За життя

Читать тут последнее сообщение.

Вкратце: вьетнамцы взяли (пиратские, скорее всего) исходники разных продуктов и слепили свой продукт и активно его продвигают. А я еще удивлялся пол-года назад, как они продвинулись в производстве ПО. А ларчик просто открывался ... Китайцы давно уже так делают (sisulizer, например), но там все несколько сложнее, и плюс вьетнамцы впервые засветились на рынке ПО.
Microsoft Installer - технологія, вигадана індусами для індусів. Нормальним людям вона протипоказана. Тільки повний клінічний ідіот міг вигадати схему, при якій для деінсталяції програми треба вставити інсталяційний диск. Без цього деінсталяцію провести неможливо.
Ніколи не думав, що подібний маразм може існувати, але ... Знадобилось сьогодні знайти адресу "вул.Сортувальна, 2" в Києві. Подивився по мапі, поїхали. Приїзжаємо (маю сказати, що це досить далеко, але я проводив певний час на вул. Сортувальній, 4, тому знаю цей район). Сортувальна, 2 - житловий будинок, хоча має бути склад. Дивимось поруч - там Сортувальна, 4, все як треба. За описом, даним разом з адресою, з'ясували, що треба їхати в інший кінець вулиці. Приїзжаємо - там склади; адреса - Сортувальна 2. Таким чином у вулиці є два початки і жодного кінця.
Підручник з граматики китайської мови. Китайці - нещасні люди. Їхні "слова" складаються з двох чи декількох фонетичних складів (структура складу визначена досить жорстко -- приголосний-голосний-діфтонг), причому, склад сам по собі може мати (і має) значення, але зазвичай використовуються два чи більше складів. Ієрогліфи ж позначають як склади самі по собі, так і слова "в цілому". Більше того, існує кілька ієрогліфічних систем, які досить різні між собою. "Речення" (у китайців немає речень в романо-германському мовному сенсі) з 10-15 наших слів може бути записано різними ієрогліфічними системами. При цьому речення буде займати біля 25 ієрогліфів і спільного в цих двох записах буде небагато - біля 7-10 ієрогліфів. До чого я це все пишу... Корейці, народ досить близький до китайців, в 15 чи 16 столітті ввели алфавіт (так, те що ви можете побачити в корейських написах - це алфавіт, хоча виглядає він незвично) вольовим рішенням тодішнього правителя. Китайська комуністична партія мала змогу провести реформу мови і ввести алфавіт - з їхньою культурною революцією це було досить просто зробити. Єдина гіпотеза, чому вони не провели таку реформу: поки китаєць вчить ієрогліфіи, він не розмножується.
Виявляється, в Україні заборонені автомобільні системи попередження про машини в мертвій зоні із-за того, що радари цих систем перетинаються по частоті з якимись міліцейськими приладами. Тобто прилади патрульних машин ДАЇ (а нікому більше ті радари заважати не можуть) важливіші за безпеку людей, яких це ДАЇ має захищати.
Десь біля 17-го числа (через 3 тижні від початку) співробітники VMWare спромоглися відповісти мені, що кожну ліцензію (тобто, кожен ключ) треба апгрейдити окремо. В мене ліцензія була на 10 ключів, тобто я маю окремо на кожен ключ заповнювати форму, оплачувати тощо. Я попросив перепитати, і підтвердили, що це так і є. На що довелось їм сказати, що я не буду гаяти на це час і вони втратили $990. Хай ідуть лісом з таким сервісом.
27-го жовтня вийшов VMWare 7. 30-го я відправив їм в HelpDesk листа стосовно правил апгрейду bulk licenses. Відповіді досі немає. 3 дні тому я відправив листа на sales@vmware.com з тим же питанням. Відповіді досі немає (всі підтвердження того, що запити дійшли до адресата, в мене є). Короче, людям гроші непотрібні.
Embarcadero (CodeGear, Borland) выпустил Delphi 2010. Внутренний номер - 140 (номер версии Delphi начиная с Delphi 1). Версия Delphi 2009 имела внутренний номер 120. Таким образом 13-ую версию дельфи сделали 14-ой. И что, им это поможет?
Розпаковував тільки що чергову упаковку чаю Мрії Султана (з усіх чаїв Чайної Країни мені мрії султана найбільше подобаються, і ще йохімбе має дуже оригінальний і приємний смак, але то не чай, а трав'яна суміш). На упаковці написано: "Склад: китайський ... чай, ароматизатор ідентичний натуральному, шматочки ананасу, манго, гібіскус, ... ". Це означає, що частка "ароматизатору ідентичного натуральному" в суміші більша за кількість ананасу чи манго. Або частка ідіотів серед тих, хто це писав, зашкалює...
Певна кількість людей купує квартири, щоб їх здавати і отримувати з цього певний прибуток. Я не буду зупинятись на тому малозначущому факті, що прибуток від здавання в оренду зазвичай менший за відсоток за банківським депозитом (крім того, як з банком, так і з квартирою є ризики повної або часткової втрати майна). А от чи замислюються ці люди, що існує ще інфляція і амортизація житла? Тобто в довгостроковій перспективі житло подешевшає. За 30 років - на половину, а за 60-70 - майже до нуля: будинки мають певний термін екслуатації, і я не впевнений, що панельні будинки 70-их років простоять більше 70 років (цегляні хрущовки протримаються ще років з 20, але їм вже за 40 років, і за 10-15 років вони почнуть сипатись). Тобто вкладання грошей в нерухомість як в інвестицію може бути відверто збитковим і лише стрімке зростання цін на нерухомість в останні 10-15 років ( в різних країнах по різному) забезпечує в очах "інвесторів" золоті гори.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30