За життя

На Осокорках проводять пілотний проект - платний ліфт. Передбачається, що це буде стимулювати людей вчасно платити за комунальні послуги. Можливо, задумка і непогана, але я одразу бачу проблему - такий підхід не вирішує проблему боржників, що живуть до 5-го поверху, бо вони ходитимуть пішки (як людина, яка прожила майже все життя на 5-му поверсі без ліфту, можу сказати, що це не проблема). Також незрозуміло, що робити з боржниками, які мешкають в будинках без ліфтів, або там, де ліфти поламані.

Взагалі треба вводити чіпи на вхід до будинку. Не заплатив, - лізь по стіні. А може ідея з платним ліфтом - це експеримент, щоб люди тренувались лізти по стінах? А потім і за вхід до будинку введуть плату...
На Школе Жизни цікава стаття про таке явище як місто-сад. Дивно, що я про такі не чув, а он, навіть будували їх.

Щодо міста-саду є велика помилка, яку побачить кожен, хто грав в SimCity. Якщо місто оточене кільцем заводів, то в цьому місті дихати буде неможливо. Тобто, це не місто-сад, а місто-завод. Мабуть тому від них і відмовились.

Взагалі генеральний план будівництва міста - це вкрай необхідна штука, особливо для великих міст, таких як Київ. В Києві навіть існує інститут проектування міст (Колись російською називався Гіпроград, зараз не знаю), розташований на бульварі Лесі Українки 26. І навіть щось він там проектував. В бабусі досі лежить книга 80-го року з макетами перебудови різних київських місць. Наприклад, там пропонувалась дворівнева розв'язка на площі Перемоги (давно слід побудувати її), чи на Московській площі (нарешті, через 30 років, її таки будують).

А краще за все було б побудувати нову столицю України десь під Каневом. Це дозволило б не тільки розвантажити Київ, але й прибрати половину сміття з Києву і дозволити киянам жити спокійно. І ще б дало серйозного стусана економіці.

Вывеска "гаражный кооператив "Золушка"
Мабуть, ви бачили, що в деяких супермаркетах та торгівельних центрах відкрили торгівельні точки з продажу соків-фреш чи кукурудзи з баночки (до речі, кукурудза непогана, якщо вам треба швидко перекусити, краще ніж пиріжок з другом людини). Треба відкрити мережу точок , де продавали б свіжі овочі і фрукти (миті!) поштучно. Тобто, щоб можна було придбати два банани, або одне яблуко або навіть скибочку кавуна. Це теж для перекусу набагато краще, ніж згадані пиріжки.
Благодійність в тому вигляді, в якому ми її знаємо (допомога злиденним і хворим), притаманна російській і пострадянській історії - на Заході і навіть у Східній Європі вона має інші форми. А от чому? На це питання відповідає ця історична стаття.
Випадково натрапив. Ось тут. Багато.
Акція "Не сміти, тебе бачать"

Ідея цієї акції виникла в мене давно, але про оформлення і втілення її я замислився тільки зараз, по слідах риття траншеї.

Акція є постійнодіючою і пропонується до участі для всіх водіїв автомобілів незалежно від віку, виробництва і форми власності. Сила акції (як і будь-якої) в її масовості, тому вкрай необхідним є максимальне поширення інформації.

Викидання сміття на землю на вулиці є дрібним хуліганством, що карається штрафом, але в сучасних умовах на такі дії ані міліція, ані інші люди не звертають уваги.

Суть акції дуже проста - якщо ви бачите, що водій або пасажир сусіднього автомобіля викинув у вікно будь-яке сміття включаючи недопалок, - подайте йому три коротких звукових сигнали. Хай він знає, що його бачили, і що його дії є не тільки незаконними, але й недоброзичливими для оточуючих.

