагає створити безвідходну технологію при вирощуванні грибів (шампіньонів і глив).

Деякі любителі розводять хробаків прямо в квартирах і використовують продукт для підгодовування кімнатних рослин.

Ще цікаво те, що хробаків продають поштучно (сотнями, рахуючи вручну) і в принципі, якщо батьки не люблять домашніх тварин, ніхто не заважає придбати десяток хробаків, розводити їх в прозорому контейнері (акваріумі, банці тощо) і називати їх по іменах.

Тому коли я переселяв хробаків з мішка в компостери, то вони для мене були вже не добривами, а домашніми улюбленцями.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31