За життя

В популяции, состоящей из кооператоров и эгоистов, быть эгоистом в общем случае выгоднее, даже если кооперация необходима для выживания коллектива. Несовпадение индивидуальных и общественных интересов может привести к вымиранию сначала кооператоров, а затем и всей популяции.

Далі за текстом (те, що відноситься до заголовка:

В такой подразделенной популяции судьба кооператоров оказалась не столь однозначной, как в случае единственного участка (см. выше). Если в популяции присутствовали только облигатные кооператоры, наблюдались «популяционные волны» (рис. 2, D). Сначала добивались доминирования эгоисты, а численность кооператоров падала. Это вело к снижению производства общественно-полезного продукта, а следовательно и конкурентоспособности особей вида А. Численность эгоистов падала, численность конкурирующего вида B росла. Но до полного вымирания A дело не доходило, потому что срабатывал парадокс Симпсона. Кооператоры временно набирали силу, затем их снова теснили эгоисты; тех, в свою очередь, вытеснял вид B, и так далее. Однако эта колебательная система не могла существовать долго: амплитуда колебаний неуклонно нарастала, и в итоге всё заканчивалось так же, как и в неразделенной популяции: вымирали сначала кооператоры, а затем и эгоисты. Вид B снова оказывался единственным хозяином всего модельного «мира».

Таким чином при переважанні егоїстичних ідеологій держава приречена на загибель.
кстати, сам генерал Ли, горячий патриот Юга, был противником рабства и высказывался за его отмену

Гарним індикатором ступеню інфляції є звичка людей сортувати купюри в гаманці або коли видається решта на касі. Ще до мабуть минулого року я сортував все до одногривневих купюр (тобто одинички з двійками не змішувались). Останній рік-півтора я не сортую одинички і двійки. А в червні помітив що люди масово припинили сортувати і п'ятірки, тобто купюра в 5 грн перейшла в категорію дріб'язку.

Кому що, а нам черговий раз пнути огризочників.

Експерт з відеомонтажу і розробник ПЗ для цих задач, котрий після продажу свого продукту Apple'у працював більше 5 років в Apple'і, детально розповідає про ставлення Apple'а до користувачів.

В схватке с совершенно незнакомой уткой платформой вам пригодятся:
  • Вменяемый синхронизатор. The Missing Sync от Mark/Space Inc. - отличная штука, которая вполне стоит своих безумных денег.
  • Профили. MyProfiles хорошо пошли, особенно полная (платная) версия.
  • Elixir - хорошо восстанавливает ману.
  • GO Launcher. И почему я год назад его не поставил вместо ублюдочного HTC Sense'а?
Steak Overflow - обожраться стейком.

Ну ось я і подолав бар'єр. It's boring up there.
"Міняти шило на мило" - здійснювати обмін рівнозначними (і часто однаково безглуздими) речами. Шило = мило. "шило в дупі" - неспокійна людина. "мило в дупі" - epic fail.
Підкреслювання "зеленої" природи своєї продукції допомагає продавати. Але екологічність треба підносити так, щоб супротивник не міг повернути це проти вас. Ця стаття - про маркетинг environment-friendly продукції.
Ця стаття описує проблеми в дизайні і реалізації архітектури MacOS X з точки зору безпеки і протидій атакам. Стаття технічна, але вона черговий раз нагадує нам, що продукція Apple має красиву шкірку і гниле нутро. А ще згадується невловимий Джо, який дуже скоро може стати вельми вловимим для різного роду хакерів.
Не пройшло і пів-року, як я активував подарункову картку Bodo. Ми вибрали годину заїзду на квадрациклах на двох. Спочатку думали, що години буде мало, але як з'ясувалось згодом, в самий раз. Точка знаходиться біля ресторану між Калинівкою і Митницею по одеському шосе (біля 25 км від Одеської площі) і виходить на ліс і луки. Для катання надаються одномісні кросові квадроцикли Kawasaki (непоганий варіант, хоча зрозуміло, що прокатні пристрої мають посередню якість із-за режиму їх експлуатації). Видаються шоломи, рукавиці і маски від пилу (хоча нам пощастило і пилу було зовсім небагато). Виїзд з інструктором, котрий показує шлях і допомагає долати складні ділянки. Траса проходить як по лісу, так і по луках. Судячи зі слідів, траси використовуються досить активно. Сама траса доволі складна, оскільки дуже нерівна (я так розумію, що це навмисно зроблено) і до того ж автомобільні і велосипедні звички заважають керувати -- керування квадрациклом істотно відрізняється і від одного і від іншого. В Єгипті ми колись їздили по пустелі і це було набагато легше, ніж тут. Так от, години їзди по такій дорозі було достатньо для істотного навантаження на коліна. Другої години коліна просто не витримали б. З незвички на незнайомому приладі керувати досить важко - незрозуміло, який в нього гальмівний шлях, радіус повороту, кліренс тощо. Призвичаївшись, їхати трохи легше, хоча гальма неінформативні, а кермо без підсилювача. Ну і плюс до того піклування про власну шию в випадку перевертання - забитись там можна досить легко. Скажу, що ми із дружиною, маючи водійський досвід і досвід їзди на конях (він тут дуже згодився, оскільки частину дороги треба було їхати стоячи і рухати корпусом як на коні), примудрились обидва вскочити в халепу - вона перевернула квадроцикл майже на рівному місці (як це їй вдалося, я не зрозумів), а я проїхався по власній нозі (по гомілці, не по ступні!), щоправда на зовсім нерівному місці. Із недоліків цього виду транспорту - скажений шум. Я планував купити собі квадроцикл на дачу, але проїхавшись зрозумів, що треба шукати якийсь електричний варіант, оскільки їздити на природу чи по лісу / полю в такому шумі досить таки неприємно: втрачається антураж. Взагалі можна їздити кататись пару разів на рік, для різноманітності. А якщо вперше, то варто з'їздити, але на перший раз питати трасу попростіше. Наприклад, можна кататись по відносно прямих польових дорогах - це набагато простіше, ніж по лісу, можна набрати швидкість і просто розслабитись. Ще в них там є тир із луками і арбалетами (може і з вогнепальною зброєю, я не цікавився). Конкретно по квадрациклах вони пропонують програму для корпоративних виїздів. Вартість катання за прейскурантом - 300 грн / год на одну людину. Крім того, вони беруть гроші (тарифна сітка відома, висить на стіні) за перевертання або удари квадрацикла (на ремонт) або за пошкодження його частин. Чи є в них сайт, я не поцікавився (мабуть що є).
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31