За життя

Дружина сьогодні випадково наткнулась в продажу на міцелій грибів. Коробочка коштує 50 гривень (~8 доларів), на зворотній стороні інструкція з пророщування. Якщо у вас є шматок лісу або затіненої землі, то є шанс виростити. Купили білі і лисичку, спробую в лісі повирощувати. Головне, щоб лісові білки не сильно допомагали їх потім їсти.
Як я згадував, троянди важко пережили зиму. Частину довелося пересажувати, решту обрізати майже під корінь (вони минулорічні, тому товстих стовбурів не було). Та й ті, що обрізані, не давали великого сподівання на гарний результат. Тому довелось звернутись до народної практики.

А практика полягає в наступному:

на кінчик гілки куща чи дерева, в якого слабке/погане коріння чи яке треба "підтягнути" з інших причин, насаджується картоплина (на щастя, в мене була малесенька картопля, яка почала проростати). Ця картоплиня тягне як насос соки по гілці, стимулюючи і саму гілку, і коріння рослини.


Таким чином мені вдалося врятувати всі кущі троянди, що лишились в землі, крім одного (можливо, що і він піде, тільки пізніше). Зараз використовую ту ж практику на горіху і їстівному каштані.
Мій улюблений i-mate Ultimate 8502 прослужив мені майже 2 роки і здався: тепер в нього постійно працює кнопка "вправо", не даючи працювати іншим кнопкам. Розібрати пристрій мені не вдалося. Тому поки я чекаю на HTC Trophy, вирішив податись у вражий стан і походити як лох з Nokia E52. Але не тут то було. В магазині я побачив Nokia E66 (слайдер), в дуже поважному металевому корпусі.

Слід зазначити, що я пропонував E52 дружині, і вона відмовилась, сказавши, що хоче з touch screen'ом (бо вже звикла за 4 роки). Ок.

Потримав в руках HTC Touch 2 я він мені теж дуже сподобався. Але все одно чекатиму на Trophy. А поки я грався з Touch 2, мені показали Hero на Android'і. Взяв його дружині. Маю сказати, що живцем ці апарати набагато приємніші ніж на малюнках. Тому я тим більше чекатиму на Trophy :).

А от вдома почалося ... Мелодії треба якось конвертувати, бо вже звикли до існуючих (ми використовуємо в якості мелодій carefully selected пісні різних авторів). Коректна синхронізація з Outlook'ом залишається під питанням (в мене в 2002-му році кілька місяців була нокія, якої я радісно здихався, так там із синхронізацією були певні проблеми). В Android'і немає нотаток, тобто треба знайти якусь програму, щоб вона вміла знов таки синхронізуватись як слід.

Шкода лише i-mate'а - тепер таких вже не випускають, а міг би ще працювати і працювати. Але судячи з усього, трансерфінг як завжди спрацював на повну - мені дуже хотілось взяти E52, але я не міг себе умовити. Ось і з'явилась нагода.


Upd: i-mate злякався пенсії і полагодився! Я його дістав з шафи, щоб переписати мелодії на нокію, а він оп, і працює! Тепер я як баран сижу дивлюсь на нову нокію (яка мені не дуже то й потрібна), на новий HTC Hero (який потрібен ще менше) і думаю, куди мені весь цей зоопарк діти.
З 15 кущів троянд 4 загинуло повністю (треба міняти), майже всі інші довелось конкретно порізати. При тому, що всі троянди були замульчовані як слід (тобто, чому вони *загинули*, незрозуміло).

Але це й на краще: я на базарі сьогодні вже придивлявся до нових варіантів. Дуже красиво виглядає чорний принц, непоганий також Black Magic і червоно-чорно-білий щось-там-пов'язане-з-puzzle'ом Фокус-Покус.
Епіграф:

"Клиент" заходит в кафе.

Клиент (К): - Пожалуйста, пятнадцать по сто (водки - прим. ред.).
Бармен (Б) в недоумении: - Может вам три бутылки принести сразу?
К: - Нет, пятнадцать по сто, будьте добры.

Бармен наливает, выставляет на стойку. Клиент выпивает вторую, третью, четвертую, пятую, шестую, седьмую, восьмую, девятую, десятую, одинадцатую, двенадцатую, тринадцатую, четырнадцатую.

Б.: - Простите, а почему вы оставили первую и пятнадцатую?
К.: - Вы понимаете ... Я точно знаю - первая не пойдет, а последняя будет лишней.


