За життя



Спостерігають за птахами, які літають в лісі, що за дверима.

Випадково натрапив. Ось тут. Багато.
Чи знаєте ви, що мати гроші, домовлятись з жабою і витрачати ці гроші можна тільки в тому об'ємі, якого розміру жабу ви маєте? Іншими словами, якщо жабеня у вас маленьке, то і мати (і витрачати) ви зможете мало. А якщо жаба велика, то і з грошима буде все гаразд. Перевірено.

В мене на столі стоїть парад жаб, від маленької до великої. А нещодавно з'явилась гігантська. Вони реально допомагають - з появою кожної нової жаби добробут стрибками збільшувався. Гіганська ще чекає своєї черги відзначитись.

На знімку нижче зліва гігантська жаба, а справа - звичайна (на долонь вміщується). Для порівняння між ними мій смартфон (i-Mate 8502, 117*56 мм).



Для матеріалістів: працюють не жаби, а внутрішній стимул - коли я дивлюсь на жабу, я згадую, що треба працювати продуктивніше і заробляти більше.

Хитра ленінська посмішка з примруженням:



А хочете дізнатись, чому він так посміхається? Бо він побачив оце.

Жорстоке порно під катом Поголили котика. Коштує це діло 300 грн, кому треба, звертайтесь, дам контакт. Кіт стає дуже м'який, як сфінкс (з тією різницею, що у звичайного кота можна зробити таку зачіску, як хочеться, хоч ім'я на боці вигравіюувати).
Креветки с пивом, наверняка, являются традиционным блюдом выходного вечера у многих. Но, как выясняется, большинство людей попросту переводит продукт, варя креветки. Мы же подходим к делу основательно и с выдумкой.

Во-первых, нужно помнить, что креветок продают уже вареными. Поэтому варить их второй раз бессмысленно. Мы креветку жарим хитрым образом. Во-первых, нужна плита с центральной комфоркой. Почему - чтобы нормально ставить сковороду Вок (на снимке)



Правильный вок - чугунный. Для приготовления креветки крышка, щипцы и палочки не нужны (просто фотка показывает весь комплект, купленный в свое время в Метро).

Берем пачку креветок (нам на двоих подходит килограмм). Креветку лучше брать мелкую: 120-150 идеально, но они редко бывают. На фотках -- 90-120, и то какие-то мощные (и на вкус тоже).

Размораживаем "своим ходом", т.е. вынимаем из морозильника в 15-16 часов дня и оставляем размораживаться. Если пачку открыть и давать воде стекать, то разморозка пройдет быстрее и вода выйдет из креветок. Для нашего рецепта это существенно.

Ставим сковороду Вок на огонь и даем ей раскалиться 1-2 минуты. Затем наливаем соевый соус (ок. 100 грамм) и высыпаем креветок.




Далее 5 минут (время зависит от того, сколько воды осталось на и в креветках) креветку тушим в соусе не закрывая крышку. Можно лениво помешивать.



Когда жидкости останется не очень много, посыпаем креветку порошком Карри (мы используем острый, но это на любителя).




На этом этапе активно перемешиваем креветок и "размазываем" их по стенкам, чтобы они от тушения перешли к жаренью. повторяем перемешивание и "размазывание", пока жидкость не выкипит и сковорода не станет сухой.



Больше креветкам на сковороде делать нечего - можно подавать на стол.




Пиво, надеюсь, не забыли вовремя положить в холодильник?
Сибірський кедр - це різновид сосни і до власне кедрів відношення не має ніяких (кедри ростуть в Лівані і в деяких інших місцях середземноморського басейну, а також в ботанічних садах). Названа ця сосна була кедром експедицією, яку відправив Петро Перший в Сибір, в т.ч. для пошуку дерева для будівництва дерев. Завдяки смолам кедрова сосна не гниє в воді, тому добре підходить для суднобудівництва (дерев'яного, звичайно). Родичем кедра сибірського є кедр європейський. Він, як і каже його назва, росте в Європі, зокрема в Карпатах.

Кедрова сосна - дуже корисна рослина, оскільки виділяє в повітря надзвичайну кількість фітонцидів. На жаль, росте вона надзвичайно повільно - 5-річне дерево сягає лише 30-40 см. в висоту. До 15 років кедрова сосна виростає до ~2 метрів, і в 15-20 років починає приносити плоди (це дані по сибірському кедру, європейський трохи відрізняється) .

Родичем кедрової сосни є пінія, яка росте в Європі (зокрема в Італії). Її насіння ("горіхи") дуже схоже на насіння кедрової сосни і за виглядом і за смаком.

Ми вирішили посадити кілька сосен. Сьогодні купили чотири дерева (європейський кедр) віком 3 чи 4 роки. Висота біля 25 см. Ось одне з них на знімку:

Не вдається їх зняти так, щоб було фотогенічно. Можливо тому, що вони перерили собі весь вольєр, і він тепер виглядає як після бомбардування. Тому будемо дивитись здалеку:




Объявление на двери в КГБ: "ввиду ремонта двери просьба стучать по телефону".  
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30