За життя

Поставте собі Hungry Shark. Море рибок і дитячого задоволення. Я навіть купив собі платну версію за 4 долари.
Приезжяют русские в америку посмотреть как те живут. Устроили американцы пир горой, напоили всех русских.
Один русский (Р) спрашивает: "на какие деньги мы пили?"
Американцы (А) отвечают: "Вот мост через реку видите?"
Р: Да.
А: Вот деньги остались на них и пьем.
Потом (А) приезжают в Россию. Пир в 100 раз лучше. Все упились.
А: А на что мы пили?
Р: Вот мост через Москву-реку видите?
А: Нет.
Р: так вот на это и пьем.

Чи здатна технократія врятувати країну від корупції? Технократія дає на це просту відповідь - в умовах технократії корупція не має впливу. Технократія будує такий механізм, при якому корупція неефективна. А ті результати, які в інших умовах досягались за допомогою корупції, досягаються за допомогою ефективного використання ресурсів.
Nokia копає собі могилу і я б їй залюбки в цьому допоміг. Їхнє лайно під назвою Ovi Suite працює один раз з десятка і лише після якихось дивних танців з приводу порядку підключення телефону, запуску програми і Outlook'а. Причому, цей порядок з'ясувати мені так і не вдалося. В інших випадках Ovi Suite пише "синхронізацію скасовано" і хрін довідаєшся, чому. Софт від Oxygen Software працює чудово за тим винятком, що OxySync синхронізує тільки телефонну книгу, а мені потрібен весь PIM. Я завжди не любив нокії, і навіть знав чому - в них абсолютно, напрочуд криворукі програмісти. Це черговий раз підтвердилось. Питання: є якийсь софт, який просто синхронізує PIM (без жодних інших рюшечок) з телефоном, але робить це нормально? PS: Як тільки з'явиться Blackberry Torch в Україні, куплю його замість цього покидька.
Мы вряд ли можем знать, что на самом деле обсуджали в интеллектуальных кружках в 18-19 веках (конечно, мемуары существуют, но где подтверждение того, что там написана правда?). А вот в современных салонах тема "как хорошо жить на необитаемом острове", вероятно, является постоянной.

К сожалению, данная идея, как и смежные идеи "взять кусок земли в чистом поле / тайге / джунглях" является несостоятельной по ряду причин.

Во-первых, полная автономность требует источников энергии для отопления и приготовления пищи. Если без отопления во многих регионах (бСССР к ним не относится!) можно обойтись, то организм современного городского человека привычен к горячей (а точнее, термически обработанной) пище и напиткам. Перестроить оный организм на питание сырыми продуктами возможно (хотя сильно зависит от структуры питания), но кипячение воды необходимо также для ее обеззараживания, поскольку места, в которых нет нужды в отоплении, являются местами массового размножения болезнетворных бактерий, простейших и прочих паразитов. Альтернатива кипячению, фильтрация, требует (для качественной обработки) большого количества фильтрующих элементов, которые нужно покупать или изготавливать на месте (что нетривиально).

Доступность и эффективность источников энергии обсуждаются широко и часто, поэтому повторяться смысла нет. В общем случае, если у вас на участке нет своей скважины с углеводородами, водопада или холма с ветром, то надеяться на энергетическую независимость не получится. Кроме того, генераторы электроэнергии (если мы используем электричество) требуют ремонта, это вряд ли возможно в рамках, скажем, одного квадратного километра (100 га) земли и реальных финансовых возможностей одного человека / семьи (олигархов и мультимиллионеров сейчас не обсуждаем).

Во-вторых, вся история человечества - это история профессиональной специализации. Начиная от приматов, в которых молодые самцы охраняют стадо (специализация на охране) и первобытных племен, где мужчины охотились / искали падаль, а женщины собирали дары природы, и до современных высокоспециализированных государственных обществ типа Индии, где профессиональные касты (которых существует более трех тысяч) определяют профессию своих членов с рождения и до смерти. Наивно думать, что отдельно взятая семья может обеспечить свое функционирование на уровне более высоком, чем уровень первобытных людей (и то нужно обратить внимание на отличие природных условий, в которых жили первобытные люди, и существующих природных условий).

Допустим, мы имеем доход "извне" (рента с инвестиций или активная удаленная работа, неважно). В этом случае возможны два варианта - собственное государство (цена вопроса - от $100 млн) или проживание на территории существующего государства. Поскольку мультимиллионеров мы не рассматриваем, то остается только проживание на территории государства. Спокойное проживание (чтобы не беспокоиться, что тебя выпрут с территории) требует наличия вида на жительства или, еще лучше, гражданства. А гражданство, господа, это обязательства перед государством. Обязательство платить налоги (ладно, переживем) и обязательство соблюдать законы. А законы бывают дурацкие или просто неудобные.

На мой взгляд, при современной тенденции государств к усилению контроля за своими гражданами данная причина является главной угрозой для ощущения человеком своей свободы и независимости и главным фактором, препятствующим автономности.


