За життя

Почитал тут один небольшой спор по поводу, что лучше - иметь десктоп или ноут, и повеселился. Решил описать, как я сейчас работаю. Я к такой схеме работы шел несколько лет, но наконец техника дошла до возможности ее реализации. Итак, у меня есть относительно мощный десктопный компьютер (ему уже 3 года, правда, но слабее он от этого не стал, - в Dragon Age: Origins я на нем поиграл в высоком качестве графики) самостоятельной сборки и ноутбук. О ноутбуке подробнее. Ноутбук-трансформер HP EliteBook 2730p (характеристики см. на сайте HP). У меня вариант с HDD, 2Гб памяти и 3G модемом (вставлена карта Utel U'Try, иногда используется). Вместе с ним были куплены док-станция и дополнительный аккумулятор. Ноутбук большую часть времени стоит подключенный к док-станции, но иногда я работаю с ним на диване в холле или в беседке, в последнем случае иногда подключается дополнительная батарея. Док-станция имеет DVD-RW (пользуюсь им редко) и кучу портов, к которым подключена всякая периферия и сетевой шнур (Wi-Fi - медленная штука, всяко медленнее гигабитного ethernet'а). В сам ноутбук ничего не подключено (при необходимости в левый USB разьем втыкается флешка). Сам ноутбук является квинсестенцией технической мысли. В нем есть все, что можно было вложить в ноутбук - беспроводная связь (Bluetooth, Wi-Fi, 3G WWAN)?, два варианта замены мыши (тачпад с двумя кнопками и еще пимпочка посреди клавиатуры, и для нее есть еще один комплект кнопок), стилус, сканер отпечатков пальцев, кард-ридер, модем (пережиток прошлого), камера и даже лампочка, которой подсвечивается клавиатура (чтобы можно было работать в темноте или в самолете, например). Все очень продумано и эргономично. Док-станция ноутбука подключена к KVM switch'у, равно как и десктоп. Таким образом я работаю за одним экраном и клавиатурой с мышью независимо от того, с каким компьютером я работаю. Если нужно работать с двумя одновременно, то у меня есть два варианта - или протянуть руки к ноутбуку, или подключиться к одному компьютеру с другого через Remote Desktop. Ноутбук является основным компьютером для работы, десктоп используется только для программирования (редко) или для игр (еще реже). Ну и заодно работает как build station для наших продуктов. На ноутбуке все данные шифруются и все бекапится на несколько компьютеров, поэтому при необходимости (впрочем, она редко возникает) я могу возить ноутбук с собой без риска.
Знаете ли вы, дорогие собаководы, что у стаи волков удачной оказывается лишь каждая десятая охота?
Якщо хтось грає чи збирається грати в Dragon Age: Origins, зверніть увагу на королеву. Гумористи сценаристи списали її з Тимошенко (і зовнішність і озвучку). Діалог головного героя з королевою (точніше, її слова): - Хто, ти думаєш, правив останні 5 років? Так, формально чоловік був королем. Але весь ... знає, хто був у керма. ... - Чому б тобі не одружитись із Алістером [незаконнонародженим єдинокровним братом вбитого короля, її чоловіка]? - Думаєш, він погодиться? Це буде непогана стратегія, якщо ми домовимося, що я продовжуватиму керувати країною. Питання: хто ті люди, які писали сценарій?
Знайшовся корисний ресурс - український тлумачний словник. Дуже багато діалектичних слів, про які я навіть і не чув ніколи. І, до речі, повно слів із літерою ґ (хоча більшість західні).
У нас на "городі" (відгорожений парканом шматок двору, де росте чорниця і інші кущі) було засіяно якоюсь травою, з якою виросло два кущі типу "барвінок". Цвіте досі. Ось квітки (знімалось сьогодні для тестування макрооб'єктиву. Знімалося з рук, із спалахом) :
Вигляд ззаду і трошки знизу. Спеціально для поціновувачів такого ракурсу. Це зменшена фотографія (можна клацнути для збільшення, але там буде теж зменшена) А це фрагмент оригінального результату, виданого фотоапаратом. Можна розрізнити пух на грудці. Знімалось з відстані в 20 метрів, приблизно.
