За життя

Я тут періодично розвожу нудоту з приводу того, як все погано в галузі смартфонів. А розвожу я її тому, що все таки дуже кепсько. От дивіться.

Первісна функція будь-якого телефону - це ініціювати виклик і відповідати на дзвінок, а також класти слухавку. Для цього в телефонів з самого початку існували кнопки "зняти слухавку" і "покласти слухавку". І це було зручно, оскільки ці кнопки можна було знаходити тактильно, не дивлячись на телефон, і тактильно ж дізнаватись, що вони натислись.

Аж ось прийшла ера смартфонів з ємнісними екранами і тупими маркетолухами. І виявилось, що апаратні кнопки "їхнім користувачам не потрібні". І, як в тому анекдоті про ніс і сифіліс, лишились ми з кнопками, а телефони без кнопок.

Комусь із користувачів стало зручніше? Я таких не знаю. Всі, кого я знаю і хто перейшов на тач-скрінові телефони, скаржаться на відсутність апаратних кнопок. Але маркетолоухам пофіг і ось вже останній оплот здорового глузду, Blackberry, представляє смартфон без кнопок (Blackberry Colt).

Це був довгий вступ до власне історії.

На ринку на сьогодні є рівно один смартфон з тач-скріном і з апаратними кнопками на сучасній ОС. Це GSmart G1310 від не останньої на комп'ютерному ринку компанії Gigabyte (вони відомі материнськими платами та відеокартами). Я на цей апарат із кнопками чекав майже пів року, а дочки, котрим він теж був обіцяний, три місяці.

Нарешті, 30 червня я купив 3 (три) апарати по 2400 грн. Через два-три тижні здох телефон у Діни (не вмикається). Вердикт сервісу - заміна материнської плати. Вартість заміни - 1500 грн. Поміняли по гарантії безкоштовно, але міняли два тижні. На початку вересня здох телефон у Аліси (не заряджається, хоча працює). Я думав, що просто контакт заряду перепаяти. Вердикт сервісу - заміна материнської плати. Вартість заміни - 1500 грн. Поміняли по гарантії безкоштовно, міняли два тижні.

Сьогодні Діна сказала, що в неї знову здох телефон. Навіть не вмикається. Здав в сервіс, подивимось, що скажуть.

І це я ще не хочу нести в ремонт свій апарат, бо я до нього звик, а там теж буде заміна плати (він реагує на пальці на тильній стороні корпуса як на дотики до екрану - long live capacitive screen, мля).

І я б в житті не купував цей викид китайського кружка електроконструкторства, якби на ринку були нормальні апарати. Але ж ні! HTC навіть відмовляється від використання металу в своїх виробах. Тобто робили хоч щось мінімально пристойне, тепер будуть робити таке ж дешеве пластикове лайно, як оцей GSmart. Нехай плебс хаває ...

And you know what? Думаєте, думка користувачів когось насправді цікавить? Ага. На сайтах HTC чи Самсунгу я не знайшов жодної форми зв'язку чи адреси, куди можна написати з тим, щоб співробітники компанії хоча б прочитали. Хочете спілкуватись із компанією? Йдіть нах купуйте що дають або йдіть нах. І це при тому, що менеджмент самсунгу розповідає в інтерв'ю, як активно вони спілкуються із користувачами і вивчають попит і отримують зворотній зв'язок.

І головне що якщо раніше користувач міг голосувати ногами, то з вини певних альтернативно обдарованих компаній (не будемо показувати пальцем на ябло), зараз все уніфіковане зокрема з причини абсурдної ситуації із патентами - ними захищене все, що можна, і будь-який виробник, якщо він хоче відійти від наявного дизайнерського рішення, швидше за все змушений буде крім технологічних змін ще й купувати чергову теку патентів, пов'язаних із дизайном і технічними рішеннями.

