За життя

Наснилась мені сьогодні така маркетингова концепція для просування невідомих або маловідомих марок - компанія вибачається за неможливість виконання певної завідомо абсурдної мети.

Наприклад, реклама промоутерської компанії:

На жаль, нам не вдалося привезти Моцарта на концерт. Замість нього його твори виконуватиме Національний Симфонічний Оркестр.

Або:

Вибачте, що ми не додали сусальне золото в кабіну нашого нового автомобіля. Але ви знайдете там шкіру африканської зебри і червоне дерево.

Або:

Вибачте, що наші гамбургери не допомагають вам схуднути. Але вони надають безліч енергії для напруженої праці.
Хтось може пояснити, навіщо людям в Києві Cadillac Escalade ESV довжиною 5.67м з 6.2-літровим двигуном? 5-метрова автівка - це вже конкретний сарай, незграбний і прожерливий. Причому, моя мазда CX-9 з її 18-20 л/100 км (по місту) - це ще в міру, порівняно з Audi Q7, який при ідентичних габаритах і масі їсть під 30 л. Escalade'у зайві 60 см довжини потрібні, мабуть, під додаткові каністри з бензином. І паркуватись йому сумно має бути.
Як я вже згадував трохи раніше, я - бомж. Власного майна в мене немає (ягуар я нещодавно поміняв на volkswagen polo, який зареєстрував на тестя і віддав йому їздити), живу я у дружини на дачі. А оскільки немає майна, то і зареєструватись мені немає де. Єдине можливе місце для реєстрації - власне дачна ділянка, на території якої я мешкаю. Але добровільно мене реєструвати там паспортний стіл відмовляється. Сьогодні сходили з тестем в паспортний стіл, щоб прописати мене до тестя. Хрін - треба ще знятись з військового обліку, який мені нах. не потрібен. На що я відповів, що якщо ця реєстрація потрібна державі більше, ніж мені (бо мені вона і дарма не треба, а не те, щоб на неї ще час витрачати), то хай держава мене і реєструє. Що я власне і збираюсь впровадити: я звертатимусь до суду з вимогою, щоб мене зареєстрували за місцем фактичного проживання, тобто на дачній ділянці. В Росії власник приватного будинку дійшов до Конституційного суду і таки отримав рішення, що дозволяє йому і таким як він реєструватись в дачних будинках, якщо такі будинки знаходяться в межах населеного пункту. Гадаю, що мене чекає такий же шлях, оскільки цивільним і адміністративним судам віри ніякої, а мої конституційні права ця реєстрація порушує по повній програмі.
Поставив сьогодні (для роботи потрібен) Fedora Linux 12 з KDE. Ну, навіть можна працювати. За рівнем user-friendliness він наблизився до QNX 6.3 та BeOS 5, які вийшли на початку десятиліття. Я розумію, що Fedora - не десктопний дистрибутив, але рівень бардаку і неузгодженості в порівнянні з комерційними системами просто фантастичний.
Просто чудове інтерв'ю про розум і розумність людини. Цитата звідти:

Ведь в социальном сообществе наибольшей эффективности достигают наиболее примитивные особи. Потому что человек разум­ный асоциален. Он не разделяет обезьяньих принципов и руководствуется привнесенными системами — моралью, этикой и проч. А наиболее упрощенные организмы, которые воспринимают в чистом виде размножение и доминантность, легче достигают результата. Именно потому обычно среди нуворишей наибольшее количество людей, которые не отличаются от питекантропов и бабуинов. Это — нормальное явление. Это — биологическая победа. Никакого отношения к социальным, этическим ценностям она не имеет.
Якщо ви користуєтесь Windows Mobile, - час дивитись на інші платформи. Microsoft в намаганнях наздогнати конкурентів замість того, щоб експлуатувати сильні сторони своєї платформи (певну сумісність по API з десктопною платформою, знайомі засоби розробки тощо) вирішила викинути стару платформу і створити зовсім нову. Це значить, що всі старі програми стають непотрібними і слід розробляти нові. А в цьому випадку ніякого сенсу підтримувати аутсайдера (а платформа Windows Mobile є аутсайдером серед мобільних платформ) для розробників немає. Гадаю, тут ми і побачимо перехід більшості поточних користувачів Windows Mobile на Android від Гугля та на нові платформи на базі Mobile Linux.
Ходив сьогодні платити податок на доходи фіз. осіб. Справа полягає в наступному: якщо доходи отримуються і податок з них не перераховує роботодавець (як це зазвичай буває на основному місці роботи), то необхідно подавати річну декларацію і сплачувати податок за рік. Начебто не проблема. Але податок сплачується за реквізитами, які відмовляються приймати комерційні банки. Тобто треба йти в ощадбанк і платити там (ті безвідмовні :). Звісно, готівкою. А тепер уявіть собі - сплата кількох десятків тисяч гривень (не така вже й велика сума як для податку, до речі) перетворюється на шоу для оточуючих пенсіонерів, які прийшли отримувати свої пенсії або платити за квартиру. І добре, якщо тільки шоу, а не кримінальну історію (купа грошей може й таке спровокувати). Мені цікаво одне: як платять податок ті, хто отримує прибуток в мільйон чи більше на рік? Привозять торбу з грошима в ощадбанк ? :) До речі, як возять гроші торбами, я якось розповім. Незабутнє враження.
Спочатку був Goto.com. Він був піонером платної реклами (pay-per-click). Потім прийшов Гугль і дав Goto.com'у ляпаса. Той образився і перейменувався в Overture.com. Але на більше сил не вистачило, і вони не підтягнули ані функціональність, ані кількість площадок для своєї реклами. Згодом їх купив Yahoo і назвалося це Yahoo Search. А у Microsoft'а приблизно в той же час, як Yahoo купив Overture, з'явився свій MSN Search. Його функціональність намагалися злизати з Google AdWords, але за ефективністю він був разів так в 200-300 слабкіший за Google (це я рахую, скільки коштів витрачається нами на одному і на іншому). Далі MSN Search перейменували в MSN Live Search, а згодом в Bing. Начебто Bing став більш ефективним, чи його почали більше просувати, достеменно невідомо. Про епопею із тим, як Microsoft намагався купити Yahoo, але той був дуже цнотливий, ви мабуть і так знаєте. Microsoft хотіла купити за недорого пошукові здібності Yahoo, а у Yahoo крім пошуку не так вже й багато іншого (що приносило б гроші). Аж нарешті об'єднання відбулося. Поки що невідомо на яких фінансових умовах. Відомо лише те, що користувачів Yahoo Search'а протягом 2010 року переводитимуть на Bing. Деталі згодом...
Як правильно сказати --

гірше спамерів тільки антиспамери

чи

гірше антиспамерів тільки спамери

чи

один хрін?


  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31