За життя

Одна белка случайно попробовала пиво и поняла, зачем она всю жизнь собирала орешки.
Ім'я домену: "ionu". Або "IOnU". Звучить або як I On You, або як Eye on You.

Ну і на закуску пісня групи Judas Priest "Electric Eye".

Мав сьогодні зі старшою дочкою розмову з приводу, чи повинні пам'ятники Леніну тощо залишатись на своїх місцях. У молоді думка проста - стоїть, їсти не просить, то нехай собі стоїть бо нікому не заважає. Кажу "ти вважаєш нормальним, що кату і вбивці, за наказом і вченням котрого Україну було захоплено в 20-му році, а мільйони українців згодом знищено, стоятиме пам'ятник" відповідь, звісно, негативна. Зустрічне питання: "а чому ж в школі цьому не вчать". І тут ми приходимо до ключового моменту: школа продовжує вчити дітей невідомо чому, але не тому, що більшовики на чолі із Ульяновим були кати і вбивці. І поки школа не почне вчити правді, совок в головах підлітків буде рости і множитись. Бо пам'ятники, котрі "нехай стоять" в першу чергу існують в головах. Поки є нейтральне чи навіть позитивне ставлення до "героїчного" минулого ворогів України, поки не відбудеться зміна в свідомості, то будуть і пам'ятники стояти. А для цього насправді небагато потрібно - просто кілька патріотично налаштованих керівників при владі, і всю деленінізацію можна провести протягом кількох місяців.
Будеш робити якісно - це займе час і зробиш мало. Конкуренти обійдуть. Будеш робити неякісно - зробиш багато, але користувач скаржитиметься на якість. Конкуренти обійдуть. Отака дилема виходить. Рятує одне - конкуренти роблять ще повільніше і неякісніше.
отпал. Зробили мені [особистий] сайт на друпалі. 35 годин на дизайн і біля 50 (!) на впровадження. Сам я в друпалі не розбирався (до цих вихідних) і довірився тому, що мільйон мух не може помилятись. Але на жаль опен-сорс проявив свою сутність черговий раз. Архітектура хоча й зрозуміла (тобто я її зрозумів), але вивернута назовні (не сторінки з контентом, а контент зібраний докупи в сторінки). Плюс відсутність контролю за процесом на рівні вихідного коду сторінки підказує, що підтримка такого сайту буде коштувати набагато дорожче ніж власно впровадження (за сумою витрат грошей, часу і нервів). Тому пішов я купувати ліцензії на Bitrix Site Manager ... З ним я свій сайт запущу годин за 10 з усіма bells and whistles.
Це стосується і України. Єдиний нюанс - до 2010-го року рівень довіри людей один до одного в Україні був істотно вищий за російський. Але три роки покращення зробили свою справу - людина людині вовком таки стала. К сожалению, уровень доверия людей к друг другу и социальным институтам вещь крайне консервативная, он не может быстро измениться в лучшую сторону, наработка доверия происходит долго, рухнуть же оно может очень быстро. Если принято врать и жульничать, если имеется экономика «кидка» и под это в массовом сознании подводится база «не мы такие, жизнь такая», то уже ничего не сделаешь. Общество безнадежно испорчено недоверием, и поэтому оно обречено. Обречено в том смысле, что никакого такого прогресса и прорыва без глобальных потрясений этого общества произойти не может. Отношения на основе недоверия приобрели самовоспроизводящийся характер. Большинство составят озлобленные, никому не верящие и не способные к какой-либо конструктивной деятельности люди. Существование в состоянии массового озлобленного недоверия не может не кончиться войной всех против всех. Возможно, что потом, на развалинах страны и государства, поставленные на грань физического выживания люди и найдут возможность восстановить уровень доверия к друг другу, но не раньше. Боюсь, что точка невозврата уже пройдена.
Якщо ви просите в долі легшого життя, замисліться - може теперішнє і є легшим за те, яке було б, якби ви не просили легшого раніше?
