За життя

Я тут періодично розвожу нудоту з приводу того, як все погано в галузі смартфонів. А розвожу я її тому, що все таки дуже кепсько. От дивіться.

Первісна функція будь-якого телефону - це ініціювати виклик і відповідати на дзвінок, а також класти слухавку. Для цього в телефонів з самого початку існували кнопки "зняти слухавку" і "покласти слухавку". І це було зручно, оскільки ці кнопки можна було знаходити тактильно, не дивлячись на телефон, і тактильно ж дізнаватись, що вони натислись.

Аж ось прийшла ера смартфонів з ємнісними екранами і тупими маркетолухами. І виявилось, що апаратні кнопки "їхнім користувачам не потрібні". І, як в тому анекдоті про ніс і сифіліс, лишились ми з кнопками, а телефони без кнопок.

Комусь із користувачів стало зручніше? Я таких не знаю. Всі, кого я знаю і хто перейшов на тач-скрінові телефони, скаржаться на відсутність апаратних кнопок. Але маркетолоухам пофіг і ось вже останній оплот здорового глузду, Blackberry, представляє смартфон без кнопок (Blackberry Colt).

Це був довгий вступ до власне історії.

На ринку на сьогодні є рівно один смартфон з тач-скріном і з апаратними кнопками на сучасній ОС. Це GSmart G1310 від не останньої на комп'ютерному ринку компанії Gigabyte (вони відомі материнськими платами та відеокартами). Я на цей апарат із кнопками чекав майже пів року, а дочки, котрим він теж був обіцяний, три місяці.

Нарешті, 30 червня я купив 3 (три) апарати по 2400 грн. Через два-три тижні здох телефон у Діни (не вмикається). Вердикт сервісу - заміна материнської плати. Вартість заміни - 1500 грн. Поміняли по гарантії безкоштовно, але міняли два тижні. На початку вересня здох телефон у Аліси (не заряджається, хоча працює). Я думав, що просто контакт заряду перепаяти. Вердикт сервісу - заміна материнської плати. Вартість заміни - 1500 грн. Поміняли по гарантії безкоштовно, міняли два тижні.

Сьогодні Діна сказала, що в неї знову здох телефон. Навіть не вмикається. Здав в сервіс, подивимось, що скажуть.

І це я ще не хочу нести в ремонт свій апарат, бо я до нього звик, а там теж буде заміна плати (він реагує на пальці на тильній стороні корпуса як на дотики до екрану - long live capacitive screen, мля).

І я б в житті не купував цей викид китайського кружка електроконструкторства, якби на ринку були нормальні апарати. Але ж ні! HTC навіть відмовляється від використання металу в своїх виробах. Тобто робили хоч щось мінімально пристойне, тепер будуть робити таке ж дешеве пластикове лайно, як оцей GSmart. Нехай плебс хаває ...

And you know what? Думаєте, думка користувачів когось насправді цікавить? Ага. На сайтах HTC чи Самсунгу я не знайшов жодної форми зв'язку чи адреси, куди можна написати з тим, щоб співробітники компанії хоча б прочитали. Хочете спілкуватись із компанією? Йдіть нах купуйте що дають або йдіть нах. І це при тому, що менеджмент самсунгу розповідає в інтерв'ю, як активно вони спілкуються із користувачами і вивчають попит і отримують зворотній зв'язок.

І головне що якщо раніше користувач міг голосувати ногами, то з вини певних альтернативно обдарованих компаній (не будемо показувати пальцем на ябло), зараз все уніфіковане зокрема з причини абсурдної ситуації із патентами - ними захищене все, що можна, і будь-який виробник, якщо він хоче відійти від наявного дизайнерського рішення, швидше за все змушений буде крім технологічних змін ще й купувати чергову теку патентів, пов'язаних із дизайном і технічними рішеннями.

Короче, в датському князівстві щось конкретно смердить так, що вже й дихати неможливо.
From Security is ... series 1

Дяденька, я ведь не настоящий сварщик

з анекдоту


Не можу не поділитися захопленням від набуття такої іграшкової машини для дітей від 18 місяців, купленої за порівняно невеликі гроші в Метро:



Це іграшковий автоперевізник. Як справжній - верхня площадка опускається (як на фотографії) і машинки з'їзжають. Потім площадка піднімається, пандус закривається і вуаля:



На додаток, нижня площадка теж піднімається (кнопка з іншої сторони машини) і машинки з неї самі скочуються назад.

Як ви можете помітити, всі машинки різні.
From Security is ... series 1

Concept: Євген Маєвський
Art: Михаил Рубанов

Коли мої дідусь із бабусею заселялись в новий будинок (35 років тому), вони посадили під вікнами два клени і березу. Це чудово - турбота про довкілля, оздоблення території, краса під вікнами. Березка як раз доросла до вікон квартири. Оскільки вдома діти підросли і галдять (а далі буде ще гірше, бо зима і вони сидітимуть в будинку), я їзжу працювати в ту квартиру. Так от про відносність... Як я за два тижні задовбався виколупувати кленове листя і плоди з усіх щілин в машині.
Намагався заплатити за Viasat. Завжди робив це простим переказом на рахунок по Україні. Тепер же після заповнення форми з реквізитами отримуємо повідомлення "а не пішли б ви зі своєю оплатою ... в розділ "Комуналка". В якому треба продиратись через купу невідомих пунктів. Але то тільки початок. В формі оплати в комуналці є поле "вулиця", в якому невідомий дегенерат хоче бачити назву вулиці. А що робити, якщо вулиці *немає*? Я живу в дачному кооперативі, у нас зовсім інша система адресації (за документами теж у земельної ділянки вулиця *відсутня*). Можна, звісно, написати що завгодно, але ж ці дані потім мабуть на щось потрібні? Далі треба вказувати номер договору, але тоді питання - на біса взагалі ця адреса, якщо все за номером договору робиться?
Слоган від ATL: "Ассортимент шин в АТЛ покрывает 99% автомобилей!" Головне, що якщо чогось немає, -- "вибачте, ви влучили в той самий один відсоток".
Перший день цей роутер пропрацював нормально (вчора був раз завис, але то була випадковість). А сьогодні він в той же час (біля 10-ої години ранку) як почав виснути, так і перезавантаження допомагало лише на 1-2 хвилини. Причому, глючить роутерна частина, оскільки traceroute від пристроя до гугля йде нормально. Поки що поставили старий роутер. Сумно, оскільки TP-Link був чудовий роутер. Спробую ще його перепрошити на оригінальну прошивку, але шансів небагато.

Местные дворяне: зачем вы это сделали?
Онегин: я либерал.
Местные дворяне: мы считаем вас опаснейшим мудаком.


«Dart предназначен для широкого числа сценариев разработки: от небольших проектов одного человека, до крупных масштабных проектов со множеством участников и компонентов. Мы считаем, что Dart отлично подойдет для создания крупных веб-приложений», - отметил Ларс Бак (Lars Bak), программный инженер Google и один из разработчиков данного языка.

Гугль медленно но верно превращается во второй Microsoft. Раньше в Microsoft изобретали велосипеды потому что предыдущую интерпретацию внутри самого же MS придумали "не они" (т.е. другая команда), теперь этим же занимается гугль. Смешали JavaScript с PHP потому что этих придумали "не они".
В Метро об'ява -- акція "золотий кредит". Мабуть не подумали, що такий вираз означає об'єкт, що дорого обходиться користувачеві. А може навпаки подумали :).
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31