За життя

Нарешті підписали договір із видавництвом. Довелось перейменувати казки в "Казки Дивного Лісу". Хай буде дивний, що ж ...

Далі текст вичитуватимуть редактор і коректор, після чого я отримую готовий текст, котрий можна віддавати для виготовлення аудіокниги. Я вільний змінювати виправлення редактора, хоча в принципі те, що я бачив (зразок змін в моєму тексті), гарної якості і мені як автору потрібно буде коригувати 5-10% змін.
Щось із цією погодою в мене очі вилазять ... Знайшов вдома агрегат для вимірювання тиску. На руку вдягається. Ну типу як годинник. Поміряв. 190/120. Очі вже на лобі, я в паніці ...

На четверте вимірювання (протягом двох годин, не одразу) я подумав, що може треба подивитись інструкцію, бо для мене 190 - це в лікарню треба. Так і є. Я пристрій вдягав як годинник. А треба пристроєм на тильний бік руки. Переміряв - все ок, 120/90.
Злітав на день в Ригу (Латвія). За кордоном я бував в підлітково-юнацькому віці багато і довго, тому після виходу з того віку і аж до сьогодні за кордон мене абсолютно не тягнуло — що я там не бачив? Власне кажучи, я і зараз там нічого нового не знайду, але оскільки була потреба поїхати, то я отримав певні враження, якими і хочу поділитись.

Читати далі...

Кому що, а курці, як відомо, просо. Оце я спробував вчора виїхати праворуч і посадив Мазду на пузо. Наступні 3 години ми її викопували, витягували (Тігуаном), ще викопували, ще витягували ... Витягнули. Але я почувався як побитий собака (і досі так почуваюсь). Зранку сьогодні приїхав трактор, знову почистив. Я, радісний, зібрався в місто за молоком, проїхав до того місця, де вчора застряг, і ... подивився, що за 20 метрів знову застрягну, незважаючи на трактор, і повернувся додому. А завтра зранку в аеропорт. Пішки, очевидно. В середу повернусь і спробую виїхати, бо ж гриб молока хоче, і до кави немає що наливати (ні, сухі вершки вже не годяться, від них підшлункова болить :( ).
Післязавтра, кажете? А ось вам реальна картина сьогодні вранці. Це (була) вулиця, котрою я мав би виїздити з дому. Висота снігу - від 1 до 1.8 (на піку) м.

74b5c671e799288c7992bb6f6c4119ef.jpg

А ось це результат роботи снігоочищувача протягом двох годин. Висота снігу на краях пробитої доріжки - 0.5-0.6 м. Там в кінці вуличка розходиться -- лівіше йде та, котра на фото вище, а правіше почистили трактором, зараз спробую туди виїхати.

c5acbed00b07037781de965beb9de391.jpg
Microsoft продає ліцензії на Windows Server (Web Server) за дуже смішними цінами (щось типу $7 в місяць). Дуже зручно і керувати ним набагато ефективніше, ніж лінуксом чи BSD. Але є нюанс (с) - сама система не є оптимізована для веб-хостингу. Там де лінукс запрацює на парі гігбайт дискового простору, Windows потребує 16. Шістнадцять! А місце, між іншим, не безкоштовне, хоч і начебто дешеве.

Взявши 20 Гб місця під цей сайт я думав, що мені вистачить надовго. Ага... Після інсталяції Апача, MySQL і пари дрібниць, на диску лишилось аж 1.5Gb місця. Довелося в авральному порядку докупляти ще. Добре, що розширення віртуального диску - справа 5 хвилин (від замовлення до готового місця на диску включно з resize'ом в вінді).
На 81-ий день від Нового Року зима повернулася в Київ. В зв'язку із цим хочу вказати, що астрономічна зима закінчилась як раз вчора, а сьогодні мала початись астрономічна весна.

І що там про Кінець Світу говорили? Ну запізнився трохи, всього лише на 3 місяці. Могли ж майя помилитись, правда?
Obra іспанською - праця, робота. Але на Кубі це ще й "хитрість, омана".
Три тижні вже не писав, бо і не було особливо, що писати. З ілюстраціями нарешті вирішилось - їх робитимуть ті, хто робить мультфільми. Щоправда, за два тижні ледь вдалося витрусити з виконавців авторський договір, і не підписаний, а лише текст. Причому, я ж готовий везти аванс, але давайте договір... два тижні... . Видавництво теж гальмує з договором. То кошторис народжували, то договір я виправляв, щоб він хоч якусь юридично коректну форму мав. Причому дивно - видавництво ж має певну кількість авторів, а договірна робота не поставлена взагалі. Хоча здавалося б - домовтесь з якимось юристом, котрий зробить якісні типові договори, і користуйтесь. Навіщо займатись самодіяльністю і писати договори, якщо ти не юрист і не маєш практики. Питання риторичне, звісно. Одне добре - ані назва, ані самі казки не ріжуться (принаймні на даному етапі). Ще ми написали brief на заявку на державне фінансування мульт.серії. Не знаю, чи з цього щось вийде, але якщо не робити, то гарантовано не вийде нічого, а так є якийсь шанс. Тим більше, що мені гроші не потрібні і все піде мультстудії (тобто в них є інтерес проштовхувати тему). Як тільки ми підписуємо договори (з видавництвом і ілюстраторами), починається технічна щоденна робота з редактором і технічними співробітниками видавництва. Далі буде ... PS: а особистий сайт на Бітріксі (включно із блогами) я майже зробив, але віддав нашому новому веб-майстру вчитися на ньому Бітрікса. Поки не вивчиться, сайт в тираж не піде.
Сьогодні слухаємо пісню, автора котрої знають всі і не знає, мабуть, ніхто.

Спершу варіант, котрий я чув по радіо і шукав в youtube:



Ще один гарний варіант:




Канонічна версія:



ОРИГІНАЛ! Так, автори - Шер і Сонні Боно, хоча крутять зазвичай версію Ненсі Сінатра





І на закусь Gothic Rock:

  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31