Позасерійна, присвячується дню котів. Проходячи одного зимового вечора двором, маленька Оленка помітила коте. Коте було огрядне і схоже на представника елітної породи мейн-кунів. В Оленки не було ані братика, ані сестрички, і дівчинка почала вмовляти мати взяти коте додому. Мати, звісно, заперечувала, але батько був на заробітках і тверде слово не було кому сказати. А двом жінкам не вдалося встояти проти товстої котячої пики, що наче здогадавшись, що йдеться про неї, вже забігла в під'їзд будинку і очікувала Оленку з мамою всередині. А коли двері квартири відчинилися, ніхто й не помітив, як коте опинилось в хаті. Виганяти коте не стали. Воно накинулося їсти все, що дають, а потім спробувало дістати їжу з каструль на плиті, і зрозуміло хибність своєї поведінки тільки після виховної бесіди з використання капця. Компліментарний процес теж не забарився і згодом перед вхідними дверима лежала чимала купка. Оленкова мати зітхнула і зрозуміла, що слід облаштувати котові туалет. Знайшли якусь коробку, нарвали туди паперу, віднесли коте до коробки. Той подивився на коробку, махнув на неї лапою ("приберіть це неподобство", мовляв) і пішов оглядати квартиру. Ретельний огляд привів його до ліжка, де коте, задоволене своїм новим статусом, вляглося спати на м'яких подушках. Наступного дня все повторилось. Коте наробив калюжу на пачку газет, що їх складали для різних побутових потреб в передпокої. На спробу Оленкової мами посадити коте на коробку-туалет, коте образилось, промурчало, що його тому не вчили, і згодом наклало ще одну купку перед телевізором. Мамі терпець урвавсь і коте було виселено в під'їзд (викинути коте на вулицю серед зими рука не піднялась). Але не таке то й просте було те коте - вуличні університети навчили його боротьбі за місце під сонцем, і коли наступного дня Оленка поверталась зі школи, коте пролізло в неї між ніг назад у квартиру. І почало хазяйнувати в квартирі - вдень відсипається під ліжком, де його не дістанеш (бо шипить і пазурі пускає), а вночі краде їжу з холодильника. І щодня гадить перед телевізором. А все тому, що нема в хаті справжнього хазяїна.
Новий сезон оголошую відкритим. squirrel27022013
Пише ілюстратор про дитячі казки - чи мусять вони бути важкими легкими для психіки? Моему сыну тогда было около трех лет и я подумала что никогда не стала бы читать ему подобную историю - он ведь страшно расстроится. Я вообще долго думала, хочу ли я иллюстрировать подобную книгу и хочу ли я чтобы ее хоть когда-то прочитал мой ребенок, ведь в жизни и так достаточно ежедневной грусти, чтобы еще добровольно нагружать себя подобными историями. Потом я дочитала до конца, когда мальчик наконец нашел хорошую и теплую работу и смог помогать своей семье, а собака нашла мальчика и они стали неразлучными друзьями. И вот тогда я подумала, что наверно всем этим детям которые окружают меня и обьелись уже бесконечным количеством игрушек, никогда не испытывали чувство голода или не мерзли потому что нечем заплатить за отопление или еще хуже за квартиру, всем устраивающим истерики в магазине из за очередной шоколадки неплохо бы прочитать на ночь эту повесть. По тому что только каких-то всего 100 лет назад большинство детей даже в преуспевающей на данный момент Европе голодали и мечтали найти теплую и нормальную работу. Потому, что даже сегодня больше чем 40% людей в мире голодают. Потому что даже если мое поколение пережило кризис и инфляцию, голод и страх, крушение старого строя и стояло в очередях за молоком с 5-ти утра, то все ето несравнимо с тем, что пережило послевоенное поколение моей бабушки, а история к сожалению циклична. Чтобы малыши поняли, что "хлеб с маслом" не всегда будет сам падать им в руки и добыть его иногда будет очень и очень сложно. Детская душа чутка и доверчива и пока они не испорчены в них нужно прививать сострадание и благодарность.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31