Як я нещодавно згадував, я не п'ю спиртних напоїв (організм не приймає). Але бувають часи (приблизно раз на рік), коли організм перевантажується настільки, що навіть відключитись не може, і його треба тупо вимикати. От і сьогодні, після тривалого (майже рік) нервового напруження і тижневої хвороби сил вже нема ніяких. Тоді рятує джин з тоніком. На цей один раз на рік в мене стоїть пляшка Gordon's і пляшка тоніку. І сьогодні вони мені підказали правильну схему пити так, щоб не перевищувати дозу.

Рецепт дуже простий (див. вище): треба налити всі заплановані порції одразу. Для джин-тоніка в мене це 3 *(50джин+200тонік). Тобто виставляємо (в моєму випадку) три склянки і розливаємо в них напій. Далі пляшка ховається, причому бажано так, щоб не дістати, і п'ється тільки те, що стоїть на столі.
Як я вже згадував трохи раніше, я - бомж. Власного майна в мене немає (ягуар я нещодавно поміняв на volkswagen polo, який зареєстрував на тестя і віддав йому їздити), живу я у дружини на дачі. А оскільки немає майна, то і зареєструватись мені немає де. Єдине можливе місце для реєстрації - власне дачна ділянка, на території якої я мешкаю. Але добровільно мене реєструвати там паспортний стіл відмовляється. Сьогодні сходили з тестем в паспортний стіл, щоб прописати мене до тестя. Хрін - треба ще знятись з військового обліку, який мені нах. не потрібен. На що я відповів, що якщо ця реєстрація потрібна державі більше, ніж мені (бо мені вона і дарма не треба, а не те, щоб на неї ще час витрачати), то хай держава мене і реєструє. Що я власне і збираюсь впровадити: я звертатимусь до суду з вимогою, щоб мене зареєстрували за місцем фактичного проживання, тобто на дачній ділянці. В Росії власник приватного будинку дійшов до Конституційного суду і таки отримав рішення, що дозволяє йому і таким як він реєструватись в дачних будинках, якщо такі будинки знаходяться в межах населеного пункту. Гадаю, що мене чекає такий же шлях, оскільки цивільним і адміністративним судам віри ніякої, а мої конституційні права ця реєстрація порушує по повній програмі.
На день народження подарували мені фоторамку. Спочатку я намагався використати її для відображення фентезі-картин, але вони виходили досить дрібні і видно їх не було. Аж вчора я здогадався ... Я натягав з різних сайтів фотографій рудих білок і поставив їх крутитись в фоторамці. Білок гарно видно (бо вони руді) навіть на маленькому екранчику. Так що в мене на столі тепер кожну хвилину нова білка.
У нас в родині одні співпадіння по днях народження: я народився на день пізніше бабусі (і в один день з прабабкою). Моя старша дочка народилась на день пізніше своєї бабусі (моєї матері). Моя двоюрідна сестра народилась на день раніше свого батька (мого дядька). Моя троюрідна сестра народилась на 8 березня, в один день зі своєю бабусею (сестрою моєї). У двох моїх дружин день народження в один день (в різні роки). У двох дружин мого батька день народження теж в один день (теж в різні роки). Зокрема тому я ніколи не святкував свій день народження - ще з дитинства повелося, що мені на наступні після дня народження вихідні треба було бути у бабусі і, відповідно, до неї збирались її гості на її день народження. Цей порядок змінився тільки кілька років тому, коли мені вдалося профілонити два дні народження підряд.
Перевів дружину на українську мову. Четвертий день, вже досить швидко говорить, але як те цуценя - коли починає швидко бігти, ноги заплітаються і падає. Так і вона. Тесть перейшов легко, бо виріс в україномовній родині.
В десктопі згорів блок живлення. Причому згорів із запахом (тепер весь кабінет пахне паленою пластмасою). Довелося їхати купувати новий. Поставив, підключив, залишив десктоп ввімкненим. За 10 хвилин чую, що не чую комп'ютер. Думав, що може цей блок не витримав і відключився. А виявилось що це він такий тихий, незважаючи на два вентилятори. Дуже приємно, після того, як я три роки слухав те гудіння (я думав, що гуде вентилятор на процесорі, а міняти його було ліньки). Тепер в мене більше за все гуде реєстратор відеоспостереження, який я здогадався при проектуванні будинку завести собі під стіл. Але він опломбований, там нічого не поміняєш...
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31