За життя

Відома теза, що єдиний інтуітивно зрозумілий інтерфейс - це сосок грудей (або гумова соска як сурогат), а решті треба вчитись. З'ясувалось (а може й знав та забув за 10 років), що навіть цьому дітей вчать. Багато хто з немовлят при прикладенні до грудей (або вставлянні соски) в рота не розуміє, що треба робити, і їм необхідно допомагати. В складних випадках навіть годувати з ложки.
"10 лютого Рада прийняла у першому читанні законопроект № 5228-1, яким має намір ввести позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення за зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього." ( з новин)

Я не прихильник гвалтівників та розбещувачів. Але в цього закон(опроект)у стирчать довгі вуха неприязні до здорового глузду. Як я розумію, під нього хочуть підвести начебто розбещувачів малолітніх прийманців, що буцімто відбувалося в Артеці (в самого цього скандалу стирчать не менші вуха брудної гри партії регіонів, але це окрема історія). Але при цьому люди повністю забувають, що вони підуть, а закон залишиться. А чим більше заборон і чим суворіше покарання, тим простіше підвести під нього будь-яку невинну особу.

Взагалі, статтю про згвалтування (ще й з важкими наслідками) досить легко "пришити" пересічному чоловікові (як в анекдоті - апарат то є), а під співучасть можна й жінку (іншу, не жертву, звичайно) підвести. Так, у нас на районі (ще в часи перебудови) трапився такий випадок: дівчина пізно повернулась додому із зустрічи з хлопцем. Дома батько з братом її побили до синців, а потім примусили написати на хлопця заяву. Результат закономірний - хлопець ні за що сів на 7 чи 8 років.

Я легко можу уявити схожий сценарій і з малолітньою дитиною. І можу уявити собі широке поле для різного роду шантажу і здирництва зі сторони як батьків чи опікунів дітей (а знайдеться багато бажаючих розбагатіти в такий нехитрий спосів), так і зі сторони некомпетентних органів.

Колись, коли намагалися скасувати дурнувату статтю 208 КК (заборона відкривати рахунки за кордоном), її не скасували з тої причини, що (цитую одного з депутатів) "якщо ми її скасуємо, то нам треба буде закривати справу проти Павла Лазаренка". Так от із-за одної людини страждати має вся країна.

І я гадаю, що далі буде тільки гірше. Захист прав тих чи інших громадян можливий в кілька способів, зокрема через розвиток шляхів і можливостей для реалізації цих прав. Але обмежити інших людей в своїх правах - це ж набагато простіше. Ми сміємося над "афроамериканцями", а вони жахаються з нашого принципу, що придовбатись можна й до стовпа, а була б людина, і стаття для неї знайдеться.

Над нами скоро буде висіти лише одна стаття, яку добре висловив вовк у басні Крилова - "ты виноват лишь тем, что хочется мне кушать".
Епіграф:

"Клиент" заходит в кафе.

Клиент (К): - Пожалуйста, пятнадцать по сто (водки - прим. ред.).
Бармен (Б) в недоумении: - Может вам три бутылки принести сразу?
К: - Нет, пятнадцать по сто, будьте добры.

Бармен наливает, выставляет на стойку. Клиент выпивает вторую, третью, четвертую, пятую, шестую, седьмую, восьмую, девятую, десятую, одинадцатую, двенадцатую, тринадцатую, четырнадцатую.

Б.: - Простите, а почему вы оставили первую и пятнадцатую?
К.: - Вы понимаете ... Я точно знаю - первая не пойдет, а последняя будет лишней.


Як я нещодавно згадував, я не п'ю спиртних напоїв (організм не приймає). Але бувають часи (приблизно раз на рік), коли організм перевантажується настільки, що навіть відключитись не може, і його треба тупо вимикати. От і сьогодні, після тривалого (майже рік) нервового напруження і тижневої хвороби сил вже нема ніяких. Тоді рятує джин з тоніком. На цей один раз на рік в мене стоїть пляшка Gordon's і пляшка тоніку. І сьогодні вони мені підказали правильну схему пити так, щоб не перевищувати дозу.

