За життя

Користувач поскаржився, що якщо ввімкнений антивірус, то він не дає поставити наш програмний модуль. Поскаржився нам.

Ну це те саме як прийти до автодилера і сказати "ми там поперек дороги шлагбаум поставили, так ваш автомобіль тепер проїхати не може".

Ніхто ж до дилерів з таким ідіотизмом не ходить. А до нас чомусь ходять...
Одне й з найсильніших за останні років 5-7 вражень я отримав пару тижнів тому в абсолютно побутовій ситуації.

Була субота біля 17 години вже (під вечір). Я залишив машину на СТО біля Електронмаша і перейшов на інший бік Окружної  з думкою спіймати таксі. Прогулявся повз базар, пройшовся ще трохи. Машини всі йдуть швидко, та й таксі так щоб зупинити, не було.

Тут я відчув першу хвилю тривоги: до дому мого звідти їхати з 2-3 пересадками не менше 1.5 годин (а потім ще пішки пару км йти), а я з ноутбуком і взагалі не призначений для таких подорожей. Жодних номерів телефонів для виклику таксі в мене не було, повертатися на СТО було далеченько (переходи ж на Окружній не кожні 100 м).

Пройшовся ще, трошки вглиб - стоянок таксі чи місць де їх можна було б знайти, теж не було. Тоді я вже рушив в бік кінцевої швидкісного трамваю, без особливих сподівань, але з думкою, що, можливо, там стоятиме якесь таксі.

На моє щастя як раз звідти виїхав таксист (із чернігівськими номерами), котрий погодився за смішну в тій ситуації суму відвезти мене за місто під ліс з доволі приблизною адресою :).

Доїхали ми без пригод (хоча  не люблю їздити в таксі відтоді, як пересів за кермо сам), але я зрозумів, що жити в місті і призвичаюватись до його умов - це окрема навичка, котра напрацьовується роками і досить швидко губиться.

А ще я зрозумів, що відвик від великих міст кардинально - Київ я вже 4.5 роки бачу майже виключно з машини, і брудні, запилені вулиці вражають несамовито. В себе то я біля будинку все сміття прибираю, щоб з вікон не видно було.
Хто може пояснити, чому в п'ятницю ввечері так важко працювати, при тому, що субота в мене один хрін робоча (як і неділя), тому ні про яке закінчення робочого тижня не йдеться.
Купив собі в літню машину відеореєстратор з антирадаром. Highscreen Black Box Radar plus . Огляд писати не буду (їх вже є в інтернеті).

Скажу лише, що антирадар конкретно в Києві - штука корисна. Але використовувати його треба розумно.

Зайвих спрацьовувань в мене він не видає (на відміну від оглядів), але покладатись лише на антирадар я б не став. Але коли він пищить в знайомих місцях, де можуть стояти даїшники, - це вірний сигнал, що конкретно зараз вони там стоять.

Так мій антирадар за ~20 днів точно зекономив мені щонайменше два штрафи (і це я рахую тільки ті випадки, коли я скидав швидкість від сигналу антирадара і бачив, що якби не він, то я би попався).

Передбачаю, що десь в малих містах антирадар неактуальний, а от на трасі може стати у нагоді (хоча я типове черепадло і більше ніж на 20 км/год ніде не перевищую, а особливо на трасі). Ну і в Києві, звісно, він працює як треба.
Жила була країна. Ні велика ні маленька, а так, в самий раз. І клімат там був в самий раз. А ще до кризи там набудували силу-силенну житла, а продати його не змогли.

І от якомусь генію спала на думку ідея: "а давайте продамо все це житло багатіям з країн, що розвиваються. І дамо їм за це посвідку на проживання". Ідея гарна.

Житло потрібно було купувати на $210K (плюс податків під 10% + відсоток ріелтера). Ціна не така щоб маленька, але підйомна для середнього класу. Що могла б отримати країна в результаті  - 20-30 тис. сімей середнього класу із навичками ведення бізнесу і бажанням в подальшому стати громадянами країни.

Але жлобство задавило народних обранців. І вони вирішили підняти поріг до $650K+податки. Що перетворює ідею на профанацію - $750K у середнього класу ніколи не водилось. А доларові мільйонери (адже на останнє не будеш їхати в іншу країну) і так мають і посвідки на проживання де хочуть, і майно там же.

