За життя

Окремий привіт москалям.

Тільки що двоє коней (водій і пасажир) на Peugeot 407 coupe не впорались з керуванням і вліпились в лівий відбійник, після чого їх відкинуло на праве узбіччя (на щастя нікого не зачепили). Прямо над нашим будинком. Кони лишились цілими але кудись чухнули через кооператив. Ще двоє коней на іржавій копійці об'їзжали перших і виїхали в лівий ряд. Судячи зі стану тої копійки повороти вони не показували і не могли, оскільки повороти не працювали (хоча це лише моє припущення). Третій кінь провтикав маневр копійки і влупився в неї ззаду на всій швидкості, в результаті чого копійку перекосило і заклинило заднє ліве колесо. На щастя, на цьому катавасія закінчилась - за 15 хвилин приїхав евакуатор і за 5 хвилин прибрав пежо з дороги . А ми з копійчанами виправили їм крило щоб не порізало гуму (ми = моя кувалда + їхні руки) і вони теж якось поїхали. Результат -відламаний бампер пежо в мене над будинком, який, схоже, утилізувати доведеться мені. Найцікавіше - це вже друга аналогічна аварія на цьому місці. Бампер від першої досі валяється на тому ж місці.
...провів пів-дня. А питання посте -- в дописі про водіїв-ідіотів яку юзерпику обрати - про ідіотів чи про машини? Нарешті вирішив, що про машини, оскільки вона відображає сутність допису. Сьогодні вдруге цього тижня їхав по Хрещатику від Європейської площі в сторону бесарабки і далі центральними вулицями. І думав про те, що жителів Києва, тих що за кермом, можна всіх без винятку брати і ставити до стінки - це нікчемні егоїстичні люди. А висновок цей я зробив з дуже простого факту - на жодному світлофорі жоден водій не дотримався правила "не виїзжай на перехрестя, якщо не можеш його проїхати". Більше того, оскільки я цього правила дотримуюсь завжди і безумовно, то я мав клопіт із тими, хто виправся в залишене мною перед собою місце і тих, хто стоячи ззаду сигналив мені, щоб я виліз на перехрестя і закрив всім проїзд. Бабуся, яку я забирав з лікарні, і яка спостерігала прямо під лікарнею чергове шоу, влаштоване такими водіями (я виїзжав задом, оскільки не міг розвернутись, а ті ідіоти вирішили, що треба заїхати у вузький проїзд , бо зачекати пів-секунди вони не могли), висловилась максимально жорстко для неї - "таке враження, що в Києві живуть одні жлоби". І зважаючи що вона, дочка ректора одної з київських академій, мала змогу з дитинства спостерігати розвиток і занепад Києва, гадаю, що вона таки мала рацію. Дійсно, найкраще київських водіїв можна описати словом "жлоби".
Поїхав сьогодні з дочкою в музей мініатюр Миколи Сядристого, котрий знаходиться в Лаврі. Де точно він знаходиться, я не пам'ятав, тому ми зайшли в правий вхід і обійшли фактично всю Лавру по колу. Так от, десь посередині подорожі нас зупинила кіоскер і запропонувала купити квитки на екскурсію по Лаврі. На моє заперечення, що ми йдемо не на екскурсію, а в музей мініатюр, я отримав відповідь, що раз музей на території, то треба платити і за вхід на територію. Ну добре, заплатили ми за цей вхід (причому, чимало - 24 гривні, і це мене порахували чи як студента чи якось так) і пішли. Так нам навздогін повідомили, що ми можемо ще й екскурсію по Лаврі послухати. Знущаються вони, чи що ... А в самій Лаврі весело -- куполи міняють на нові золоті (паразити свідомості).


Ця купка лежить і не тане вже два дні, при тому що на вулиці +9 і дощ.
Цікаво, а коли Янукович Черновецького зніме?
В мегамаркеті немає пластинок від мух. Від комарів - видів десять, а від мух мені ледь вдалося знайти на краєчку одну коробочку. В Метро вчора та ж ситуація. Це що, в Києві мух нема, то й пластинки не завозять? Чи навпаки все розкуповують?
Их пред­на­зна­че­ние: чтобы во­ди­те­ли мог­ли оста­вить свою ма­ши­ну у ка­кой-ни­будь раз­вяз­ки и пе­ре­сесть на мет­ро
...
оста­но­вить­ся на час в за­ви­си­мо­сти от ме­ста (центр или окра­и­на) обой­дет­ся во­ди­те­лю в 5-10 гри­вен

А тепер проста калькуляція. Перехоплюючі парковки корисні для того, щоб офісний планктон менеджери на кредитних авто не забивали в робочі дні центр міста, а нормальні люди могли б вдень приїхати у справах на годину (наприклад) і їм би було, де припаркуватись. А тепер рахуємо. Робочий день - 9 годин (з перервою) + 2*30 хв на метро. 10 годин на день. 50-100 гривень за користання перехоплюючою парковкою . Буде менеджер платити ці гроші? Звісно ні.

Далі. Я можу *зараз* приїхати на Петрівку або на Героїв Дніпра, заплатити 5 грн/год і пересісти на метро. На метро Оболонь і Мінська є місця, де можна запаркувати машину відносно безпечно і безкоштовно. Але якщо я так зроблю, то по Києву я їздитиму пів-дня пішки (+10 грн на транспорт), ще й заплачу 20-25 грн за парковку. А хто порахує вартість мого часу (а час будь-кого, хто заробив на машину, має певну вартість)?

Висновок - перехоплюючі парковки мають сенс, коли вони або безкоштовні, або коштують 5-10 грн на день.
Якщо хтось ще цікавився, проїзжаючи повз метро Лівобережна, що там за куполи (ось ці)



То це кафедральний собор греко-католицької церкви. Почали будувати в 2002-му році, планували закінчити до 2010. Як бачите,



ще не закінчили. Але роботи йдуть.

Сьогодні проїзжав по Артема від Львівської площі на Лук'янівку. Там по дорозі є збанкрутілий банк Надра. Коли я проїзжав, біля банку стояли два мерседеси з номерами -- АС0003.. і ВС 0001 .. чи якось так (не в номерах справа). А от далі, на перехресті з Обсерваторною, стояли дайці і завертали весь потік машин з Артема на Обсерваторну. При цьому вони поставили своє корито поперек дороги. А найцікавіше було інше - там тролейбус їхав. Його на Обсерваторну не завернеш, як не захочеш ... На жаль, я не додивився це шоу. Тому цікаво - щр то за пацюк приїхав в Надра?
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30