За життя

Як відомо, вода - смачний і корисний продукт необхідна для існування кожного живого організму (крім деяких бактерій і більшості депутатів ВР). Науковці радять споживати не менше двох літрів на добу, а оптимальним є не менше двох літрів чистої рідини плюс те, що надходить разом із їжею. Дотримуватись такого регламенту споживання досить нелегко, якщо тільки поруч з вами не стоїть пляшка з водою (див. чим це може скінчитись), та й воду пити постійно нецікаво. А чаї/каву треба готувати, до того ж вони тонізують, а це не завжди корисно.

Я вирішив цю проблему майже кардинально. Ні, трубопровід з кухні в кабінет я не провів (хоча це думка - в наступному будинку можна буде так зробити). Але щоб два рази не вставати не бігати, я купив собі в Мегамаркеті jumbo чашку на 750 мл (це більше ніж дві великі кружки, які я викорстовував до цього). На таку чашку як раз йде один пакетик чаю (не ліптон, а нормальний пакетик , в якому листя розвертається до цілого листа) або чайна ложка розсипного чаю. П'ється протягом години, не більше. Потім можна йти на заступною.

На день виходить мінімум три таких чашки. Вже 2100 мл є. Плюс по склянці на 350 мл - зранку і перед сном. Виходить дуже чудово.
Будьте обережні, купуючи дині та кавуни. Можна сильно отруїтись нітратами. В суботу наша няня отруїлась динею, сьогодні - масажист кавуном.
Якщо вам треба зварити вареники чи пельмені, а ви ніяк не вгадуєте з кількістю, - перед варкою насипте їх в посуд, з якого ви збираєтесь їх їсти, а потім потрібну кількість з посуду закидуйте в воду.
Моя літня машина показує витрату бензину, коли стоїш. Так от, згідно її показників кондиціонер від'їдає 200 грамів бензину на годину. Тому найкраща економія бензину шляхом вимкнення кондиціонеру виходить, якщо вимкнути запалення і пересісти на ровер. Більше того, ризик потрапити в ДТП від перегріву і втоми збільшується, тому якщо треба сидіти влітку в машині -- заведіть її і включіть кондиціонер. Це з'їсть 2 літри бензину, але може зберегти значно більше.
Пательні з тефлоновим покриттям живуть недовго (2-3 роки і покриття вмирає). Але є рішення - "керамічні" пательні. Вони насправді ж металеві, але з білим крамічним покриттям. Воно стійкіше до подряпання і загалом набагато приємніше для смаження. Їжа до них не пригоряє, єдине що олії трохи лити треба, коли смажиш. Я в Епіцентрі купив 26см пательню за 290 грн., дружина дуже радіє з неї.
Не знаю, в кого як, у мого firefox'а тече пам'ять. Це скажено дратує, бо доводиться його постійно перезапускати. Сьогодні знайшов два addon'и - RAMBack і AFOM Addon, які боряться з підтіканням. Не знаю, який з них (чи обидва) працюють, але роботу свою вони роблять -- пам'ять підчищають.
Перебирав папери і згадав одну цікаву тему. Як відомо, ціни на паливо у нас стрибають. Причому, вони можуть змінюватись на 60-80% протягом року. Так, на початку 2009-го року 95-ий бензин коштував 4.40-4.50. Зараз він коштує 7.90-8.00. Оскільки я вже 4 роки заправляюсь тільки на Лукойлі (до речі, в них за результатами різних вимірів один з найкращих бензинів, і в мене за 4 роки проблема з бензином виникла тільки один раз, коли їм привезли якийсь румунський, як вони сказали), то періодично користуюсь (із великим зиском для себе) таким сервісом: я купую талони на максимально можливу кількість (фізичним особам вони продають 1000 літрів максимально, тому треба брати ще на родичів), котрі витрачаю в ті часи, коли ціна бензину суттєво зростає. Так, я останній раз купував талони як раз на початку 2009-го року по 4.60, і використовував, коли бензин був по 6 з копійками. Вигідність можете самі порахувати. Звичайно, багато на цьому не заробиш, але 200-300 доларів (на кожних 1000 літрів) зекономити можна.
Если вы используете Firefox, то вас заинтересует следующий простой хак: оказывается, панель закладок в Firefox'е тягается (в режиме настройки панелей инструментов). И ее можно перетянуть на место справа от главного меню в первой строке. При этом между тулбаром и табами остается некоторое количество пустого места (мне не удалось его убрать). в чем хак? В том, что по закладке теперь не получится попасть случайно вместо таба. Это случалось у меня постоянно, пока я не перетянул закладки наверх.
Виявляється, в сервісі Приват24 від Приватбанку можна здійснити платіж на користь російських сервісів, в тому числі і WebMoney. Якщо вам актуально закидати гроші на WebMoney, то можна користуватись. Знаходиться послуга в меню Платежів. Щоправда, маю нагадати що за законодавством України людина може мати тільки UAH гаманець в платіжних системах. Тому якщо платіж здійснюється на свій гаманець, то краще завести декілька і поповнювати саме UAH, а потім конвертувати.
оригинале для сисадминов, но любой, кто настраивает себе сеть, тот сам себе сисадмин).


Многие для проверки доступности интернетов используют простое и короткое «ping ya.ru», но что делать если не работает днс или недоступен сам ресурс ya.ru? Есть легко запоминающийся ip адрес одного из днс серверов.

ping 4.2.2.2

  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30