За життя

В неділю були на андріївському узвозі і натрапили на цікаву людину, що продавала дитячі книжки. Власні.
Колишній капітан 1 рангу написав їх для онуки, а згодом вирішив видати. Видавав на свої, сам знайшов типографію, ілюстратора та редактора. Каже, що найскладніше було перебороти себе щоб вийти продавати їх на вулиці.

А до того він ствоював військово-морський довідник  (для дорослих). Ну і розповідає таку історію:
Прийшов він до депутатів -банкірів, і попросив допомогти із видавництвом довідника для потреб армії.
Ті сміються у відповідь. Він каже "ну як це, ми ж зокрема і ваші банки захищаємо". А у відповідь: "у нас є кому банки захищати".

Отакі в нас депутати.

А невдовзі по тому прокотилася хвиля пограбувань банків (це десь рік чи півтора тому було, не пам'ятаю), і охорона їм не допомогла тоді.  
В нас цього гуталіну - ну просто навалом
кіт Матроскін з мультфільму
Я з рік тому писав, що марципан нормальний вдома не зробиш. Насправді зробити його можна (цукрову пудру треба тільки зробити і воду доливати правильно), але клопітко.

Я з Іспанії привіз дві пів-літрові банки якогось крему з мигдалю. Сьогодні відкрив. А це марципан - тільки води більше, щоб мазався. Його пропонують (на банці) додавати в чай або каву (прочитати інші способи мого "знання" іспанської не вистачає). Але навіщо - його і ложкою можна дуже смачно їсти. Ех, темні люди...
Як на відомому радіо, розпочинаємо рубрику "спам".

Can you have fun 5 times at night?


Так, звичайно, в мене того фану кожні півтори години, під час швидкої фази сну. Зазвичай я ще й щось пам'ятаю зранку. Я про сни, якщо що... І  з гарним сном нічого не порівняти.
Бар "хухоля" (рос. выхухоль).

Наливають доти, доки можеш вимовити назву бару.

Може кому згодиться.

Туди ж - готель "піввидри". З парадного боку вивіска з передньою частиною тварини, з заднього ходу, відповідно, вивіска із філейною частиною.
Після кількох циклів узгоджень обкладинки і макету нарешті книга їде в типографію сьогодні.

З грабель, на котрі ми наступили протягом корегування були:
- дійові особи написані з маленької літери. Це був мій задум, але редактор сказав, що загалом потрібно писати в великої.
- На обкладинці художник написав назву книги в лапках. Для книжок це звісно не потрібно.
- В останній момент вставили підтримку мультимедії і відповідно на обкладинці написали "мультимедійна книга". Програми, котра буде зачитувати казки, щоправда, ще немає (але буде).

Сам по собі макет - це звичайнісінькі файли в звичайних форматах (PDF, DOC) . Обкладинка в TIF. Можливо, в типографію воно передається по-іншому, не знаю.

За два тижні повинен бути готовий тираж.
Автошкола "Нестримний Равлик".

В інтернеті така назва не знаходиться, так що дарую, якщо кому згодиться.
Питання до машиністки:
- З якою швидкістю ви набираєте текст?
- 1000 знаків на хвилину. Але така маячня виходить ...
Анекдот

В FAR Manager 3 плагін WinSCP замінили на NetBox. Там де була швидкість завантаження (upload) в 300 Kbps,  стало 1500-1800 Kbps (мова про SFTP, якщо що). Чудово. Але цей плагін падає і висне постійно, і довірити йому завантаження більше ніж 50 Мб (наприклад на ніч) неможливо. Доведеться писати свою програму для завантаження файлів ...
Як я згадував, наш домовичок мабуть повернувся з подорожі і взявся за жарти. Тільки що скрутив світильник.

У нас на стінах світильники у вигляді факелів на тримачах (кріплення збоку). Так от один зі світильників на сходах виявився повернутим на 90 градусів за годинниковою стрілкою (в сторону "закрутити"). Назад я його ставив з певним зусиллям, тому самовільний поворот виключається. В будинку також немає нікого, хто б це міг зробити - дружина просто не дістає (діти тим більше), а тесть вже не в тому віці, щоб таким займатись.
У нас цього року перший врожай глоду.

На вигляд це така червона кулька діаметром в 2-2.5 см. Консистенцією нагадує пріле яблуко, всередині має кісточки (4 шт, відносно великі). Смак приємний, що аж відірватись неможливо - трохи солодкий, трохи кислуватий. Одна проблема - не рекомендується їсти більше 20 плодів, бо він дуже впливає на серце (глід нормалізує тиск і тонізує серце).

Я спершу взагалі глід проігнорував - росте собі і хай росте (він у нас в якості огорожі посаджений). Потім взяв кілька плодів на пробу з куща. А закінчилось тим, що вчора пішов позбирав всю паданку і все з куща (біля кілограма вийшло).
Справи просуваються жваво. Аудіокнигу записано повністю. Електронні варіанти книги підготовлено в PDF і ePub (повний варіант і безкоштовне preview на 10 казок). Також зроблено повний безкоштовний варіант українською латинкою, для тих, хто розуміє, що за латинкою майбутнє. Видавництво пиляє макет книги, а ми вигадали таку річ як мультимедійна книга. Що це таке, дізнаєтесь, коли вона вийде.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31