За життя

Bruce Schneier ссылается на статью, в которой обсуждается следующая тема:

В своей оценке действий человека мы исходим из того, что его неэтичный выбор в той или иной ситуации является осознанным, т.е. человек мог выбирать между этичным и неэтичным. Исследования же показывают, что это не так, и мозг выбирающего ведет себя в данном случае (как и во многих других когнитивных ситуациях) инерционно, т.е. деятельность мозга до выбора сказывается на том, "видит" ли мозг вообще альтернативы.

Попросту говоря, когда мы спрашиваем человека "ну как ты мог так поступить, это же неэтично / незаконно", а он отвечает "не знаю, так получилось" - это как раз тот случай. Мозг просто не видел других альтернатив.

Пример, приводимый в статье: эксперимент показал, что если люди сначала думали о бизнес-вопросах, а потом им дали варианты (стороннего по отношению к предыдущим вопросам) выбора, то они были склонны выбирать неэтичный, но более выгодный вариант, а те люди, которые сначала думали об этических вопросах, выбирали этичный вариант.
Все в житті фігня.
Бджоли теж фігня, але їх багато.

Народна мудрість

Як відомо, бджоли запліднюють біля 90% квіток рослин. Тобто без бджіл людство вимре з голоду. Це стосується і садів із городами, і с/г угідь.

А у нашому дачному товаристві бджіл не було. А рослини були. Тому я вирішив для суспільної користі завести пару вуликів. Недовго думаючи зателефонував за об'явою, і мені, як це звичайно буває, пощастило -- пасічник продавав два вулики і живе він в Нових Петрівцях. Він взявся ці вулики і обслуговувати.

Це все було рік тому, наприкінці червня. Бджоли в мене успішно перезимували під керівництвом пасічника і настала весна. Бджоли працюють, гудять, і я вирішив трохи розширитися - поставити ще два вулика і дві-три сім'ї (вулики на 24 рамки подвійні, можна тримати дві сім'ї).

Паралельно ми міняли маток - замовили на Закарпатті племінних маток, яких нам передали потягом, і весь минулий тиждень намагалися їх підселити (для цього треба спіймати стару матку, а якщо вона не мічена, то завдання ускладнюється надзвичайно). Одну матку спіймали одразу, а другу так і не вдалося. Тому працює тепер свіжовиведена своя матка, а для племінної я робитиму так званий відводок - маленьку нову сім'ю, яка згодом має вирости до повної.

А ще в мене в одній сім'ї втік рій з половиною бджіл. Так що я підсадив туди матку і сьогодні побачив, що вона прижилась (це не завжди буває).

Але меду у нас виходить дуже мало -- незважаючи на 300 ділянок в кооперативі, медоносних рослин мало. Одне радує - ми свого часу посадили 20 лип і вони цього року всі будуть квітнути. Тобто бджоли у нас будуть пастися на наших посадках.

А взагалі бджільництво - цікаве заняття, хоча й дуже непросте. Наприклад, ви знали, що бджіл можна тримати і в місті? Мабуть тільки не в Києві, бо брудно від автомобілів. Можна прямо на балконі, якщо в квартирі і по сусідах немає алергіків. Але щоб вулик давав багато продукту, бджіл треба вивозити на медоноси, тобто товарне виробництво вимагає великої кількості сімей. А вдома можна тримати бджіл в якості домашніх тварин.

