За життя

Steak Overflow - обожраться стейком.

Ну ось я і подолав бар'єр. It's boring up there.
Стаття описує альтернативи TCP, і зокрема пояснює, чому TCP неоптимальний для великих файлів і сучасних швидкісних мереж.

Від себе додам, що ми років з 10 тому писали рішення на заміну TCP і здається мені, що оцей програмний варіант (FASP), що описується в статті, це і є наше рішення (ми своє писали в порядку аутсорсингу, тому права на нього у американців).
Читал отцовский пейджер. Много думал.

Глава з книги про C# , присвячена паралельним обчисленням, багатопотоковості тощо. Розповідає дуже неочевидні і нові (навіть для мене) речі. Для невігласів є російський переклад.


(для тих хто розуміється)

з питання на StackOverflow - "у нас в проекті на Delphi 7 вихідний код займає 300 Мб, разом зі сторонніми компонентами - понад 1 Гб". Я в захваті. Я, як в анекдоті, не те що розкласти, а і уявити собі таке не можу. У нас код досить великого продукту (біля 50 людино-років, 9 років роботи) займає біля 30 Мб, а тут в 10 разів більше. Дельфі 7 вийшла біля 2000-го року, тобто люди за 10 років написали вдесятеро більше нашого. Це має бути біля 40-50 програмістів. Ну, в принципі, можливо, звичайно ...
Удивительно неплохая статья по поводу, как создавать унифицированные приложения для основных мобильных устройств.
Суто для програмістів.

DiscUtils is a .NET library to read and write ISO files and Virtual Machine disk files (VHD, VDI, XVA, VMDK, etc). DiscUtils is developed in C# with no native code (or P/Invoke).


Для программистов и разработчиков интерфейсов:

When Windows Explorer added the ability for programs to display a balloon tip in the notification area, it was accompanied by a rather nasty bug.

You would be enjoying yourself in a full-screen program, like a DirectX game or a command prompt in full-screen mode—OK, so maybe you weren’t actually enjoying the command prompt, but let’s say you were for the purpose of this story. Then without warning, you would be taken out of your full-screen program and jolted back to the desktop.

Продолжение там столь же забавное, сколь и поучительное.

to skin a cat to create a binary XML. Цікаве чтиво для спеціалістів з IT.
Однажды Чукча принес в редакцию свой роман. Редактор прочитал и говорит:
— Понимаете ли, слабовато… Вам бы классику читать. Вы Тургенева читали? А Толстого? А Достоевского?…
— Однако, нет. Чукча — не читатель, Чукча — писатель.


Люди, котрі пишуть стандарти на протоколи обміну даних в мережах дуже схожі на законотворців. Вони пишуть набори правил, котрі, навіть якщо в них немає протиріч, розроблені з думкою виключно про тих, хто пише, а не про тих, хто буде це виконувати. В випадку протоколів це якісь багаторівневі синтаксичні нагромадження з мотивацією "якщо клієнт висловить бажання...". Мля, який клієнт? Користувачеві (людині) той ваш протокол до дупи, а в комп'ютера бажань ще не народилось (коли народяться, це буде ера тріумфу штучного інтелекту). Або перли на кшталт "з ймовірністю 50% я хочу отримати файл в форматі X, з ймовірністю 30% - в форматі Y, але в жодному випадку не шліть мені файл в форматі Z". Сцуко, квантове програмування вже сьогодні. Нащадки Гейзенберга розмножуються... Ні фіга ніхто не хоче думати за інших. "А нахрєна?" (с)
Тут в деталях и цифрах описывается, почему разработка софта для огрызков (впрочем, как и для других мобильных платформ типа Андроида, но это уже не из статьи) является большой лотереей, а сам рынок - пустой пузырь.

Я еще летом говорил о том же самом (кому нужно, знают, где) более применительно к андроиду, но там ситуация еще хуже.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30