За життя

Подивився вчора Lumia 810 (?) на Windows Phone 7.5. Чесно намагався зрозуміти, де різні оглядачі знайшли простий і зручний інтерфейс. Я в ньому взагалі нічого не зрозумів. Швидке - так, швидке. Швидше за айфон, це так. Але оцей вертикально-горизонтальний скролинг нагадує індійські фільми, де все яскраво, всі танцюють, але жодного сенсу не прослідковується. Я так розумію, що керманич відділенням і його підлеглі (всі індуси включаючи керманича) вирішили привнести національного колориту в своє поробло. Щиро сподіваюсь, що Windows Phone 8 буде більш адекватним до розуму WASP'ів і інших caucasians.
При русі дорогами / тротуарами загального користування міської дорожньої мережі, якими правилами має користуватись вершник? Чи може він їхати по тротуару як пішохід чи має їхати як велосипедист по проїжджій частині? Питання не риторичне - сьогодні спостерігав вершницю, що рухалась судячи з обставин по тротуару і переходила дорогу по пішохідному переходу. Ускладнимо питання - а якщо вершник їздить верхи на слоні?
Останнім часом клієнти радують своєю дитячою безпосередністю. Займатись програмуванням вже ніхто не хоче. Я мовчу про європейців - в них робочий час дорогий, і вони рутинну роботу хочуть скинути на більш дешеву робочу силу (хоча знайшли куди скидати - італійці хочуть передати розробку в британську компанію, бугага). Але індуси! Приперся сьогодні індус. Каже "нам потрібна функція X для Blackberry (ще живий, так)". Я йому кажу, що у нас для Blackberry потрібна суттєва обробка напильником і йому буде набагато дешевше взяти опенсорсний продукт і доробити необхідну функцію в ньому (реально в опенсорсному продукті вже є 90% необхідного), аніж платити нам за доробку під Blackberry. Відповідь мене порадувала: "нам необхідний complete solution. Гроші - не проблема". Дожилися, індуси намагаються замовити індивідуальну доробку в Європі.
Зареєстрували по Європі торгову марку. І почалось - по парі разів на місяць приходять листи від різних "установ" (компаній), котрі виглядають як інвойс на оплату послуг з включення ТМ в базу даних. І написано, наприклад, що інвойс підлягає оплаті протягом 14 днів. Суми чималі - біля 1000 фунтів стерлінгів. А якщо не оплатимо, то нашу ТМ винесуть з бази. А нижче дрібнесеньким шрифтом написано, що це є offer з включення в приватну базу даних якоїсь там компанії. Тобто в принципі все чесно і законно, але я впевнений, що неуважних, хто не читає до кінця або не розуміє написаного оскільки не юрист, чимало. Навіть я сам перший лист читав дуже уважно, щоб переконатись, що це треба або не треба оплачувати, оскільки від юристів інформації про додаткові платежі не було.
Зомбі самі по собі не страшні -- хіба мало ми бачимо неживого, що рухається, ще й людям шкоду робить? Тому й кіно про зомбі має відноситись до комедій, а не для фільмів жахів. Лякає не зомбі, а питання, хто ним рухає і з якою метою. А точніше, лякає розуміння неможливості відповісти на це питання. Тобто найбільш страшною в фільмах жахів є безпорадність героя. Власне, як і в житті. І цим же пояснюється потяг людини до пояснення причин всього що відбувається навколо, нехай навіть за допомогою духів предків чи божої волі.
У мозку людини є досить цікава властивість: він серед "шуму" не розпізнає об'єкт, але якщо цей об'єкт в шумі показати, то не помічати об'єкт надалі людина вже не може. Це я до чого - я таки спіймав обох маток, що потрібно було, причому з першого проходу. Просто треба було уважно подивитись на матку (іншу) і поки шаблон ще був перед очима, шукати тих маток, котрих потрібно було знайти.
Як власник чорної кішки, повідомляю -- пошуки чорного кота в темній кімнаті - райський відпочинок в порівнянні із задачею спіймати молоду і дуже прудку немарковану бджолину матку на 8-12 рамках, заповнених бджолами (від 8 тис. особин і більше), при тому, що сама матка тікає від шукача, і взагалі достеменно невідомо, що матка там є (а не втекла чи була придавлена чи вбита бджолами).
...Вот, скажем, предприниматель Ф., человек легко возбудимый, но при этом крайне разборчивый в деловых связях, предложил друзьям создать сайт со стартап-порнографией. «Представляете, — говорил мечтательно предприниматель Ф., — зашел — там идеи стартапов. Тысячи! По рубрикам. Коммуникации, IT, сервисы, медиа... Нет, не так: по сумме вложений. Нет, по типу инвестирования. Нет, по срокам реализации! Нет, нет! По потенциальному уровню публичности!» Тут предприниматель Ф. смущенно спохватывался и краснел. «Ну, в меру своей испорченности представьте себе, — скромно говорил он. — Так вот: заходишь туда, выбираешь себе... Такое что-нибудь. Смотришь. Заводишься бешено! Идеи прут. Прямо представляешь себе: как, с кем.. Вот так можно... Вот тут так еще... И еще так! И вот сюда вложиться! И вот это подтянуть! Сердце колотится, глаза слезятся... Ну, и отпускает через пятнадцать минут. Встаешь себе, идешь жить дальше, ни волокиты, ни рисков, ничего».

Virginity:

From Roses


Morning star:

From Roses


Covered innocence:

From Roses
(попередня частина тут)

З 1-го числа починаючи шпиняв дівчину в Порше-Захід, щоб з'ясувала з приводу замовлення. В принципі, кажуть, замовити не можна... Але для вас трошечки можна. Аванс? Мінімальний, 5000 грн. (нагадаю, що в Атлант-М мені казали про 20-30% авансу).

Поїхали вчора замовляти. Ну, опції на Tiguan - це щось. На одному заводі збираються Тігуани і Гольфи. Але на Гольф можна замовити індивідуальний колір, а на Тігуан - ні. Додаткові опції - це взагалі цирк. Якщо ставиться камера заднього виду, то не можна поставити Park Assist (в Ауді з цим проблем немає). Light Assist недоступний з бі-ксеноном (теж опція). Причому, в Light assist входить дзеркало заднього виду із автозатемненням і підсвітка зони педалей. Ну скажіть мені, яке відношення мають дзеркало і педалі до бі-ксенону і хто вигадав такий ідіотизм. Телефонна підготовка "Плюс" недоступна з навігаційною системою. А ці двоє як пов'язані? Ніхто не знає. Кермо тільки триспицеве, при тому що в Ауді Q3 (одна платформа з тігуаном) є чотириспицеве.

Короче, автомобіль черговий раз виправдав свою назву - нехай піпл хаває. Ми звісно замовили, оскільки вже приїхали і бюджет на це виділений, але осад лишився. В майбутньому тільки преміум-клас і з індивідуалізацією по максимуму.

  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31