За життя

Офіційні (!!!) правила сабміту програм в Apple AppStore If your App looks like it was cobbled together in a few days, or you're trying to get your first practice App into the store to impress your friends, please brace yourself for rejection. We have lots of serious developers who don't want their quality Apps to be surrounded by amateur hour. We will reject Apps for any content or behavior that we believe is over the line. What line, you ask? Well, as a Supreme Court Justice once said, "I'll know it when I see it". And we think that you will also know it when you cross it. Короткий переклад для тих, хто не розуміється в англійській: "ми королі, а ви лайно у наших ніг".
Чому в більшості мобільних пристроїв не можна вказати нагадуванню, щоб воно повторилось через певний проміжок часу? В WinMo, Android - просто не передбачено таке, в Symbian S60 v3 є команда на повторення, але наскільки вона відкладає сигнал, - хто його знає. Взагалі складається враження, що розробники мобільних систем живуть на іншій планеті, а спілкуються телепатично. Бо користуватись тим лайном, яке виходить з їх тентаклів, просто неможливо.
Свого часу Adobe випустив Photoshop X3, тепер Embarcadero випустили Delphi XE ... Короче, суцільний ХЕЗ
(за мотивами радіо-реклами) Чому банк пропонує 12% річних на вклади в євро, 11% на вклади в доларах, але лише 8% на вклади в російських карбованцях? Їх життя не вчить, чи вони клієнтів за лохів вважають?
Их пред­на­зна­че­ние: чтобы во­ди­те­ли мог­ли оста­вить свою ма­ши­ну у ка­кой-ни­будь раз­вяз­ки и пе­ре­сесть на мет­ро
...
оста­но­вить­ся на час в за­ви­си­мо­сти от ме­ста (центр или окра­и­на) обой­дет­ся во­ди­те­лю в 5-10 гри­вен

А тепер проста калькуляція. Перехоплюючі парковки корисні для того, щоб офісний планктон менеджери на кредитних авто не забивали в робочі дні центр міста, а нормальні люди могли б вдень приїхати у справах на годину (наприклад) і їм би було, де припаркуватись. А тепер рахуємо. Робочий день - 9 годин (з перервою) + 2*30 хв на метро. 10 годин на день. 50-100 гривень за користання перехоплюючою парковкою . Буде менеджер платити ці гроші? Звісно ні.

Далі. Я можу *зараз* приїхати на Петрівку або на Героїв Дніпра, заплатити 5 грн/год і пересісти на метро. На метро Оболонь і Мінська є місця, де можна запаркувати машину відносно безпечно і безкоштовно. Але якщо я так зроблю, то по Києву я їздитиму пів-дня пішки (+10 грн на транспорт), ще й заплачу 20-25 грн за парковку. А хто порахує вартість мого часу (а час будь-кого, хто заробив на машину, має певну вартість)?

Висновок - перехоплюючі парковки мають сенс, коли вони або безкоштовні, або коштують 5-10 грн на день.
Молодшим дитям (4.5 міс) призначили професійний масаж (ну, я сам розумію, що професійний масаж нам потрібен, питань нема). Питаю у лікаря, скільки воно коштує. В середньому по місту, каже, від 100 грн. Я ще перепитав, за скільки це. За один сеанс на одну дитину.

І от сижу я зараз і думаю, що мені пів-дня підсвідомо бентежить. Аж зрозумів -- 100 грн - це за 20 хвилин роботи. 300 грн на годину. 38 доларів за поточним курсом. МЛЯ! Кваліфікований юрист із вищою освітою і вузькою спеціалізацією бере 200-250 грн / год за роботу . Ставка програміста (на аутсорсі), який роками вчився і підвищував свою кваліфікацію, навряд чи зараз перевищить 30 доларів. А всіляке х..ло з баштану після трьохмісячних курсів масажу (ну, припустимо, у масажиста ще може бути середня професійна медична освіта типу "фельдшер" - 3 роки коледжу, але вона не є необхідною умовою) отримує більше ніж люди, що вчились роками і продовжують вчитись!

І хтось ще каже, що вища освіта потрібна? Хай засунуть її туди ж, куди модну морквину
Компанія Google, апологет open-source руху, роздає графіку для розробників під Android в форматі Adobe Photoshop. Мля.
Мені сьогодні в руки потрапив проект закону про внесення змін до закону про автомобільний транспорт. Пропонується, щокрема, внести в статтю 60 наступну зміну, а саме заборонити експлуатацію легкового автомобіля, з використанням розпізнавального ліхтаря оранжевого кольору, та (або) таксометра, та (або) сигнального ліхтаря із зеленим та червоним світлом, та (або) надання послуг з перевезення пасажирів та їхнього багажу в індивідуальному порядку без оформлення документів, перелік яких визначений статтею 39 цього Закону, штраф у розмірі п’ятиста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; Іншими словами -- їдете ви на машині, підібрали пасажира на дорозі - а він може виявитись підсадною качкою, і заплатите ви штраф. А щоб мало не здалося, проект змін в КпАП (ст.164): Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, вчинені особою, яку протягом року було двічі піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, –

тягне за собою конфіскацію предмета правопорушення.

По простому - якщо ви підберете другу кучку качку протягом року, то ваше авто тю-тю. А хто такий прикольний проштовхує законопроект? Шукай, кому вигідно. А вигідно власникам таксопарків (прізвища наводити не будемо, навіщо?). А щоб ні в кого зайвої підозри не виникло, закон називається "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи управління транспортним процесом у зв’язку з підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу". Отакої. Цікаво, яку ще дурість протягнуть під соусом підготовки до чемпіонату Європи з дурного заняття, коли 22 оболтуси бігають за надутою шкіряною кулькою.
Мазь в аптеці:

"Вытяжка из пиявок"

Я щось погано уявляю, як має виглядати процедура.

Відокремив від першої частини, бо теми різні.

Та ж сама Конституція України.

" Стаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. "

Про соціальну державу гарно написав пан Ніконов тут і тут.

" Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію.

Україна є унітарною державою.

Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною. "

Побачимо, до чого вони сьогодні-завтра добазікаються.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31