За життя

для ділової літератури. На Озоні придивився дві книги ("Связи решают все! Правила позитивного нетворкинга" і "Нетворкинг для интравертов") і вирішив купити їх в Україні через інтернет. Ткнувся в пару книжкових магазинів - то одного немає, то іншого, а то і нічого. На бамбуку було обидві книжки, але везли вони їх 10 днів. А колега підкинув посилання на ще кілька магазинів, з яких один відпав бо там не було одної з книжок, а три інші наведені нижче. http://***.biz.ua/ http://www.***.com.ua/ http://***.ua/ З інспекції магазинів з'ясувалося, що ціни на бамкуку на ~30% вищі. А тому бамбук йде лісом. Але дивна річ - в жодного з цих українських магазинів немає українського інтерфейсу. Тому вони теж йдуть лісом. А я шукаю здоровий український інтернет-магазин.
http://un.ua/ukr/article/410196.html і http://www.pravda.com.ua/news/2012/09/12/6972581/ Коли вже покращувачі там поруч висітимуть...
Колись давно, в 2000-му, я зареєструвався як ПП і три роки працював ним. Потім ми трохи змінили форму роботи, відкрили ТОВ "Софтпанорама" і тп. А на ПП я забив. А ще в мене 4 роки не було прописки. Тепер вона з'явилась, і я пішов повідомляти про цей факт державні органи. І тут на мене очікував сюрприз у формі catch 22. Провівши 3 години в черзі до реєстратора, я дізнався, що всі ФОП мали проходити перереєстрацію (яку я все одно не міг пройти без прописки), а тепер термін перереєстрації скінчився, і в новій базі даних по ФОП мене немає. А стара їм не допоможе. Що робити - поки що невідомо. Складено якусь комісію, яка має скласти перелік тих, хто зареєстрований тільки в старій базі, і за цим переліком будуть бажаючих переносити в нову базу. Тепер я не можу повідомити податкову про зміну адреси (тут я доклав руку до того, щоб не міняти район прописки - це полегшує зараз питання повідомлень, але не сильно), бо тим потрібна інформація від реєстраторів, а її див.вище. Чому треба влаштовувати катавасію із зміною баз даних і що заважало написати простенький скрипт для апгрейду баз, ніхто не знає. Створили чергову чорну діру для часу людей в загальнодержавному масштабі.
camera

Сьогодні на в'їзді в Київ зі сторони Вишгорода по вул.Богатирській, прямо за знаком "КИЇВ", повісили камеру. Як ви можете побачити, вона направлена в іншу сторону. На жаль я не можу точно перевірити, але є думка, що вона вміє знімати як зустрічні машини, так і ті машини, котрі тільки в'їхали в Київ (в спину!). Я не буду розповідати про те, що перенесення знаку "КИЇВ" від КП на 2 км в сторону Вишгорода було простим знущанням над автомобілістами, і що це цілком співпадає з моєю теорією про приниження мас. Але будьте готові до листів щастя - я впевнений, що таких камер зараз натикають по Києву багато де.

Позавчора забирав бджолопакети, пасічник скаржився, що занепадає бджолярство в Україні потроху, молодь ним не займається. А сьогодні в магазині бджолиного реманенту з трьох покупців (мене і двох інших) всі троє були до 35 років.
Це у кацапів дві біди, а у нас одна - дурні, що проектують, обслуговують і інколи використовують дороги (окремо ані з дурнями ані з дорогами проблеми немає). Одеська траса, магістраль міжнародного значення, як я розумію. Якість асфальту після Глівахи нікуди не годиться, але то ще пів-біди. Більша біда (справжня) в тому, що розворотів немає не тільки шляхопровідних (як мало б бути), але навіть і "по місцю". Поворот на Мотовилівку - звичайне перехрестя на 4 кінці, і жодних знаків пріоритету або напрямку руху по смугах. Тобто як потрапити з Мотовилівки на Київ - незрозуміло. В Митниці (5 км звідти на Одесу) те саме. Народ розвертається тупо через осьову, оскільки де ліві повороти і розвороти - невідомо. Ту ж лажу бачив вже ближче до Києва, перед Глівахою. І оцю халепу не спромоглися зробити за 5 (чи скільки) років підготовки до Євро. Зате поставити патрулі кожні 1-1.5 км по дорозі на Бровари - це вони вміють...
Шукаю бджолопакети (купити). Оскільки як завжди хочеться одразу і без клопоту (ну, макисмум, з'їздити в область), то шукаю в Київській області. І є сайт, де тих об'яв - 106 сторінок по 10 об'яв (це тільки продаж бджолосімей). З них 75-80% без вказання, де знаходиться продавець. Ну блін, невже людина, котра дає об'яву, не бачить, з якою кількістю людей вона конкуруватиме? І детальна об'ява із всіма даними (а не просто "продам бджолопакети. Бджола гарна, продуктивна. Дзвоніть, домовимось") є одним з ключових факторів для звернення.
... а клоуни на місці. Інститут прописки в Україні замінений на реєстрацію. В нормальних державах це б означало заміну дозвільного порядку на повідомлюваний (тобто не я отримую дозвіл від держави, а я повідомляю державу про факт вчинення своєї дії). Але це в нормальних державах. В Україні ж вся реформа закінчилась на перейменуванні прописки на реєстрацію. Тому продовжуємо користуватись звичним терміном "прописка". Прописують в Україні виключно в житловий фонд. Тобто не прописують на дачах або земельних ділянках. Що само по собі є абсурдним, але якщо в Росії цей абсурд було скасовано Конституційним судом, то у нас ні. Для вчинення деяких дій як то реєстрація СПД в Україні прописка є необхідною, хоча формально то є обмеженням конституційних прав. При цьому якщо в людини або її близьких родичів немає в наявності майна у вигляді нерухомості, то прописатись можливості немає. При цьому, якщо ти не прописаний, то на тебе чекає якийсь там штраф. Крім того, щоб прописатись після певного проміжку часу, потрібно отримувати довідку про несудимість (наче в паспортному столі, котрий є підрозділом МВС, не можуть отримати дані від іншого підрозділу МВС). Але апофеозом цього абсурду є питання "на хріна". Якщо громадянин не їздить за кордон, то йому взагалі немає сенсу бігати і займатись всім цим клопотом (із закордоном треба закордонний паспорт отримати і теж можна покласти на прописку). Штраф? Хоч кожен день. Соц.виплати? Лісом. Інших засобів впливу в держави все одно немає.
Ці імбецили сьогодні влаштували пожежу, підпаливши суху траву вздовж дороги. Начебто це контрольоване випалювання, але це "контрольоване" призвело до знищення кількох великих дерев. Цього разу обійшлося лише деревами, без дач. Зі слів знайомих, що живуть ближче до місця випалювання, це вони кожен рік навесні таке влаштовують. Причому, ніякого контролю ніхто не здійснює (хоч би пожежну машину пригнали про всяк випадок). Ну а пожежники, яких було викликано кількома різними особами, на виклик, як це водиться, забили і не приїхали. Маю сказати, що за Ющенка вони ще приїзжали на траву, що горіла. А от за Януковича, коли горів ліс, я його самотужки гасив, аж поки лісничий не викликав пожежників. Цікаво, а біля Межигір'я чому нічого не випалюють щороку?
- Красная Шапочка, а ты не боишься сама по лесу ходить?
- А чего мне бояться? Дорогу знаю, секс люблю