Короче, в датському князівстві щось конкретно смердить так, що вже й дихати неможливо.
Намагався заплатити за Viasat. Завжди робив це простим переказом на рахунок по Україні. Тепер же після заповнення форми з реквізитами отримуємо повідомлення "а не пішли б ви зі своєю оплатою ... в розділ "Комуналка". В якому треба продиратись через купу невідомих пунктів. Але то тільки початок. В формі оплати в комуналці є поле "вулиця", в якому невідомий дегенерат хоче бачити назву вулиці. А що робити, якщо вулиці *немає*? Я живу в дачному кооперативі, у нас зовсім інша система адресації (за документами теж у земельної ділянки вулиця *відсутня*). Можна, звісно, написати що завгодно, але ж ці дані потім мабуть на щось потрібні? Далі треба вказувати номер договору, але тоді питання - на біса взагалі ця адреса, якщо все за номером договору робиться?
Датчане доказали пользу футбола для бездомных
Is there any Microsoft lottery? They told me that i have won 1 milion from 25 lucky men
Is that true or is a stupid SPAM??? Please inform me...
Автомийка "Помой*ка" (написано саме так, мабуть російською).
Дія перша. Коли арії прийшли з України в Індію, вони захопили країну і частково витіснили корінне населення на південь, частково поневолили і перетворили на кріпаків. Самі арії зайняли вищі місця - жреців і воїнів, а корінним мавпам мешканцям дістались такі касти як каста прибиральників сміття чи каста полювальників на щурів. Дія, гідна свого знаменитого послідовника.

Дія друга. З приходом глобалізації недоторкані і інший непотріб захотіли життя як у людей. А білі лохи люди з думкою про дешеву робочу силу для копирсання в лайні толерантність і повагу до прав людини запросили недоторканих на роботу в культурні країни. Оскільки у мавп прізвищ немає, то кожна мавпа взяла собі по прізвищу Патель, що означає "принц". Тобто якщо ви бачите прізвище Патель (а на заході я його бачу постійно), знайте - перед вами рафінована мавпа.

Дія третя. Чим займались недоторкані на батьківщині? Копались в лайні ( до більш гідних занять їх недопускали білі колонізатори, а пізніше арії з вищих каст). Відповідно, крім лайна вони нічого не бачили. А тепер питання для першокласника -- що буде виробляти мавпа, котра все життя провела в лайні? Єдина правильна відповідь - лайно.

Ліричний відступ. Кажуть, що коли в Америці в багатоквартирний будинок заселялись негри, білі люди з цього будинку з'їзжали. Оскільки будинок перетворювався на смітник.

Coda. А тепер подивимось на ситуацію в американському IT. Далеко ходити не треба. Google і Microsoft. І там і там до вищого менеджменту допустили індійців. Результат - стабільне погіршення якості продуктів, за які відповідають ті самі індійці. Windows Phone 7 - DOA. Google - під керівництвом Nikesh Arora втратив новаторський дух і поступово перетворюється в те, що люди не любили в Microsoft 10 років тому. Причина? Традиції індусів (ті ж самі, до речі, що в Росії і в курятнику) - нагадити на голову нижнім і вислужитись перед тим, хто вище. А про іновації, турботу про споживача мова не йде. Як результат - шар лайна розповзається все ширше, вкриваючи собою все більше продуктів і компаній. Мавпам і індусам - згодиться. А нам?
Господин назначил меня любимой женой!

В Епіцентрі на стійці адміністрації висить портрет людини, схожої на охоронця. Над портретом напис (назва посади) "Черговий комерційний директор".
Про час закінчення американських патентів
Жив був блендер Philips, куплений не за копійки, а за 1700 грн ще до кризи (ага, такий був недешевий комплект). В комплекті тушка, мірна склянка, купа насадок і т.п. . Тобто він своїх грошей коштував. Але справа не в цьому. Пройшло 2 роки і тушка згоріла. Ремонту не підлягає оскільки зі слів ремонтників двигуни для ремонту Philips не постачає. Добре, купили наступний такий самий, але за 1200-1300 грн з меншою комплектацією. Це виявилось зручно, оскільки два комплекти реманенту дозволяють не займатись миттям під час приготування (один комплект для дітей, другий для дорослої їжі, готувати можна одночасно). Пройшло 2 роки і ця тушка згоріла. Продовження див. вище. Звісно третій такий ми купувати вже не підемо, а підемо купувати якесь дешеве одноразове лайно за 150 грн - хай горить хоч кожен рік. А компанії Philips побажаємо, щоб їхні туреціькі і африканські робітники задовольняли свою статеву пристрасть неприроднім способом із керівництвом компанії. А потім мінялись місцями.
Ця стаття описує проблеми в дизайні і реалізації архітектури MacOS X з точки зору безпеки і протидій атакам. Стаття технічна, але вона черговий раз нагадує нам, що продукція Apple має красиву шкірку і гниле нутро. А ще згадується невловимий Джо, який дуже скоро може стати вельми вловимим для різного роду хакерів.
  • Архів

    «   Червень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30