7.2 кг. 4 з гаком години на миття і різання для наступного сушіння. І кілька свіжих ягід чорниці, які були з'їдені на місці.
Намагався через приватбанк заплатити за телефон (МТС контракт). Через приват24 платіж не проходить (звісно, мене про це ніхто не повідомив, і більше того, прийшла смс, що платіж прийнято!). Через форму на сторінці "швидке поповнення" отримую помилку, що картку не авторизовано (брешуть - картка їхня ж, працює всюди без проблем). Через сторінку на сайті МТС (яка веде на той же приватбанк) взагалі феєрично -- вожу номер телефону (код оператора + 7 цифр) і отримую помилку "введіть 7 цифр після коду оператора". Спрацювала тільки оплата через голосве меню МТС тою ж кредиткою. Намагаюсь заплатити за Viasat, а для цього треба дізнатись баланс. Щоб дізнатись баланс, треба зареєструватись. Щоб зареєструватись, потрібно ввести номер договору. З'ясовується, що до номеру договору в системі немає email'а, на який вони пришлють щось (що? Нахріна?). Голосове меню не працює - дублюються цифри при введенні номеру телефону (дублюються у них, а не в мене). Онлайн-оплата не працює теж, оскільки немає з'єднання із сервером, як я розумію, Портмоне (який все одно не може обробляти картки Приватбанку, так що пофіг). Короче, наш сервіс повернувся обличчям кудись в далечінь. Може воно і на краще, що таких "підприємців" будуть нагинати?
Ну і я трохи відмічусь, чи що ...

При тверезому прочитанні в кодексі закладено певну кількість здорових і розумних ідей. Я не буду говорити про реалізацію і про ту кількість дурощів, яку можна знайти в кодексі, але не можу не звернути уваги на такі безумовно корисні речі:

- скасовано транспортний збір і збільшено акциз на бензин. Все правильно і давно слід було зробити це. За користування дорогами має платити той, хто ними їздить, пропорційно рівню використання доріг. Адже за воду, газ і електрику ми платимо згідно їх використання, а дороги - це ресурс, стан якого залежить від ступіню використання (чим більше їздять, тим швидше вбивається дорога).

- ставку єдиного податку тепер визначає місцева влада. І мешканцям населених пунктів можна бути винити в високих ставках тільки себе - кого обрали, той тепер ці ставки і встановлює.

- позатикали величезну купу дірок, через які підприємства масово ухилялись від сплати податків (всі ці юридичні і консалтингові послуги тощо). На жаль, це затикання накрило певну кількість чесного люду, але в умовах дефіциту бюджету дірки треба було затикати. Водночас скажу, що позатикали відверто криво. Потрібно було не забороняти єдиний податок, а зробити як в Росії - плати собі відсоток від доходу і працюй за спрощеною системою обліку і звітності. Але потрібно читати закон уважно -- є там відсилання на кшталт "Крім того, 15%-ним податком обкладається прибуток спрощенців, отриманий, зокрема, від діяльності, не зазначеної у відповідному свідоцтві фізособи-підприємця, а також від фінансових операцій, на які не поширюється спрощена система оподаткування.", тобто, можливо, що юристу можна буде працювати під 15% і не вести повний бух.облік.

- підвищено акцизи на алкоголь і тютюн. Чудово. Погано тільки, що мало підвищили.

- введено податок на нерухомість. Давно слід - з цього податку на заході формуються місцеві бюджети і фінансуються школи і поліція. Як буде у нас - фіг його знає, але податок такий потрібен. Тим більше, що ставки і умови звільнення там дуже гуманні. Я за свій будинок (280 кв.м) буду платити пару тисяч гривень на рік.

Я навмисно не хочу вдаватись в огляд негативу, насамперед, прав податкової, оскільки це все і так очевидно - будується поліцейська держава.
Їдемо сьогодні повільно на машині край лісу (на дачі), нікого не чіпаємо. Раптом на відстані біля 3-4 м перед машиною і на рівні вище капоту з лісу вистрибує щось. Я в першу мить думав, що вовк. А от і ні. Косуля. Я пригальмував і дуже вчасно - прямо переді мною вискочили таким же стрімким сайгаком ще дві косулі. А трохи згодом ще одна. Всі чотири поскакали по полю кудись на інший бік, знову в ліс. Поки я ліз в кишеню за фотоапаратом, вони майже втікли. Але не до кінця. Нижче фотографія (в оригінальному розмірі), якщо її збільшити, то косуль можна побачити, всіх чотирьох.



Взагалі ці косулі там живуть. Їх лісники підгодовують сіллю і цю четвірку ми бачили і минулого разу, просто не так близько. А тут ми мали можливість (якби я не пригальмував) отримати щонайменше вм'ятину, а може і поламану машину (копитом в польоті косуля пробила б капот і все, що всередині).

А на зворотньому шляху ми майже за цим самим сценарієм бачили лисицю, але ця забралась в кущі раніше, ніж я дістав фотоапарат. Але лисиця, це точно.
Прийшов сьогодні лист від Google'а. Тепер разом із програмою необхідно створювати багато графіки (нижче). Таким чином частково (хоча й мінімально) обмежується діяльність шахраїв і аматорів, які сабмітили різний непотріб.

Цитата:

Finally, we are adding support for larger promotional graphics to showcase your application. In addition to the currently required app screenshot, you will be required to upload one “feature” graphic. Supported promotional assets will now include:

- A “feature” graphic, landscape aspect ratio, 1024 x 500 (required).

- A high-res icon, 512 x 512 (required).. The Android icon design guidelines located at http://developer.android.com/guide/practices/ui_guidelines/icon_design.html apply.

- 2 screen shots, 320w x 480h, 480w x 854h, or 480w x 800h, increasing to 8 screen shots in the future (1 required).

- A link for a promotional video hosted on YouTube (optional).

Гадаю, Янукович зробить для популяризації Бандери набагато більше за Ющенка.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31