За життя

Forbes представив список "невідомих героїв року"


На першому місці колишній директор станції Фукусіма, що не підкорившись наказу начальства, продовжив заливати реактори морською водою, чим врятував станцію від вибуху.

На другому місці розробник програми Siri з Apple.

Мерзота яка ... Пропоную поставити другому пам'ятник як невідомому герою, і підсмажити його на вічному вогні. А журналістів, що складали рейтинг, за ним.

Стосується всіх киян!

По Киеву начало распространяться бешенство

Три виявлені випадки - це лише виявлені, а скільки безпритульних шариків з бобиками переносять заразу? Будьте пильні, особливо в карантинних районах. Судячи з усього, хвороба прийшла з лісових зон північніше Києва, відповідно найбільший ризик в Оболонському, Подільському, Шевченківському і Святошинському (р-н Новобіличів) районах Києва і в Вишгородському районі області.

Upd: наша ветеринар живе зараз в селі в 80 км від Києва. Так от вони відстрелюють диких лисиць, що приходять в село. І вона сказала, що останнім часом в двох вже знайшли сказ. Тобто все доволі невесело :( . Пішов і я рушницю купувати. Пів-року розмірковував, але вже час прийшов, схоже.
From Security is ... specials

К нам сегодня заходил
некропедозоофил

Весь вечер пошел коту под хвост из-за тщательно спланированной совместной акции криворуких и тупорылых. К нам на сайт одновременно приперлись два кривонаписанных робота - от Baidu и от Bing (подозреваю, что писала их одна объединенная команда криворуких и тупорылых). Мало того, что эти твари присосались и висят каждый с целой группы IP адресов, да так, что блокировать пришлось по A.B.*.* (ага, сразу по 64К адресов нафиг), так они еще и тупые - когда они поймали какие-то петли на ссылках на нашм форуме, я убрал каталог форума и эти твари еще 5 минут (пока я не нашел другое решение) раз за разом получали 404 и запрашивали ту же несуществующую страницу (/forum/list.php?всякое-разное).

В реультате спланированной поисковыми гигантами DDoS атаки на наш скромный сайт последний отвечал на запросы вместо 2-х секунд сначала 10, а потом и 30. Там уж я и взвыл.

Причем удивительно, что раньше "такой х...ни за ним не наблюдалось" (с) . Т.е. с бингом мы дружили. Видимо, Байду стал той соломинкой, которая сломала хребет верблюду (или кому она там что сломала).
Я - палкий прихильник таких зим, як зараз. Щоб температура не падала нижче -2, без істотного снігу. Така погода в Англії і Новій Англії, і я відчуваю, що в минулому житті я був білкою десь в тих лісах. Але в цій погоді в наших широтах є великий недолік - рослини звикли до іншої погоди і теперішня збиває їх з пантелику. Так, в мене половина троянд пустила пагони. І як тільки морози стукнуть (а вони ж таки стукнуть колись за зиму), ці пагони разом з гілками померзнуть. Для рослин краще заснути і спати всю зиму. Я вже мовчу про бджіл, які, якщо буде так тепло, як сьогодні (у нас було +8), просто повилітають і померзнуть на вулиці.
Якщо хтось каже, що не може себе змусити займатись фізкультурою - бийте його палицею, як вчить дзен-будизм. До повного просвітлення. Я почав ходити з собакою на прогулянки днів з 10-12 тому. Погода зараз самі бачите яка - дощ, холодно. Гарний хазяїн собаку у двір не вижене. Я ще вчора думав не піти ввечері, оскільки дощило і калюжі. Але виявилось, що я за 10 днів настільки звик ходити гуляти, що вже відчуваю себе погано, якщо не піду. І пішов таки. Сьогодні взагалі пішов під зливою, і не просто пішов, а перший раз побіг (щоправда, набагато меншу відстань, але в мене сука філонить - спочатку проситься, а на пів-дороги відмовляється йти далі). Зарядку зранку, щоправда, робити задоволення ніякого. А на тренажери вдень залажу теж із задоволенням (раніше міг по тижню не підходити). Так що в усьому потрібна правильна мотивація і вироблення корисної звички, а далі само піде.
Некоторые борцы за свободу, как и Apple, считают, что они одни в белом. Среди прочего это касается борцунов за свободу программного обеспечения. Таких радикальных мыслителей как Ричард Столлмен из FSF вспоминать лишний раз не будем, чтобы не портить апетит.

