За життя

А на останок у нас припасена квітка смерті. Це дивна квітка, котра розпускаючись, одразу в'яне, набуває чисто чорного кольору (на фотографії видно червону компоненту, але реально її практично немає) і присмак гнилого запаху в ароматі (хоча сам аромат трояндовий і досить сильний).

На цій цікавій фотографії, якщо придивитись уважно, можна побачити обличчя з канонічних католицьких зображень Христа на хресті. Тільки для цього треба відсунутись від екрану десь на метр, щоб деталі не заважали сприйняттю.



Нижче інша квітка на тій же гілці. Жива, хоча вигляд має дохленький.

прим. На фотографіях кольори троянд виходять яскравішими, ніж живцем і побороти я це не зміг. Можливо, могли б допомогти полярізаційні фільтри, але в мене їх немає.

Спершу нове моє надбання, невідомого сорту троянда лососевого кольору. Більш точно цей колір описати неможливо.



Doris Tysterman випустила
дві квітки (другу тільки позавчора):





В офіс купив монітор Dell U2412 і роутер TP-Link якийсь там. Монітор просто відпадний. Я вже років з 5 як не більше купую собі професійні монітори великого розміру (22", 24", зараз 26" вдома і оце 24" в офіс). Так от Dell U2412 сподобався мені більше ніж домашній NEC 2690WUXi2 (при тому, що NEC коштує втричі дорожче за Dell). TP-Link сподобався з усіх боків - і конструктивно і софт приємний (налаштування через web interface), і функцій багато, і інструкції продумані. Довідка з описами опцій повноцінна прямо в браузері. В роботі показує себе нормально на перший погляд, тарганів ловитимемо по ходу.
песця наступного року і будемо зустрічати з ним Кінець Світу: Песця взято звідси.
Кияни мабуть добре пам'ятають "марсіаніна" Черновецького. Пам'ятають не тільки ім'я, але й його любов до бабусь. Я (мабуть як і більшість) думав, що все це - популізм і піар. Сьогодні мені довелося провести день в вирішенні певних питань разом із співробіницею соціальної служби. Ця людина займається тим, що опікується самотніми старими - ходить до них періодично, лікарів викликає, прибирає час від часу (в міру сил) тощо. Її знає весь район, в якому вона працює (звісно не всі люди, але пенсіонери тощо). Звичайно, людина ця має і матеріальний зиск зі своїх клопотів (і до речі непоганий). Але тим не менш вона реально поважає і любить своїх підопічних. Вона реально піклується про них, знає кому чого не вистачає, намагається це організувати (в міру своїх можливостей). Вона ж займається всіма процедурами при похованні підопічних, причому робить це щиро і піклується про дотримання всіх прийнятих умовностей і традицій. Я не знаю, чи всі люди в цій службі такі, чи це мені пощастило (реально, бо вона дуже сильно допомогла сьогодні) натрапити саме на таку людину, але суспільство дуже недооцінює роль цих людей. Це дійсно віддані люди, причому віддані щиро, без думки про "треба" - просто тому, що душа їх так кличе. Тому якщо у вас є старі самотні родичі або знайомі сусіди і вам доведеться стикнутися з соц. службою - придивіться уважніше до цих людей і спробуйте їм допомогти - і вони вам теж допоможуть, коли час прийде.
Датчане доказали пользу футбола для бездомных
... то сьогодні перекладатимуть труби. Це, схоже, не стільки бардак, як закон природи. Пояснюю. В п'ятницю я замовив встановлення дверей в квартирі. Сижу, чекаю майстрів. Дзвінок в двері -- комунальники. Вони помили підлоги в під'їзді (!) і просять розписатись у них в відомості, що вони це робили. Розписався, перевірив - дійсно помили. Через дві години прийшли ставити двері. Поставили швидко, але лишили стільки бруду, що довелося мити за ними заново. От як комунальники могли вибрати цей час для миття? Вони ж не кожен день підлоги миють :).
Сьогодні зранку в Києві було стільки пробок на моєму шляху , що Яндекс.Пробки (МЯК) настирливо прокладав маршрут дворами. І я таки одним з дворів проїхався за його вказівками. Тепер знаю, що там таки їхати можна (хоча за нормальних умов по тому маршруту мені їхати навряд чи коли доведеться). Дякуємо авторам МЯК.
У кацапів є Селище Вперед, але немає селища Назад. Є селища Вольное і Невольное. Є селища Щучье, Птичье, Рыбье, Совье, Журавлиное, Хорьки (2 шт) і Хорьков, Червяков, Котово, Конское, Беличье, Лисье, Волчье, Бурундуки (3 шт), Хомяки і Хомяково, Петухи. Є озера Слоновое (!), Журавлиное, Конское, Червяково, Мышиное, Беличье, Лисье, Волчье і Собачье, але немає Кошачьего (є Котячій струмок в Україні). І нарешті, немає нічого Сучьего. А ви зустрічали якісь цікаві назви, що мають сенс (а не просто схожі на якусь нецензурщину)?
Історія: Колонки, підключені до порту в компі Aux Out (чи як він там) грають все що треба. В колонках є вбудований вихід на навушники, котрий при вставлянні навушників відмикає динаміки. Потім я програю певний файл (в якому начебто записаний звук з частотою > 18KHz). Після цього колонки починають грати файли вибірково - частину грають, а частину ні. "Проблемні" файли до програвання того певного файлу програвались нормально, це точно. Причому, не програються саме файли в цілому, а не просто певні частоти в файлах. Там, де файл програється, програються всі діапазони частот (принаймні, я не помітив різниці, а слухав відому моєму вуху музику). Вставив навушники в колонки - проблемні файли заграли в навушниках. Витяг навушники - проблемні файли заграли і в колонках. Питання - що то було?
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31