За життя

Я колись давно описував в блозі, як вирощувати гриби з зібраних. Для цього треба зібрати спори в розчин, котрим потім поливаються дерева.

І от я вже другий рік поспіль користуюсь плодами своєї праці. На галявині за хвірткою в ліс цього року виросли білі гриби (минулого року були тільки польські). Тільки що зібрав біля 2.5 кг білих з польськими з галявини площею в 50-70 кв. м. Причому за кілька днів виросте ще стільки ж, і так буде (якщо погода дозволить) всю осінь.

І білки ... Вони теж їдять гриби. Сьогодні спостерігав, як лісова білка приходила пила воду з поїлки для бджіл. І гриби з галявини вони підбирають вправно.
Давно домовичок не подавав ознак життя ...

В мене комп'ютери (десктоп і ноутбук) підключені через KVM switch до одного комплекту монітор-миша-клавіатура. На декстопі я колись ще грався, а зараз тільки іноді запускаю його, щоб щось швидко зробити пов'язаного із програмуванням (в мене там копія build-server'а знаходиться, а фізична машина працює швидше за віртуальний білд-сервер). А останній місяць я просидів над рефакторингом коду нашого основного продукту. Все закінчив практично позавчора, а останні два дні хвости прибирав. І от як тільки я зробив коміт повністю готового коду в SVN, пішов зробити собі чаю -- повертаюсь, а KVM switch здох. Ну точно домовичок вирішив натякнути, щоб я відпочив.

Пропрацювала скотинка 4.5 роки, і взагалі незрозуміло, чому там дохнути. Але USB хаб накрився, а без нього KVM - вже ані K ані M. А одне V мені і нафіг не потрібно. Спробував оновити прошивку (навіть кабель для прошивання знайшов через 5 років!), а хрін - схоже, що ця частина теж здохла, оскільки десктоп не бачить прилад по цьому кабелю.

Доведеться купувати новий. Але є і приємний бонус. KVM було підключено кабелем DVI-I і я мав на ньому лише 1600*1200 на екрані. Думав, що це косяк KVM'а. А виявилось, що я бовдур, і проблема в DVI-I. Підключив ноутбук напряму до монітору по D-SUB і вуаля, 1920*1200!
З'їздили сьогодні на ВДНГ (той що на пр-ті Глушкова) на пивний фестиваль. Подивитись, купити якогось смачного пива.

Загалом організація непогана - і сцена з виступами, і повно (пара десятків точно, а може й більше) торговельних точок з пивом, різноманітними закусками і сидячими місцями.

Пиво представлене в основному те, що і так в магазинах є, але є 4 чи 5 представників броварень або приватних, або таких, що в Києві їхня продукція не продається. Тобто є з чим познайомитись, якщо ви полюбляєте пиво.

Загалом якби було бабине літо, фестиваль би був чудовим. Але ... дощ все зіпсував. Коли ми там були, дощ був не дуже сильний, але саме дощ. А на завтра обіцяють зливу. Не знаю, хто там що наторгує. Якщо зберетесь туди йти, візьміть парасольки і теплі речі. І на сидячих місцях можна відпочивати (вони під торговельними тентами, там дощу немає, але холодно).
Для аудіокниги підбираємо вступні мелодії. Зручно обирати їх на http://www.stockmusic.com/soundlibrary, але там ціни не з дешевих. Є ще варіант http://www.pond5.com - він дешевший, але там незручно шукати. Тому робимо так - шукаємо на stockmusic, потім вводимо назву в pond5 і вибираємо потрібний варіант.
Порахували кошторис на розширену книжку, заодно прикинули вартість книги в роздріб. Вийшло 59 грн + накрутка книжкової мережі (від 20 до 40 відсотків). Тобто книга коштуватиме вроздріб десь 85 грн. Оскільки там дорогі і якісні малюнки (та й друк недешевий по якості), то вважаємо, що це нормальна роздрібна ціна.

