За життя

Не буває країни без ідеології. Якщо відсутня ідеологія політична, вакантне місце займає ідеологія економічна, в пост-радянських умовах це ідеологія егоїстичного споживання. Ліві політичні ідеології включно із комунізмом і соціалізмом повністю дискредитували себе на наших теренах. Відповідно час звернутися до ідеологій правоцентристського напрямку (що доводить і популярність руху Правий Сектор останніми тижнями), тобто ідеологій національного розвитку.

Наявність ідеології національного спрямування дозволить згуртувати активну частину українського населення, відволікти її від національної хуторянської традиції обмежувати коло своїх інтересів своїм маєтком і спрямувати конструктивні зусилля людей на спільну справу.
Одним зі способів боротьби АвтоМайдану із гопотою в формі може стати заміна автомобілів на мопеди без номерних знаків. Ніхто не зупинить натовп людей на мопедах, котрими можна проїхати через майже будь-які огорожі. Покидькам доведеться виставляти щільні ряди курчат в усіх кущах для запобігання проїзду.
Реакція ЄС на витівки шапкокрада один в один нагадує стародавній анекдот:

Літня вже, ще дореволюційного виховання, жінка приходить до ветеринара з кішкою і каже: "ми живемо не виходячи з дому вже багато років. Але ця кішка щороку приводить по три виводки кошенят". Ветеринар дивується, перепитує, чи може кішка десь вилазить, хазяйка заперечує.
Тоді ветеринар йде до неї додому. І бачить, на шафі сидить здоровенний рудий кіт.
- Але ж, перепрошую, це ж таки кіт?
- Так. Це її (кицьки) брат... АЛЕ ЯК ВІН МІГ?!
Відвідали сьогодні музей декоративного і прикладного мистецтва (в Лаврі). І там є цікавий експонат із сумною іронією: найбільша в Україні дерев'яна ложка, що засвідчує сертифікат книги рекордів України. Все б нічого, тільки сертифікат видано віце-прем'єрові Вілкулу, котрий до віце-прем'єрства довів до зубожіння Дніпропетровську область. Мабуть добре цією ложкою загрібав.
Згадав стару забаву - на ніч читати чиюсь стрічку друзів в Живому Журналі. Це дає певну кількість майже довільних дописів, але відфільтрованих за світосприйняттям певної особи.

В стрічках друзів україномовних журналів маємо - подорожі, кіно, футбол, каву, осінь, Європу, фото.

В стрічках друзів російськомовних журналів (що належать українцям) маємо - світ про росію, кругом вороги, зима, військові теми, кругом вороги, смерть в світі, розпил бабла, бандити, СРСР, Сталінкрут, кляті чурки, кругом вороги ...

Відчуйте різницю. Залишається тільки здогадуватись, що коїться в голові російськомовного українця, котрий вважає друзями дописувачів своєї стрічки.
В неділю були на андріївському узвозі і натрапили на цікаву людину, що продавала дитячі книжки. Власні.
Колишній капітан 1 рангу написав їх для онуки, а згодом вирішив видати. Видавав на свої, сам знайшов типографію, ілюстратора та редактора. Каже, що найскладніше було перебороти себе щоб вийти продавати їх на вулиці.

А до того він ствоював військово-морський довідник  (для дорослих). Ну і розповідає таку історію:
Прийшов він до депутатів -банкірів, і попросив допомогти із видавництвом довідника для потреб армії.
Ті сміються у відповідь. Він каже "ну як це, ми ж зокрема і ваші банки захищаємо". А у відповідь: "у нас є кому банки захищати".

Отакі в нас депутати.

А невдовзі по тому прокотилася хвиля пограбувань банків (це десь рік чи півтора тому було, не пам'ятаю), і охорона їм не допомогла тоді.  
Коли шукали видавництво для видання збірки казок, відправляли листи з питанням певній кількості видавництв. Робив це наш маркетолог з великим досвідом роботи, тому не думаю, що до змісту листів можуть бути претензії. Так от - відповісти ніхто не потурбувався.

На днях писав в маленьке видавництво настільних ігор. Поставив два прості питання - чи зацікавлені вони співпрацювати в питанні виданні гри за моїм сценарієм і за мої гроші і скільки це буде коштувати для мене. Повідомлення про прочитання листа я отримав. Відповіді на лист не було.

Я не кажу про таку просту річ як ввічливість - її дійсно на весь спам не вистачить. Але якщо до вас приходить потенційний замовник чи діловий партнер, а ви не хочете з ним спілкуватись - то якого біса ви займаєтесь бізнесом?

І ще можна було б зрозуміти, якби йшлося про держ.установу, де гроші платить начальство, а не населення. Але ж тут йдеться про ігнорування тих, хто приносить гроші. Ні, я цю країну не розумію.
Я наче і економіст за фахом ("юрист-економіст" в дипломі бакалавра), але я не розумію економіку в цій країні божевільних. Чому прямий рейс в Рим від МАУ коштує 559 євро (на двох), а рейс Белавіа через Мінськ - 392 євро (на двох же). Як два перельоти більшою сукупною відстанню можуть коштувати дешевше, ніж один? І добре якби це був ЄСівський перевізник - можна повірити, що це внутрішні тарифи ЄС дозволяють зекономити, чи що в ЄС працюють під 5% прибутку. Але ж ні, це білоруська компанія, котра від ЄС далі за нас. Один висновок - 50% вартості квитка - збори на золотий унітаз.
(винесено з коментарю в ЖЖ)

... Моє спостереження за людьми під час візиту до Львова в суботу. Коли навкруги європейська архітектура, око звикло бачити європейських людей, із почуттям власної гідності. А натомість бачить совок. І виникає почуття дисонансу. Заради справедливості зазначу, що багато молоді бачив у Львові, і в них із гідністю значно краще. В Києві у молоді замість гідності пихатість.  
Написав в Taxer, спитав як мені бути з двома проблемами - інша посада керівника і неможливість підписати договір із ПФУ. Як виявилось, обидва питання є в переліку поширених питань, але посилання на сам перелік знаходиться біс зна де внизу сторінки. До того ж, стосовно першого питання в FAQ неправильно вказане прізвище по нашому району, а проблема із підписанням договору із ПФУ описана як така, що виникає із ключами від податкової, але ж в мене ключ від ІВК, а не від податкової!

Чекаємо відповіді Таксера на друге питання. Але то не горить, оскільки звіт в ПФУ здавати лише наступного року.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30