За життя

Як відомо, дурні - це люди, котрі (свідомо чи ні) роблять так, щоб і собі і іншим стало гірше. Сьогоднішня історія як раз про них.

"Порадувала" сьогодні своїм дебілізмом відома мережа Tesco Slovensko . Тиждень тому купили дитині взуття на літо, і касир забув зняти з нього захисний замок (його хиба). На виході датчик не пищав (інакше ми би помітили і зняли замок на місці). Помітили замок лише сьогодні. Звернулися в магазин - ті відмовилися знімати замок без чеку. А чек - ну хто їх тиждень зберігає? Сам цей замок знімається за 3 хвилини дитячим конструктором з магнітами або за 15 секунд тисками (тупо кришиться вщент), але в Братиславі от прямо зараз в мене немає ані одного ані іншого, тому й вирішили по дорозі заїхати в магазин. Але з таким хамським підходом це був наш останній візит туди, з чим я їх і вітаю, бо це був мій основний магазин і витрачали ми там чимало.

Upd: на світлині зображення того, як цей замок знімається за 5 секунд.

shoe-lock.jpg
Свого часу я виношував ідею зробити (зшити) подушку, котра правильно працюватиме і для спання на спині і для спання на боку. Поки ми вигадували, як її робити (конструкція була зрозумілою, але до випилювання зі шматка матеріалу ми не додумалися з певних причин), китайці все зробили до нас. Я восени одну таку придбав і вельми нею задоволений, зараз ще пару штук замовив. Дивитися на https://heysleep.store
Одним з наслідків розвороту Microsoft передом до open-source'а стало ставання задом до всіх інших. В розробники понабирали вихідців з опен-сорса, котрі вважають, що в проекті можна вільно косячити, випускати щопопало, а потім його патчити. Таким чином, якість, раніше притаманну Microsoft'у, було спущено дуже швидко (як і багато інших речей в США останнім часом).
Кава не прискорює роботу нервової системи, а тимчасово прибирає вбудовані гальма. (с) цитата звідкись.
Я зрозумів, чому люди в своїй масі так полюбляють каву.
Навушники від Sony (Sony wh-1000xm3, якщо що) - чудові. Шум прибирають, музику грають. Я тягаю їх всюди щоб відключитися від довкілля.

І тут я вдягнув свій старий Sennheiser. І занурився у світ музики. Я опинився в місці, де, ні не дають концерт, але записують музику для альбому. Повне занурення в те, як музика створювалася, як її виконували. Іноді здається, що можна почути, як звукорежисер затягується цигаркою після вдалого запису, і ви відчуваєте це як видох після екстазу.

В світі є простий вибір - слухати звуки і слухати музику. На першому боці і Beats, і Sony (в Sony навіть є функція Ambient Sound - слухати звуки оточення). На другому - Sennheiser і деякі малі гравці.
Прийшов ввечері в готель, зарядив ноутбук, зарядив телефон, зарядив мишу, зарядив годинник, зарядив зарядний пристрій ... З усім можна змиритися, але як би так, щоб годинник не заряджати двічі на день. Хоч і по 10-15 хвилин, але набридає.
white-house.jpg

Чесно кажучи, ця світлина крім огиди нічого не викликає, а публікую я її для ілюстрації того, як згортається демократія за дуже короткий час.

В лютому 2016-го ми проїжджали автівкою по дорозі, котру ви бачите (сіра асфальтова смуга). Білий паркан посередині дороги з'явився пізніше.

У вересні 2016-го ми і купа туристів фотографували будівлю, просовуючи об'єктиви крізь паркан, котрий ви бачите останнім (на задньому плані). Проїзд, здається, тоді теж було відчинено.

Зараз це все "охоронювана територія". Чого боїться рудий чубчик?

Ну і сміття. Я не уявляю собі, щоб хтось кидав сміття під білий дім в 2016-му. Певен, що це є відбиток ставлення людей до його поточного мешканця. За Обами такого не було (с).
Знайшов старі ноутбуки. Подумав, що вони ще досить нічого - можна дітям віддати для шкільних справ. Нема чого купляти нове.

Знайшов старий годинник Huawei Watch (найперша і найвдаліша їхня модель). В нього чверть екрану не реагує, тому я його свого часу закинув. Тепер з'ясувалося, що він теж ще досить нічого - можна використовувати. Відклав новіший Fossil (в котрого досить незручні кнопки керування виявилися, що постійно притискаються) і взявся носити Huawei Watch. А головне - для чого я взявся це робити. В Huawei Watch є мірялка пульсу, то я поставив програми для відслідковування сну і для вимірювання пульсу. Почав слідкувати. Дізнався багато нового.

Знайшов пару старих мишей. Працюють. Беру із собою в поїздку, щоб на ноуті не мучитися із трекпадом.

Цікаво, що б іще такого старого пошукати?..

3.x

Як відомо, в Microsoft'а щось путнє починає виходити з третьої версії. Побачив анонс .NET Core 3.1 (поки що бета) і замислився.

Microsoft раз за разом розробляють і просувають нову платформу чи фреймворк, тому що попередня має a fatal flaw.Я вирішив порахувати, скільки ітерацій я застав. Здається, що всі, котрі були:
1. MS DOS 3.0. Номер пам'ятаю погано, але з нею і за нею працював. Пам'ятаю, коли з'явився DR-DOS 4.0, а за нею й MS-DOS 4.0.
2. Windows 3.0. Windows я застав ще в версії 2.0, і перехід до 3.х - це було щось.
3. Windows NT 3.5. Оскільки у 16-бітної Windows був a fatal flaw.
4. .NET Framework 3.x. Насправді, це була надбудова над версією 2.0, і 3-ою версією .NET варто вважати дійсно вагомий реліз .NET 4.0.
5. .NET CF 3.5. Це теж була надбудова над .NET CF 2.0, але .NET CF 3.0, наскільки я пам'ятаю, не існувало. Тому цю вважаємо третьою.
6. Silverlight 3. З цієї версії Silverlight стало можливим використовувати. До цього Silverlight був lab project.
7. .NET Core 3.0. Тому що в .NET Framework був fatal flaw.
"Kinder dieser Stadt" - ця пісня підвела мене до думки, що Братислава за всіх своїх плюсах і мінусах не є затишним містом. Кліп до згаданої пісні ніколи не вдалося би зняти в Братиславі. Але, як не дивно, і в містах Австрії його зняти не вдалося би. Тут пасує лише північно-західна Європа, де він, власне, і знімався. Сам кліп, якщо що, тут: https://www.youtube.com/watch?v=HDBmRNmZ6iY . Німецькі міста - саме те. Колись, років 30 тому, гурт Кіно в совку намагалися робити приблизно те ж, але виходив, як завжди, автомат калашнікова. Намагався згадати приклад, але, за ці 30 років вже забив і забув. А от BlutEngel - це геть інша справа. Якщо Кіно співали про зміни, а прийшло все до "зиму змінює зима" (за Шестаковим), то BlutEngel позиціонує себе як futurepop. І оця future-частина є дуже відчутною.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30