За життя

Оця фотографія врятувала нам щонайменше будинок:



(фотографію треба дивитись в оригінальному розмірі. Знято з рук на Pentax K-7 + Pentax D-FA 100mm Macro)

А справа була так.
Як ви вважаєте, наскільки швидко зламають сервер Табачника, зважаючи на цю інформацію?
На сайте Entrepreneur интересная статья с описанием, что такое crowdsourcing и как и почему в нем участвуют исполнители. В самом деле - каков смысл автору тратить время на изготовление чего-то с шансом на успех в 1:100 или меньше? Ответ в статье.
Бернар Вербер, "Танатонавти" / "Імперія Янголів" / "Ми - Боги". Це серія книжок, яку можна назвати трилогією (але "Ми - Боги" -- сама по собі є трилогією, оскільки одна товстенна книга з комерційних міркувань розбита на три частини). Танатонавтів я читав ще кілька років тому. Цікава розважальна версія певних сучасних поглядів на життя після смерті. Імперія янголів - продовження танатонавтів, де головний герой стає янголом. А от "Ми - боги" - це щось інше і набагато глибше. Автор моделює і вустами героїв обговорює різні події в розвитку цивілізації, викладає різні точки зору на роль груп людей та окремих особистостей на хід світової історії. І хоча в цій книзі теж повно trivia (автор розраховує на "широку аудиторію"), в книзі повно надзвичайно цікавих ідей.
Мій улюблений i-mate Ultimate 8502 прослужив мені майже 2 роки і здався: тепер в нього постійно працює кнопка "вправо", не даючи працювати іншим кнопкам. Розібрати пристрій мені не вдалося. Тому поки я чекаю на HTC Trophy, вирішив податись у вражий стан і походити як лох з Nokia E52. Але не тут то було. В магазині я побачив Nokia E66 (слайдер), в дуже поважному металевому корпусі.

Слід зазначити, що я пропонував E52 дружині, і вона відмовилась, сказавши, що хоче з touch screen'ом (бо вже звикла за 4 роки). Ок.

Потримав в руках HTC Touch 2 я він мені теж дуже сподобався. Але все одно чекатиму на Trophy. А поки я грався з Touch 2, мені показали Hero на Android'і. Взяв його дружині. Маю сказати, що живцем ці апарати набагато приємніші ніж на малюнках. Тому я тим більше чекатиму на Trophy :).

А от вдома почалося ... Мелодії треба якось конвертувати, бо вже звикли до існуючих (ми використовуємо в якості мелодій carefully selected пісні різних авторів). Коректна синхронізація з Outlook'ом залишається під питанням (в мене в 2002-му році кілька місяців була нокія, якої я радісно здихався, так там із синхронізацією були певні проблеми). В Android'і немає нотаток, тобто треба знайти якусь програму, щоб вона вміла знов таки синхронізуватись як слід.

Шкода лише i-mate'а - тепер таких вже не випускають, а міг би ще працювати і працювати. Але судячи з усього, трансерфінг як завжди спрацював на повну - мені дуже хотілось взяти E52, але я не міг себе умовити. Ось і з'явилась нагода.


Upd: i-mate злякався пенсії і полагодився! Я його дістав з шафи, щоб переписати мелодії на нокію, а він оп, і працює! Тепер я як баран сижу дивлюсь на нову нокію (яка мені не дуже то й потрібна), на новий HTC Hero (який потрібен ще менше) і думаю, куди мені весь цей зоопарк діти.
Наснилася мені сьогодні коцепція гри наступного сценарія: Ведучий згадує двох історичних осіб, в яких є щось спільне з точки зору їхньої історичної ваги або роду діяльності або чогось схожого. Від одної особи береться власне ім'я, від другої - прізвище. І решті граючих називається це вигадане ім'я. Інші учасники мають знайти вгадати осіб, знайти зв'язок між ними І назвати ще одну історичну особу (реальну), що має такий самий зв'язок. Варіант 1: ведучим є вчитель, а учні обговорюють між собою пропозиції. Варіант 2: кожен називає тільки третю історичну особу, а ведучий дивиться, хто першим дасть правильну відповідь, і передає йому бразди правління. Приклад (з української історії): Богдан Литвин. Спільне те, що обидва зрадили - Богдан Хмільницький зрадив війську, якому присягав, а пан Литвин - народу, якому присягав. Причому, результатом зради ставав короткостроковий термін головування над виборним органом. Третя особа - Мороз. Приклад (з російської історії): Петр Толстой. Третя особя - Столипін. В чому зв'язок?
З 15 кущів троянд 4 загинуло повністю (треба міняти), майже всі інші довелось конкретно порізати. При тому, що всі троянди були замульчовані як слід (тобто, чому вони *загинули*, незрозуміло).

Але це й на краще: я на базарі сьогодні вже придивлявся до нових варіантів. Дуже красиво виглядає чорний принц, непоганий також Black Magic і червоно-чорно-білий щось-там-пов'язане-з-puzzle'ом Фокус-Покус.
А ось і перший гість до нашої їдальні прилетів:



Це не криптограма, а назва нового стандарту мови програмування С++, який (стандарт) мають прийняти цього або наступного року.

Почитав я про нововведення і заплакав -- автори намагаються натягнути гондон на глобус додати до і так непростої за синтаксисом мови додаткові властивості, що полегшують написання рядку коду (здійснюється нормальними програмістами один раз), але при цьому суттєво ускладнюють читання коду (здійснюється постійно програмістами будь-яких розумових здібностей). Таким чином код стає ще складнішим для розуміння.

Питання: і кому вони роблять краще окрім Microsoft, якому конце потрібні якісь нововведення для випуску нової версії пакету Visual Studio?
Ну не зовсім, звичайно ... Я вирішив оселити диких білок, що водяться в нашому лісі, прямо біля будинку, під вікном спальні (щоб спостерігати за ними вранці). Для цього я змайстрував будиночок, годівницю і поїлку (в якості поїлки виступає металевий тазік). Зауваження: будинок висить не криво, це просто ракурс зйомки такий (а годівниця дійсно нахилена, це навмисно зроблено).

  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31