Вулики роблять з дерева, але є і вулики з поліпропілену (і весь реманент також). Цікаво буде один такий вулик потім завести для порівняння. Часу на бджіл йде порівняно небагато. Книжки пишуть -- 22 години на рік на сім'ю. В мене мабуть більше, але це тому що я початківець і тому що я зараз роблю вулики (фарбую і встановлюю) і нові рамки.
Гривнєва кредитна картка закінчується в мене травнем (тобто через три дні). Раніше картки перевипускались автоматично і, більше того, мені прийшла СМС забирати нову картку після 25-го числа. Приїхав сьогодні забирати нову картку, а мені кажуть приходити в п'ятницю після обіду (1-го червня). А стару картку заблоковано вже кілька днів! В приват24 картку видно, але зробити з нею нічого не можна. В приват24 в чаті питаю, що коїться, - мені кажуть, що треба було писати заяву на перевипуск. Питаю, чому заблоковано картку - невідомо (нагадаю, що вона ще три дні має діяти). Купу грошей на картці можна тільки зняти з паспортом у відділенні. А якщо я за кордоном, то що? До чого я лояльний до цього банку, 12 років вже з ним працюючи, але тут думаю, чи не відмовитись від їхніх послуг.
Передмова: Мазда моя живе в дворі, оскільки в гаражі живе барахло, велосипеди, дитячі машинки, стара плита, два комплекти зимової гуми, два трімери (один без гайки на 10 з лівою різьбою кроком 0.75 де її купити?), а на додаток в куточку ховається літня автівка. І оскільки мазда живе в дворі, то вона постійно брудна. Пил вкриває її тонким шаром на третій день після миття, а при виїзді на ній раз в три дні мити машину взагалі немає сенсу. Оскільки вчора я здійснив приємну подорож в Черкаську область і назад (забирав два новеньких вулики-лежаки на 24 рамки кожен), то без миття обійтись було неможливо, бо тушки вбитих комах створюють сюрреалістичний пейзаж на лобовому склі (коли дивишся зсередини), що нагадує Останній День Помпеї. Зазвичай я мию машини на Петрівці біля Мегамаркету. Ручна мийка з воском для Мазди займає 40-50 хвилин і коштує 80-90 грн + чайові (віск оплачується додатково). Не так і дешево. А я тим часом хожу в Мегамаркет. Але ще можуть бути черги на мийці, і взагалі 45 хвилин тинятись - не хотілось. Тому було вирішено спробувати автомийку. Це така мийка, де "3 хвилини - 30 грн" з роликами і валиками, що миють машину автоматично. Цікаве спостереження -- на початку вул.Богатирської стоїть дві мийки, одна напроти іншої. Та, що на виїзді з Києва, завжди має черги. Та, що на в'їзді, завжди пуста. На неї я і поїхав. Що можна сказати ... Миє. Найдешевший пакет 35 грн включає віск і сушку. Наступний пакет -- те ж + протирання порогів і посилений шампунь (45 грн). Я скористався з цього наступного. Є ще додаткові послуги по 10 грн. По часу - хвилин 12-15, я не здогадався поміряти. Сам процес прикольний, якщо сидиш в машині - валики ці наїздять на машину і стає трошечки страшно. Зовсім трошечки, але якщо у кого клаустрофобія, то не рекомендую. А ще сидячи в машині я з'ясував, що десь крапає вода через гумку люка. Якість миття (з посиленим шампунем) -- відмило все крім застиглих плям соку якогось дерева на капоті (він дуже липкий і навіть нігтем не дуже знімався). На ручній мийці це мабуть відтерли б ганчіркою. Чищення килимків - + 10 грн (на ручній мийці входить в комплект сервісу) . Але килимки можна і самому потрусити і з пляшечки водою полити, якщо є бажання. Короче кажучи, для мазди - саме те, що треба. А літню машину і вручну миють за 40 грн і 20 хвилин, так що там немає різниці.
Якщо вам треба пофарбувати щось істотне (0.5 кв.м і більше) зроблене з дерева, в жодному разі не використовуйте пензлі для основної маси -- беріть поролоновий валик. Валик значне економніший за пензлі (особливо при використанні дорогих лаків і пропиток для дерева) і ним можна пофарбувати майже всюди, де й пензлем. А важкодоступні місця фарбуйте вже пензлем. Можна взагалі взяти пульверизатор, але він не дає такої точності, як валик, і з ним більше клопоту.
Заходит пингвин в бар. Заказывает виски, сигареты.
Садится за стол, выпивает виски, выкуривает сигарету. Встает и направляется к выходу.
Все посетители в ауте, наблюдая за пингвином. Пингвин:
- Что вы на меня так смотрите?
Первым из небытия возвращается бармен:
- Да мы все в первый раз видим пингвина, пьющего виски и курящего сигареты, да еще и разговаривающего.
Пингвин:
- С такими ценами - и в последний.


В Сільпо продають екологічні паперові пакети (макс. навантаження 3 кг) по дивній ціні в 2.50 грн за штуку. Ми тут прикинули їхню собівартість, виходить щось менше 10 копійок. Аналогічний за масою і об'ємом целофановий пакет коштує у них же 0.50 грн.

Чудово Сільпо захищає довкілля, нічого не скажеш. Цікаво, чи багато вони таких пакетів напродавали.
Цитата з реальної вакансії (хто не лінивий, знайде в гуглі, звідки):

Qualifications:



Bachelors Degree or higher strongly preferred in computer science or engineering and/or a minimum of 5 years' experience in all aspects of Network Infrastructure, and exposure to other information technologies
Product Specialist
Gateway Routing and Dial peers
SIP (G.711, G.729, G.722, T.48,etc) MGCP, Skinny, PRI protocols
MPLS, Metro E, Optical Carrier, DS1-3, ATM, SIP trunking, AccuRing, 800 SDNs, VRFs
Session Border Controller products
SRTP (Secure SIP)
QOS Policy provisioning
Web Collaboration Technologies (WebEx)
E911 rules guidelines and provisioning
Dial Plan configurations and translations; Application dialing rules, Class of Service restrictions
VMWare and Server Technologies
Knowledge of SQL, PostGRESQL, databases
Linux, Microsoft Server technologies
XML scripting
TFTP, Syslogging
LDAP, SLDAP, SFTP, TFTP, SSH, DNS, DHCP, 802.1x, RDP, POE
Internal and Public Certificate Authority
WiFi integration as well as broadband wireless federation.
Auto Attendant and Call handlers
CTI integration
IMS Federation and 3g/4g technologies XMPP Technology
Federation of B2B UC
Video Conferencing
ITIL Certification; ITIL v.3 preferred
CCVP, CCNP, CCNA
Presentation skills and excellent analytical skills
Proficient project management skills
Ability to visualize new applications of existing knowledge that lead directly to important new business opportunities
Thorough understanding of business needs and the opportunities available in evolving telecommunication technologies/standards and how they can be incorporated into network infrastructure solutions
Excellent written and oral communications skills i.e. ability to translate business requirements into a coherent long term strategy for Unified Communications Infrastructure
Excellent interpersonal skills and team orientation

Product:
Cisco Unified Communication Manager 8.x
Cisco Unity Connection 8.x
Cisco Unified Presence 8.x
Cisco Gateways and Routers (1800 series, 2800-2900 series, 3900 series, ASR series and modules.
Cisco Emergency Responder
Cisco Unified Computing System - UCS
Contact Center Integration (UCCE)
Tanberg Codian Gateways, VCS Control, VCS Expressway
Cisco Unified Personal Communicator, OCS, MOC and Sametime integration



Ми тут сперечаємось, скільки нулів має бути в зарплаті.
Мою жовтневу фотографію троянди перепінили на Pinterest 99 разів. Зробимо круглу цифру? Ця теж непогана, але чомусь затик стався саме на ній.
Знято в приватному секторі на Сирці
Отак дивно іноді збігаються кольори.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31