У Шнайдера занимательнейшая заметка, как группа жуликов порила жизнь визитерам и владельцам сервера Sims Online. Для тех, кому лень читать по-английски, краткое изложение: в игре Sims Online можно для произвольного юзера указать, что вы ему не доверяете, и часть его изображения окрашивается красным цветом. Некая группа людей подлавливала новичков и говорила: "давай нам сюда свои ресурсы, а то мы всей группой тебя внесем в недоверяемые, твое "лицо" в игре станет красным-красным и с тобой никто не будет дружить". И показывали, как это можно сделать. Как результат, большая часть новичков сваливала из игры (вероятно, были и такие, которые отдавали ресурсы).
В неділю ходив в ліс із об'єктивами тренуватись знімати всяку всячину. Макрооб'єктив працює непогано. Телеоб'єктив теж, але об'єкти фотографування тікають. Єдине пристойне фото було - дятел в ракурсі "ззаду і трохи знизу" (короче кажучи, дупа дятла). Публікувати не буду.
Десь біля 17-го числа (через 3 тижні від початку) співробітники VMWare спромоглися відповісти мені, що кожну ліцензію (тобто, кожен ключ) треба апгрейдити окремо. В мене ліцензія була на 10 ключів, тобто я маю окремо на кожен ключ заповнювати форму, оплачувати тощо. Я попросив перепитати, і підтвердили, що це так і є. На що довелось їм сказати, що я не буду гаяти на це час і вони втратили $990. Хай ідуть лісом з таким сервісом.
Я проти неоплаченого використання програмного забезпечення і особливо ігор (і ще особливіше RPG). І не тільки тому, що такі ігри розробляються роками, і якщо ви не платите за гру, ви прирікаєте студію на банкрутство і позбавляєте себе самих наступних ігор. А ще й тому, що якщо не віддати, то не отримаєш. Як в Алісі в Задзеркаллі, спочатку треба роздати пудинг, а потім його різати. На жаль, наша піратоорієнтована збутова мережа не пропонує ліцензійні ігри. Як сказав продавець, "вони дорогі і їх ніхто не купує". 15-20 доларів за гру - це дорого для пересічного українського жлоба :(. Він їх краще проп'є. А той факт, що ліцензійних ігор немає, примушує стимулювати піратів. Так, кілька тижнів тому купив Divinity 2: Ego Draconis. Думав, що то ліцензійний варіант - локалізована, з марочкою... В середині дивна суміш англо-російських текстів і німецької озвучки. Намагався купити оригінальну англійську версію через інтернет, - ще не випустили. Довелося грати так, тому що нічого іншого я робити все одно не міг (бо хворію). Навчений гірким досвідом, прийшов на базар за Dragon Age: Origins. Продавець бив себе в груди і волав, що те, що вони продають, нічим не відрізняється від справжнього (а справжнього все одно немає), а він сам в неї грається і все добре. Я як баран повівся (кажу ж, хворію, голова не варить), купив. Поставив ... Не запускається - падає з помилкою. Опціями грався - не працює все одно. Скачав патч з рідного сайту гри - тепер просить вставити оригінальний диск. Купляти оригінал - це треба тягнути 10Гб через інтернет, а трафік в мене платний ... Доведеться чекати, може ліцензію привезуть. Князь 3 - теж немає в продажу офіційного. Не витримує конкуренції зі жлобством. Мораль - пірати нічого путнього не продадуть, і не варто їх підгодовувати. Зекономивши 10 доларів можна зіпсувати собі настрій на багато довший термін, ніж задоволення від зайвих 10 доларів.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31