За життя

Точка з миття машин під назвою "Веселі Шланги".
Нещодавно я в записі про дітей і child-free згадував про сурогатне материнство. Сьогодні отримав нову цікаву інформацію: виявляється, в Україні десятки дітей на рік народжуються за допомогою сурогатних матерів. Орієнтовна вартість послуг такої матері - $15-20 тис. за власне материнство + $10-20 тис. за медичне супроводження (штучне запліднення, підготовка матері, нагляд, пологи). Надалі передача дитини оформлюється як усиновлення. При цьому, біологічні батьки старанно приховують інформацію про народження дитини за допомогою сурогатної матері. Тому про сурогатних матерів настільки мало відомо в суспільстві.

Як на мене, то нічого поганого в такому механізмі виношування немає, і сенсу приховувати від дітей їхнє вирощування в біоінкубаторі теж немає. Але, як мені сказали, так вважають одиниці, а більшість біологічних матерів прикладають всіх зусиль для того, щоб все виглядало так, наче народжували дітей саме вони.
Я періодично натикаюсь на електронні бібліотеки з нехудожніми книжками. Ось чергова: koob.ru. Багато книжок з психології, релігій, саморозвитку.
Як я вже писав тут, я купив трімер і збирався косити ним траву. Все відкладав цю справу (то палива не було, то часу, то натхнення) аж поки триматись далі не стало змоги. Треба запускати. Чим ми з тестем сьогодні і зайнялись.

Спочатку треба змішати бензин з олією (олія потрібна для 2-тактних двигунів!!!) в певній пропорції. Є мірна тара в комлекті з трімером, але налити з 20-літрової каністри через лійку в цю тару - справа нетривіальна. Трохи розлили, але впорались.

Далі залили бензин в трімер. Запускаємо, як написано в інструкції, не запускається. Викрутили свічу, перевірили, працює. Але не запускається. Тесть комусь там позвонив, підказали, що на двигуні є певна пімпочка гумова, за допомогою якої підкачують бензин. Підкачали - ура, запустився! Прогаяли ми з пів-години на цьому.

Трімер вішається на спеціальні паси. Шили їх китайці (я описував в попередній частині, як ми намагались зрозуміти, як їх вдягати). Пошито так, що вага трімера все одно падає лише на одне плече. Дрібниця? Як би не так ...

Короче, пішов я косити. Покосив за 15 хвилин десь дві сотки, витратив 0.5 літра бензину. Процедура доволі прикольна. Можна як косити широкі площі, так і з точністю до 5-7 см обходити кущі і трави. Можна навіть надавати форму кущам, але це не так зручно.

В принципі, трімер працює як треба, але є проблеми:

1) Великий недолік - незручна конструкція підвісу і трімера. Китайці прораховували довжину штанги під себе, і на мій зріст (1.80) вона коротка. Це значить що я не можу поставити трімер так, щоб він був ножем паралельно землі, а я при цьому стояв не згинаючись. Тобто або я стою прямо, а ніж рухається під кутом (при цьому періодично вгризаючись в землю), або я нагинаюсь. Подовження пасів не рятує, бо спустити паси нижче на бедра я можу, але при цьому одна рука не дотягуватиметься до рукоятки.
2) Вібрація трімера. Від вібрації болить спина (тут ще додає свого недолік №1) і трохи незвичне відчуття у руках. Але воно скоро має пройти.

Увага - для косіння купуйте захисні навушники, бо реве цей двигун хоч і не неприємно, але дуже гучно.

Висновок: жити можна, навіть з китайським виробом, але потрібно регулювати (або міряти ще в магазині), як вся конструкція буде сидіти на тілі. Має бути зручно, інакше більше 15-20 хвилин не попрацюєш. Чи варто платити $500 за Oleo-Mac - не знаю. Якщо (коли) зламається цей, то буду думати. Якщо не зламається, то не варто. Хіба що заради ергономіки, але тут треба добре міряти і рахувати.

(тим, хто не має відношення до програмування, не буде цікаво) Після підготовки чергового білду одного з наших продуктів з'ясувалось, що .NET Framework не хоче завантажувати збірку, написану на C++ .NET і скомпільовану за допомогою Visual Studio 2005 з останніми апдейтами. Проблема погіршується тим, що на машині, де проводиться збирання, все завантажується чудово. Пошук інформації в Internet'і нічого не дав. Спробували зібрати старий білд (забрали з CVS'у) - наче завантажується. Почали шукати відмінності і виключати їх по черзі. Дійшли до початкової версії - не збирається. Прогаяли ми з цим вдвох цілий день. Ввечері я з'ясував, що в мене на віртуальній машині таке теж відтворюється, і далі шукав проблему сам. Не знайшов. Подивився, що в мене MSVC Runtime - від 15.07.2009. Якого біса? Зніс, спробував зробити Repair інсталяції Visual Studio 2005. Не хоче робитсь, якась внутрішня помилка. Добре, що в мене лежить в сейфі бекап гарантовано робочої системи. Забрав звідти старі файли каталогу \VC . Перезібрав - все завантажується. Як я розумію, - це Microsoft випустила якесь чудове оновлення, таке що зібрані ним збірки вимагають невідомо чого (покладання нового runtime'у на тестовій машині не допомагало, тобто не його ці нові збірки вимагають). Причому самого оновлення я не знайшов в переліку оновлень (Control Panel -> Add / Remove Programs). Так що залишається таємницею, що то було... Тепер треба всі продукти перезбирати.
Classic Metal:



Speed Metal:



Death:



і ще: Boney NeM
Обов'язково почитайте. Стаття наводить певну кількість дуже цікавих і несподіваних цифр.

"Почему война выгодна режиму Кокойты и почему ему невыгоден мир? Да потому, что только война обеспечивает ему (точно так же, как ХАМАСу) комфортное и прибыльное существование, а мир грозит массой неприятностей.

Представим на минуту, что в Южной Осетии воцарился прочный мир. Что дальше? На этой территории, где живет, по разным подсчетам, от 30 до 50 тысяч человек, нет ни промышленности, ни сельского хозяйства, ни полезных ископаемых, ни туристических объектов. Долгие годы это была "свободная криминально-экономическая зона", в которой производилась "левая" водка и через которую шел в обе стороны бурный поток контрабанды."

...

Южной Осетии имеются не только указанные выше МИД и Минобороны и другие "министерства", но и Антимонопольный комитет, и управление по внутренней политике администрации президента (все это, напоминаем, при населении, сравнимом со средним питерским муниципалитетом)."

В п'ятницю на прохання одної людини зробив фотки білок і виклав їх тут (на фотках 5 білок, фотку Кріса не викладав), про що й написав в форумі. Друга людина з форуму попросила мене продати самця, третя спитала, чи в мене 5 білок. Сьогодні вночі Кріс помер (поки що невідомо від чого). Я не вірю в зглаз, я не вірю в зглаз, я не вірю в зглаз ...
На жаль, мої білки на рідкість нефотогеничні. Вчора зробив з півтора десятків фотографій, а показувати і нічого :(.
Ось дві лише, на які якось можна дивитись (щоб подивитись в повний розмір, клікніть по фотографії).




Зліва направо: Кузя, Тріша, Шурік або Ассоль, Ясон. До речі в правому нижньому куті фотографії проглядається троянда малинового кольору. Нам її продавали як чорну, але ця навіть цікавіша.



Ассоль і Шурік.

Випадково наткнувся на статтю як проростити гриби (в даному випадку білі). Оскільки ліс у нас є, спробую восени ...
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30