За життя

Друк довідок про несудимість автоматизували. Але мабуть горе-автоматизатори вирішили, що вони розумніші за людину, котра вводить параметри, і зробили автокорекцію імен. Клятий робот замість імені "Василина" друкує "Валентина" і вимкнути автозаміну неможливо!! Причому ще влітку такої фігні не було.
Вчора заїхав на виставку книжкової графіки, що проходить в Будинку Художника на Львівській площі в Києві. Виставка займає чималу площу і представлено на ній приблизно пару сотень робіт як суто паперових, так і з інших матеріалів. Біля 60-65% виставки - це роботи молодих митців, випускників київського інституту мистецтва (не пам'ятаю, як він зараз називається). Друга половина - більш старші майстри. Цікаво, що стилі виконання дуже різняться залежно від віку автора (р.н. котрого вказано на підпису до роботи) із кроком в 5-10 років. Сучасний стиль, в котрому виконано роботи молоді (86-91 роки) - напів-авангард. Але схоже що їх так зараз вчать, бо стиль і якість є, але вони досить специфічні для сприйняття. Роботи авторів 70-их р.н. більш звичні (для мене). Автори 30-50-60-их р.н. малюють взагалі в класичному радянському стилі. Комусь подобається, комусь здається занадто дитячим, позбавленим авторського внеску, такого як в сучасної молоді. Але це ж все суб'єктивне. На жаль, такого що я б захотів розмістити в своїй книзі казок, було аж два автори. Причому, один випускник, а другий автор вже в віці. Тобто роботи майже всі гарні, але для дорослої аудиторії, а дітям буде нецікаво і незрозуміло дивитись на такі ілюстрації. Ще цікаво було подивитись, як ілюстрації та обкладинки, які друкуються потім на папері, моделюються спочатку у великому розмірі із найрізноманітніших матеріалів - тканина, картон, плівка, сторонні предмети матеріального світу (ножиці, ґудзики тощо). Перегляд зайняв у нас хвилин 40, тому можу порадити всім сходити переглянути експозицію. Виставка працює до 28 лютого щодня крім вівторка з 12-ої години (тільки не подивився, до котрої). Розташована на третьому поверсі будинку. працювала до 24-го лютого :(.
Як завжди, виникають певні затримки (той захворів, цей помер ...), що негативно впливають на процес. За тиждень вдалося поспілкуватись з агенцією НашФормат, котра займається аудіокнижками. Вони пропонують запис аудіокниг, а також друк CD / DVD і окремо дистрибуцію. Вирішено, що диск буде виготовлятись із аудіоказками і електронною книгою в різних форматах. З аудіокнигами все зручно - можна підібрати кількість начитувачів, музику і фонові шуми, побити запис на кілька частин тощо. І ціни помірні, якщо йдеться про художній твір (нехудожні мабуть ніхто начитувати і не буде). З книжковою редакцією ми все ще ведемо розмови. Наблизилися до підготовки договору (ага, це так довго). Одночасно редактор дивиться на текст казок і продумує правки (як мені сказали). В мене є таке нехороше відчуття, що від казок залишиться половина. З іншого боку, з аудіо- і електронним варіантами я сам собі господар. Ілюстрацій все ще немає жодної і немає розуміння, хто саме буде їх робити. Начебто мультстудія готова, але зразків ще немає. Вчора ходив на виставку художньої графіки (про це напишу окремо), - може з тих авторів когось підібрати, але такого щоб підходило під задум казок, немає.
На коробочці з вершками напис (буквально): "маса нетто: 200г мінус 4.5%" Це мабуть тому, що не всі знають, що молоко легше води, а звикши до "літр молока" на коробці очікують побачити "200 мл", а закон вимагає масу в грамах. Цікаво, що інші виробники вирішили піти зворотнім шляхом і наливають в пакети 1000 грамів молока (тобто більше літра).
1. Вчора. В Google+ - жінка публікує фотку білок, ми її обговорюємо, паралельно я відкриваю сторінку National Geographic, в "довільній фотографії дня" випадає білка і посилання на велику статтю про білок. 2. Сьогодні. Після апгрейду сервера до нас не доходила частина електронної пошти, відправлена через сайт. Тільки що виявив, полагодив. За 30 хвилин отримую листа від поштового форвардера, що з-за помилки в них на сервері до них не доходила частина електронної пошти. Це перший раз за 5 років, що я з ними працюю.
Дуже актуальна на сьогодні в Україні пісня: Are you with them or against' The masses begging for revenge Some wimps they prefer staying neutral - Til they come to their house Time's up make a stand and choose your side Are you a Man or a mouse? -Man or mouse Are you' Are you a Man or a mouse? -Man or mouse Now show some courage and claim your rights well my true colours are black and white Too late to come ask for protection - when they've burnt down your house Stand up for yourself and tell me now Are you a Man or a mouse? -Man or mouse! Are you' Are you a Man or a mouse? -Hey! The question is are you a.. Man!- Mouse! The question is are you a.. Man!- Mouse! My question is... are you a Man or Mouse...
Побачив вчора цю картинку: Великого значення їй не надав (вирішив, що це просто малюнок "у вигляді шахти" - а насправді це шахта ліфта в 15-поверховому будинку). Але вночі мені дещо схоже наснилось. А в мене сувора акрофобія. І от уві сні відчуття були не такі, як бувають від нічних кошмарів, а нормальні такі тортури висотою. Так можна і померти від жуті...
Дивлюсь я, що не дуже виходить розповідь стосовно процесу підготовки. Можливо тому, що мені все здається очевидним чи не вартим уваги, а можливо тому, що це насправді процес мало кому цікавий. А деякі речі я не хочу озвучувати (принаймні, якщо не питають), бо вони можуть бути комерційною таємницею іншої сторони, а я в них дозволу не питав. Тому якщо вам цікаві якісь деталі (наприклад, аніматори розповідали певні цікаві речі стосовно того, як готуються мультфільми), питайте.
Рухаємось потроху: віддав сьогодні львів'янам аванс за мультфільм, обіцяють за півтора місяці зробити. Вони ж готові робити ілюстрації недорого, але це ми ще дивитимемось зразки і узгоджуватимемо ціни і технічні деталі. Видавництво підгальмовує, хоча не відмовляє (і це добре). Врешті решт, якщо відмовлять, то ми завжди можемо зробити print on-demand і електронні версії. А ще я вже починаю замислюватись над наступним, більшим проектом, котрий включатиме в себе масу художніх і ігрових аспектів.
От цікаво, руки миють для того, щоб вони були чисті (напр. перед приготуванням їжі). Але ж людина перед цим не миється повністю і бактерії з "немитої" частини руки сповзають на долоні і пальці все одно?
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31