Сегодня речь о менее известных, прямо скажем, безымянных товарищах. Эти товарищи задумали приватизировать словосочетание. Не зарегистрировать его согласно законодательству, а прихватить согласно своему разумению свободы "кто первый встал, того и тапки". А именно, речь идет о некоей организации Open Source Initiative и их претензиях на распоряжение словосочетанием "open source".

Как известно каждому здравомыслящему человеку, открытая дверь обозначает возможность через нее пройти без препятствия в виде замка, не больше и не меньше. Словосочетание open source code обозначает "открытый для доступа исходный код", не больше и не меньше. При этом словосочетание не несет дополнительной смысловой нагрузки в виде возможности бесплатно (и тем более платно) распространять этот код или присваивать себе авторство этого кода.

Но все не так в альтернативной реальности open source world'а. Определение open-source'а, выс..нное этими альтернативно одаренными представителями рода человеческого включает в себя десять пунктов (библии они обчитались, что ли), требующих едва ли не душу продать. И все ради чего? Сомнительной возможности называться open source'ом?

В старые времена существовали так называемые privateers - корабли (с командой), которые содержались на частные деньги и имели государственную лицензию на участие в войнах и части добычи. Фактически это было лицензией на пиратство в отношении судов других стран (вспоминаем сэра Френсиса Дрейка).

Так вот эта организация, являющаяся California public benefit corporation, является фактически таким privateer'ом, действующим под эгидой выданной штатом Калифорния лицензии, и занимающимся пропагандой и содействием кражам и использованию интеллектуальной собственности к выгоде государства (ну понятно же, какого и зачем, да?).

И все это делается под эгидой борьбы за свободу творчества в сфере создания ПО.

Ну, недаром отец-основатель небезызвестной вышеупомянутой фирмы поднялся на воровстве творческом использовании чужих идей в сфере software и hardware, а общая концепция современного бизнеса заключается в том, что использовать чужое выгоднее, чем создавать свое. С этим кредо победишь (с)

Как ни информация от Apple, так и отжиг. Похоже, ребята оторвались от реальности еще больше, чем наше главное чмо.

iTunes Connect will be temporarily shut down from Thursday, December 22 to Thursday, December 29 for the winter holidays.
During this shutdown, the following functionality will be unavailable:

  • Access to iTunes Connect
  • The delivery of any apps or updates

Расшифровываю: пока мы неделю будем гулять, вы, дорогие разработчики, идите нах гулять тоже. И нам плевать на ваш бизнес, на ваш release schedule и на ваших клиентов заодно.
From Security is ... series 1

... або чи можна вбитись на рівному місці.

Мої вечірні спортивні прогулянки із собакою ледь не закінчились (а може й закінчились, завтра буде видно) дорожньою пригодою. Як я стояв на рівному місці посеред дороги (в кооперативі) і крутив радіо в телефоні, мене було збитоз ніг власним собакою, котрий вирішив, що йому вкрай необхідно в найближчі кущі. А коли в собаці 80 кг і він б'є всією тушкою по гомілках, людина падає на землю як олівець - з розмаху і не згинаючись (це вже другий раз мене так збивають, але перший раз був на спину на сніг). От я і впав. Розбив ногу до крові і добряче приклався ліктем. Мій колега після такого "прикладання ліктем" місяць з гіпсом ходив, не враховуючи операції із титановими шурупами. Добре було б, якби обійшлось подряпиною... Ще й голова почала боліти - схоже на легкий струс.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31