Рецепт дуже простий (див. вище): треба налити всі заплановані порції одразу. Для джин-тоніка в мене це 3 *(50джин+200тонік). Тобто виставляємо (в моєму випадку) три склянки і розливаємо в них напій. Далі пляшка ховається, причому бажано так, щоб не дістати, і п'ється тільки те, що стоїть на столі.
Не знаю, в кого як, у мого firefox'а тече пам'ять. Це скажено дратує, бо доводиться його постійно перезапускати. Сьогодні знайшов два addon'и - RAMBack і AFOM Addon, які боряться з підтіканням. Не знаю, який з них (чи обидва) працюють, але роботу свою вони роблять -- пам'ять підчищають.
В радянські часи не було апельсинового соку, але був широко поширений мандариновий. Він був дуже смачний, але мав певний присмак, якого в нинішні часи в мандариновому соку я не відчував. Ця загадка так би і лишилась для мене нерозгаданою, якби не ящик мандаринів, які я купив в Метро кілька тижнів тому. Я почав перебирати мандарини з ящика, щоб вибрати такі, що вже в'януть, і з'їсти їх першими. Так от, в'ялі мандарини мають той самий знайомий з дитинства присмак :). І стає зрозумілим, чому мандариновий сік був в ті часи таким розповсюдженим -- продукт, який з якихось причин не продавався, пускали на переробку, а зважаючи на якість зберігання і продажу товарів в СРСР, можна зрозуміти, що таких в'ялих мандаринів в ті часи було дуже багато.
Попередній їздив 3-ма чи 4-ма машинами, з яких було два однакові (вочевидь броньовані) мерседеси S-класа. Новий влаштовує зажигатєльноє шоу з одного мерседеса і 6 чи 7 машин охорони. Цікаво, його "охорона" ніде крім донецьких дворів не вчилась основам охорони?
Хедж-фонди зібрались опускати євро. Не знаю, наскільки вони зможуть його опустити, але я з місяць тому давав (кому треба, той знає, де) прогноз, що євро опустять до 1.2-1.25. Мій минулорічний прогноз, даний в лютому 2009-го, справдився повністю. Подивимось на цей.
Есть у Microsoft'а такая платформа под названием Silverlight. Это альтернатива Adobe Flash, намного более мощная из-за того, что там используется .NET Framework.

Есть в мире такая сеть, Интернет называется. И так уж повелось, что все больше сервисов и программных решений ориентируются на взаимодействие пользователя с Internet, а именно с удаленными серверами.

Есть такой анекдот, когда милиционеры вставляли кубик в круглое отверстие. Очень сильные, да.

Вот и Microsoft поступила точно так же. Они создали платформу для разработки приложений и запуска их прямо в браузере. Предполагается, что приложения будут общаться с сетью. Предполагается всеми, кроме Microsoft, а точнее, каких-то криворуких индусов, которых компания нанимает (Microsoft у нас в клиентах, так что я знаю, кого они нанимают).

Приложение на Silverlight может безпрепятственно сходить по HTTP к тому серверу, с которого оно было закачано. А дальше начинается цирк. Чтобы сходить еще куда-нибудь (там есть нюансы, но вкратце так), Silverlight engine должен сначала скачать с порта 943 (вообще-то это protected port number, туда просто так не повесишься в нормальных системах) специальный файл policy. Неплохая идея, только вот она автоматически приводит к тому, что бОльшая часть интернет-серверов станет недоступна для Silverlight-приложений, т.к. их админы ни сном ни духом про Silverlight, а если они даже и слышали о нем, то это еще нужно сначала написать и поставить приложение, которое будет принимать запрос и тдавать указанный policy файл.

Но и это еще не все. Если вы даже укатали вашего хостера на то, чтобы он разрешил вашему Silverlight приложению, например, отправлять почту, -- обломитесь. Silverlight позволяет ходить только на порты с 4502 по 4534. Т.е. никакой почты (ни туда, ни обратно), никаких FTP и SFTP, никаких XMPP клиентов или P2P клиентов.

Т.е. фактически приложение загоняется обратно в рамки своего сервера. Так что, похоже, нужно писать прокси, который будет запускаться на сервере, для поддержки Silverlight'а.
Перебирав папери і згадав одну цікаву тему. Як відомо, ціни на паливо у нас стрибають. Причому, вони можуть змінюватись на 60-80% протягом року. Так, на початку 2009-го року 95-ий бензин коштував 4.40-4.50. Зараз він коштує 7.90-8.00. Оскільки я вже 4 роки заправляюсь тільки на Лукойлі (до речі, в них за результатами різних вимірів один з найкращих бензинів, і в мене за 4 роки проблема з бензином виникла тільки один раз, коли їм привезли якийсь румунський, як вони сказали), то періодично користуюсь (із великим зиском для себе) таким сервісом: я купую талони на максимально можливу кількість (фізичним особам вони продають 1000 літрів максимально, тому треба брати ще на родичів), котрі витрачаю в ті часи, коли ціна бензину суттєво зростає. Так, я останній раз купував талони як раз на початку 2009-го року по 4.60, і використовував, коли бензин був по 6 з копійками. Вигідність можете самі порахувати. Звичайно, багато на цьому не заробиш, але 200-300 доларів (на кожних 1000 літрів) зекономити можна.
Тільки що прийшов SMS-спам від Метро: "Останній день розпродажу зимового асортименту. Курка заморожена - 9.95 грн." . Я не поооняв (говорити тоном сільського дауна) - вони її в снігу морозили?
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31