Більше того, викинуте сміття може стати причиною аварії -- пуста пляшка (навіть пластикова), викинута на швидкості, може пошкодити зустрічний автомобіль, а недопалок може потрапити у відкрите вікно іншого автомобіля і спричинити пожежу. Та й водії-початківці можуть неадекватно зреагувати на сміття, що летить перед ними, і спровокувати аварійну ситуацію (такі ситуації траплялись). Тому звукові сигнали в цьому випадку є необхідним запобіжним засобом і не заборонені ПДР.

Рефлекс у людини, як і утварини, виникає при повторенні подразника. Тому тільки постійне використання звукових сигналів при виявленні факту викидання сміття дасть змогу перебороти таке ганебне явище, як засмічення доріг і тротуарів викидами життєдіяльності людей.

Я закликаю всіх приймати участь в цій акції і поширювати інформацію про неї якомога ширше, включаючи засоби масової інформації.

"Начать необходимо с того, что ни в одном из восьми переводов не сохранился целиком гендерный состав dramatis personae. У Кэрролла присутствуют как минимум четыре персонажа мужского пола, именования которых в словарном переводе на русский язык приобретают грамматический женский род: Mouse, Caterpillar, Dormouse, the Mock Turtle (Мышь, Гусеница, Соня, Фальшивая Черепаха). Больше всех повезло the Mock Turtle: пять переводчиков из восьми поняли необходимость передать мужской пол персонажа. Возможно, благодаря эксплицитности контекста: the Mock Turtle и его соученик Грифон предаются воспоминаниям о школе, а в XIX веке ни в Англии, ни в России юноши и девушки не обучались в школах совместно. Следовательно, оба рассказчика должны быть одного пола."


повністю тут.
Позавчора пізно ввечері компанія Jaguar нарешті представила своє бачення нового представницького седану XJ 2010.
Цікаво, що на відміну від седана CF і, перед цим, XK , нову модель не представляли в якості концептів. Тобто, автомобіль, який ми бачимо, - це production version, яка вже доступна для попереднього замовлення.



З маркою Ягуар в мене складні відносини. Коли я купував першу машину в 2005-му році, мені порадили подивитись як варіант і на Ягуари. Але X-Type мені не подобався, а решта моделей були на той час поза бюджетом. Аж тут мені родич підігнав 4-річний S-Type в максимальній комплектації, за ціною на 20% менше бюджету. Так я став власником Ягуара як першої машини :).

S-Type був ідеальний (власне він таким і залишається, просто я на ньому не їзжу зараз). Ідеальна поведінка на дорозі, витривалість, дуже пристойна якість (для машини такого класу). Завдяки його влучній конструкції ми використовували машину як для представницьких цілей, так і для перевезення, наприклад, кущів малини :). Навіть картоплю на ньому возили періодично. І зі сходів я на ньому з'їзжав був раз (без наслідків).

Але з часом хочеться нового, та й вимоги змінюються. Довгий час я серйозно налаштовувався на Jaguar XKR. В мене на стіні в якості мотиватора навіть висіла його фотографія. І це зробило добру справу - мені перехотілось. CF мені взагалі не сподобався (і зараз не подобається), ну а старі X-Type і XJ - на них і дивитись нема чого. А от новий XJ дійсно вражає.




Задня частина нагадує Bentley, і як на мене, це правильний хитрий маркетинговий шлях. XK нагадує (з багатьох точок зору) більш дорогий Aston Martin, чим "підтягує" (візуально) вартість самого автомобіля. Зад автомобіля - це те, що бачать інші водії і пасажири найчастіше. Тому своїм виробом дизайнери кажуть "цей автомобіль вартий стільки ж, скільки Bentley, а називається він Jaguar".

Єдине, що мене трохи цікавить - дах як у "4-місного купе" може залишити занадто мало місця над головою у власників-пасажирів, що їздять на задньому сидінні.

Великий огляд нового автомобіля можна знайти в статті на drive.ru.

Знаете ли вы, дорогие птицеловы, что пингвин очковый живет исключительно в Африке?
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30