Ну і останній цвях у труну ідеї вколотили, вирішивши, що закон не матиме зворотньої сили, тобто якщо хто вже купив житло, то посвідку не отримає. Як гадаєте, до чого це призведе? Правильно, до того, що розчаровані люди продаватимуть куплене і переїздитимуть в іншу країну з нормальними законами і законодавцями. Що додатково обвалить ринок. Ну що ж, віват Європа.
Пройшов майже місяць. Справи просуваються.

Попрацювали з редактором над казками. Редактор зробив купку виправлень. В середньому - біля десятка на казку. Виправлялись як (здебільшого) помилки граматичні і синтаксичні (ну не пам'ятаю я деяких правил, тим більше, коли писав, не вдавався в подробиці), так і нюанси мовні - русизми (виявилось, що по тексту їх було) і надлишкові фрази, а також стилістичні проблеми.  Загалом, виправлень небагато - все-таки, породу не проп'єш. Скільки часу редактор працював, - не знаю. Ми з ним потім пройшлися по всіх казках (57 штук) за годину, і вдома я витратив ще дві години на внесення змін в текст.

Вичитаний текст готовий до друку і для створення аудіо-книги. Чекаю на мультфільм, щоб віддати в НашФормат в якості зразку для озвучування.

Мультфільм домальовується. Довелося його розтягнути на 2:30 (і здорожчати) і переозвучити. Час залежить від тексту - якщо казковий текст читається швидко (щоб вміститись в дві хвилини), то він не сприймається. А при нормальній розповіді виходить, що потрібно більше часу.

Якість мультфільма - ну, бюджетний варіант. Тут нічого не поробиш, нормальний мультфільм коштував би втричі дорожче (в тих же виконавців - як я писав раніше, якість сильно залежить від кількості роботи, а та - великою мірою від бюджету, а не тільки від вміння виконавців, адже всі деталі промальовувати - це шалена кількість роботи). В поточних умовах не впевнений, що хочу вкладати такі суми.  

Озвучування в мультфільмі вийшло гарне (з другої спроби).

Ілюстрації будуть готові ближче до кінця травня, а книга має з'явитись, якщо затримок не буде, десь в серпні. Непогано, мабуть, оскільки розповсюдження припадає на осінь.
Збирався сьогодні в установу. Серед ночі згадав, що за ворохом документів забув покласти головний. Другу половину ночі не міг нормально спати, бо боявся забути взяти цей документ (чому не встав і не поклав одразу, невідомо - мабуть серед ночі не спало на думку).
Перший весняний тюльпан. Взагалі, звідки він взявся, невідомо - росте в 0.5 м від липи. Вже третій рік поспіль. Або нам його сусід подарував (міг підсадити колись), або може занесло із землею, але як?..

480dd6c0085536a20cdce5ec6028dd1c.jpg

А це персик, просто персик. Посаджений був навесні 2010-го і в 2011-му дав три плоди. Минулого року нічого не було, а цього року очікуємо на врожай.

dc5048b8d837666cc973e4880e33753d.jpg
- Вы не думали о самоубийстве?
- А вы подумайте, подумайте

анекдот
Отримав двічі напів-спам із заголовком "planning an exit in 2013?" і особистим зверненням із пропозицією порахувати вартість бізнесу і оцінити ринок (щоб продати бізнес). Причому, другий лист був, схоже, через певний час після першого, бо писалося "I sent you an e-mail a couple of weeks ago".

Навіть не знаю, як сприймати такі пропозиції - чи в Європі так погано бізнес йде чи що.
Заїхав сьогодні в Метро. Народ в нас такий безмозглий і настільки не переймається питаннями оточуючих, що невідомо, як взагалі в країні щось функціонує.

Наприклад, возик, залишений посередині того, що розмічено як дорога для проїзду машин. Звісно, машини можуть їздити по діагоналі (стоянка напівпуста), але ж поставити возика на метр вбік можна було?
Наприклад, автівка, ніс якої випханий на метр на цю ж дорогу. За автівкою півтора метри пустого місця. Тобто людині просто ліньки було припаркуватись нормально. А нафіга - об'їдуть ...
Наприклад, ще одна автівка, припаркована посередині абсолютно пустого місця 10*50 м, але рівно поперек трьох паркувальних місць. Невже не можна було поставити по смужках?

І ці люди хочуть нормального мера і нормальну владу? Так вони ж зі своїми колимагами впоратись не можуть, куди їм з їхніми рилами в калашний ряд?
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31