анекдот


Історія, безумовно, жахлива. Але мене тут зараз закидають камінням, але є таке собі "але".

На мій погляд, те, що відбулося, не могло не відбутися. Мати поїхала в Київ і залишила дочку жити самостійно, не навчивши її шаритися по непотрібних місцях. Дівчина пішла в розважальний заклад і свідомо і цілеспрямовано знайшла собі проблему. Як пишуть в статті, "дівчина познайомилася з двома хлопцями в розважальному закладі ще 10 березня. Проводжаючи її додому, ті запропонували зайти в гості до свого товариша і дівчина погодилася". На цьому можна ставити крапку. Погодитись на таке може або повна клінічна ідіотка або жінка, котра ставиться до життя як Червоний Капелюх в епіграфі. Оскільки подальший розвиток подій відомий зі 100%-ою достовірністю - це *завжди* закінчується добровільним або недобровільним сексом з хазяями і гостями квартири. Ну не буває інших сценаріїв в підлітково-юнацькому віці. До речі, та ж сама ситуація з катаннями на машині і виїздами на природу після знайомств на вулиці (але там наслідки не такі сумні -- оскільки приховувати злочин великої потреби немає, то жертву просто залишають на природі відпочивати).

Враховуючи, що в даному випадку події розвивалися в напрямку недобровільних відносин, мова швидше за все може йти про відсутність мізків у жертви. Сумно, але де були батьки протягом 18 років життя дівчини? Чому не пояснювали, чим закінчуються такі походи? Я своїх дочок вчу як на науковій літературі, котра пояснює мотиви поведінки підлітків, так і на таких от прикладах, з подробицями. Наче доходить (принаймні до старшої).

Загалом такі речі не трапляються на вулиці, а завжди є наслідком певної побутової ситуації. Колись в часи моєї молодості, в 94-му, схожа історія сталась у нас в сусідньому будинку. Вночі компанія "друзів" завалилась до знайомого додому (всім було не більше 20, а якщо я правильно пам'ятаю, то і менше 18-ти). Деталей, як розвивались події, я за давністю часу не пам'ятаю, але скінчилося тим, що гості квартири винесли труп власника о 4-ій ранку на шкільний стадіон (!) загорнутим в килим і підпалили. Звичайно ж, героїв цієї історії було затримано чи в той же день, чи в наступний. "Здав" їх бультер'єр хазяїна -- він був в квартирі. А оскільки він не захистив власника, значить він знав гостей. Інше було вже справою техніки для слідчих.

Тут ми бачимо схожий розвиток подій, з якого можна зробити висновок (сумний для моралістів), що такі дії (злочин, потім вбивство з метою замести сліди, потім підпал тіла з метою його позбутися) є природніми для істоти не обтяженої мораллю і здоровим глуздом. Адже мінімум здорового глузду підкаже нам, що тіло горить 12 годин в крематорії, а в "побутових" умовах воно не тільки не згорить, але й не обгорить до стану, щоб його не можна було ідентифікувати (якщо не докладати окремих зусиль, які самі по собі потребують певного міркування).

Відповідно, ті, хто зараз каже про "виродків", помиляються, - поведінка цілком природня. Тваринна. А будь-яка людина по природі є твариною, яку ще треба виховувати і навчати як нормам моралі, так і здоровому глузду. А заодно розвивати для юнаків якісь клуби і організації, щоб вони вчилися думати головою, а не тестікулами.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31