За життя

Певна кількість людей купує квартири, щоб їх здавати і отримувати з цього певний прибуток. Я не буду зупинятись на тому малозначущому факті, що прибуток від здавання в оренду зазвичай менший за відсоток за банківським депозитом (крім того, як з банком, так і з квартирою є ризики повної або часткової втрати майна). А от чи замислюються ці люди, що існує ще інфляція і амортизація житла? Тобто в довгостроковій перспективі житло подешевшає. За 30 років - на половину, а за 60-70 - майже до нуля: будинки мають певний термін екслуатації, і я не впевнений, що панельні будинки 70-их років простоять більше 70 років (цегляні хрущовки протримаються ще років з 20, але їм вже за 40 років, і за 10-15 років вони почнуть сипатись). Тобто вкладання грошей в нерухомість як в інвестицію може бути відверто збитковим і лише стрімке зростання цін на нерухомість в останні 10-15 років ( в різних країнах по різному) забезпечує в очах "інвесторів" золоті гори.
Оказывается, за кризисом кое кто (то бишь я) пропустил такую интересную новую технологию как Native Client (с ироничной аббревиатурой NaCl, "соль"). Вот тут начало, тут продолжение. Что это - кросс-платформенный аналог ActiveX'ам в IE от Гугля. Работает под основными браузерами и основными операционками. Если это так круто, как оне пишут, то почему его нигде не видно?
Есть такая вещь как Live Chat. Штука полезная в бизнесе (может быть, под настроение, напишу подробное описание). Удивляет другое - почти все (и то не все!) пришедшие говорят "Hello" (ну или аналогично), но большАя часть посетителей не прощается. Задали вопрос(ы), получили ответ(ы), пообщались ... и тупо закрыли чат. Главное, что есть люди, которые даже спасибо не говорят при позитивном ответе на их вопрос. Я вот не пойму - только в совке, что ли учили прощаться? е принято не здороваться и не прощаться?


Анекдот в тему:

Приходит муж домой... а там, как водится улепетывающий любовник.

Муж, обиженно:
- Ну что такое?! Ни мне здрасти, ни тебе спасибо, ни нам обоим до
свидания...

Вже 8 років маю картку Visa Internet. Користь з неї в тому, що вона авторизована в Paypal'і. Нещодавно, коли знадобилось дещо там замовити, вирішив скористатись карткою. Але вона недоступна. Чому? Не перевипустилась 2 місяці тому. Ок ... Залишив заявку на перевипуск - 4 дні жодної відповіді. В Live Chat'і мені повідомили, що картки цього типу не випускаються і не перевипускаються (могли б це повідомити самостійно, а не я маю за ними бігати). Не знаю, який там тип, але замовити нову, таку саму за назвою, картку можна в Приват24.
Интересная статья из серии "маленькие хитрости" по поводу того, как расположение и дизайн кнопок на веб-сайтах может менять юзабилити (слово то какое) сайта.
Пишет клиент(ка) с адреса aaa@domain.com: я две недели назад разместила ордер XXX , но до сих пор ничего не получила. В спаме тоже ничего. Смотрю в ордер - там адрес bbb@domain.com (домен одинаковый) и другое имя клиента. Пришлось натыкать носом ...
Море информации для тех, кто считает дом центром своей жизни, а не местом для ночевки.
Ведмежа ліщина - вид ліщини, що є деревом висотою (якщо вірити вікіпедії) до 20 м. Занесена в червону книгу. Отут показаний горіх цієї ліщини (горіхова роща росте у нас в ботанічному саду).

А мені сьогодні з розплідника привезли 25 рослин ліщини, три їстівних каштани і дві шовковиці. Останні ми вже посадили, а ліщину саджатимемо завтра.
Якщо ви не спеціаліст в криптографії, але вас цікавить, як працює симетричний алгоритм шифрування (а саме AES, найкращий на сьогодні за співвідношенням швидкість/стійкість), то дивіться комікс.
Сусід через ділянку полишив своє майно без догляду і зараз там росте ожина (біля 4-х соток). Я ще в серпні про це дізнався, але тоді спізнився зі збиранням; так, набрав з пів-літра і сам поїв. А сьогодні вирішив перевірити, чи не достигла ще осіння порція. Виявилось, що достигла! Так що ми мали змогу назбирати біля півтора літра свіжої ожини. За кілька днів підемо ще - там як раз достигне чергова партія для нас. Цікаво, що будівельники поруч з тою ділянкою (там ще два будинки будуються) не ходять по ожину - мабуть набридла вже.
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30