Звичайно, купувати у видавництві буде дешевше (я свої 50 екземплярів залишаю на роздачу і ще думаю, що не вистачить).
Немає з'єднання до офісного серверу. Завдяки параної авторів Java (вимкнути security measures неможливо) моє потрапляння на консоль офісного сервера виглядає наступним чином:

я -> захожу по RDP на домашній сервер -> де сидить VM зі старим браузером -> в котрому крутиться Java applet, котрий під'єднується -> до якогось сервера котрий є RDP гейтом -> до віртуальної машини з офісним сервером.
Коли шукали видавництво для видання збірки казок, відправляли листи з питанням певній кількості видавництв. Робив це наш маркетолог з великим досвідом роботи, тому не думаю, що до змісту листів можуть бути претензії. Так от - відповісти ніхто не потурбувався.

На днях писав в маленьке видавництво настільних ігор. Поставив два прості питання - чи зацікавлені вони співпрацювати в питанні виданні гри за моїм сценарієм і за мої гроші і скільки це буде коштувати для мене. Повідомлення про прочитання листа я отримав. Відповіді на лист не було.

Я не кажу про таку просту річ як ввічливість - її дійсно на весь спам не вистачить. Але якщо до вас приходить потенційний замовник чи діловий партнер, а ви не хочете з ним спілкуватись - то якого біса ви займаєтесь бізнесом?

І ще можна було б зрозуміти, якби йшлося про держ.установу, де гроші платить начальство, а не населення. Але ж тут йдеться про ігнорування тих, хто приносить гроші. Ні, я цю країну не розумію.
Здав у видавництво остаточний текст і ілюстрації. Вони почали готувати їх до друку, і тут з'ясувалося, що в одній з ключових позицій зроблено помилку: договір підписано на 60 друкованих сторінок, а я був абсолютно впевнений, що йшлося про 60 аркушів. А казка + ілюстрація займають дві сторінки (один аркуш).

Тепер виходить, що вартість збільшується майже вдвічі, а це робить кінцевий продукт непідйомним для споживача. А там же ще й ілюстрації недешеві вийшли. Не знаю навіть, як будемо викручуватись - книга зовсім збиткова виходить. І це при тиражі в 1000 примірників. При менших тиражах було б ще дорожче.
Людині споживати воду корисно. В межах 3-4 л в день (більше вже буде на шкоду). Тобто потрібно на додачу до їжі випивати 1.5-2 л води на добу. В спекотних умовах ці дози можуть збільшуватись і вдвічі.

Коли я починав пити зелений чай, я пив його з металевої кружки 0.3 л. З одного пакетика чай виходив міцний. Згодом дружина купила собі керамічну чашку на 0.5 л, і досі нею користується. Я ж почухав потилицю і купив собі керамічну чашку 740 мл. Реально там виходить біля 700 мл рідини. Але ... один пакетик чаю - слабко, два - міцно. Я пив один, але відучувалась певна водянистість напою. Пив я так майже 5 років скільки живу в будинку. А нещодавно купив собі чашку 0.5 л. І маю зауважити, що виходить ідеально для зеленого чаю. І по смаку в самий раз, і 3 чашки на день (не враховуючи кави, соків і інших напоїв) - чудово.

Керамічні чашки купував в Мегамаркеті - там великий вибір. Навіть літрові є, якщо кому треба. Хоча не знаю, на що це може згодитись.
Всі ілюстрації і обкладинку зроблено. Фактично вони були готові і оплачені ще 10-го серпня, але потім мені 2 тижні віддавали оригінали великого розміру (в чому була затримка, я так і не зрозумів).

Отже, на ілюстрації пішло майже 5 місяців. Насправді, не дуже багато (хоча можна і швидше, звісно), але якщо обіцяли за два, то затримки трохи нервують.

Але ... завтра їду здаватись у видавництво.

Замовив виготовлення аудіокниги і мені порекомендували зробити ще одне редагування. Зробили (400 грн). Зробили непогано. А потім я ще раз сів і вичитав текст і ще вніс виправлення. Отже, редагування - процес нескінченний. Як оброблення терпугом :).  Зате скоро має бути аудіокнига.

Електронний варіант теж робитиметься і буде протягом 2-3 тижнів.

Але все (включно із мультфільмом) викладатиметься, мабуть, одночасно із виходом друкованого варіанту.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31