За життя

Поки їхав на СТО, побачив три аварії, кожна з яких зайняла по дві смуги руху.
Ну і на закусь відео - реклама відеореєстратора для вашої автівки:
Зима, що затягнулася, завдала істотної шкоди багатьом бджолярам. В наших широтах, якщо вулики зимують на вулиці (як в мене), бджолам роблять очищувальний обліт (коли бджоли роблять свій туалет) і по можливості чистять вуликі від підмору. Це робиться в теплий сонячний день, коли температура повітря сягає +12. Такі дні не рідкість для березня. Але не в цьому році. Цього року обліт бджоли виконували самостійно і дуже пізно - з тиждень тому. А залізти і почистити вулики руки дійшли лише сьогодні (здебільшого в пасічника, бо я взагалі роботою перевантажений).

Результати в мене на диво непогані. Одна сім'я з чотирьох, що хворіла ще минулого року, загинула (я цього і очікував), а от три інші здорові, міцні і вже збирають пилок і носять свіжий мед (не знаю, звідки, бо ще нічого не цвіте). Іншими словами, працюють як бджілки.

В людей, каже пасічник, сім'ї гинули масово. В нього з біля 15 сімей загинуло три на рівному місці (в мене хоч відомо було, що вони хворі), в сусіда з 8 загинуло 5. Вологість, сніг наприкінці березня додали свого.

Зате в мене ще біля десятка рамок з медом стоїть - не знадобився (минулої весни я весь березень бджіл підгодовував медом і цукром). Цей мед піде на підгодівлю в травні, а тоді можна буде і собі взяти трохи меду (хоч один врожай за 3 роки зберу ... ).
Просто відмінно! Свіжо, зворушливо і нагадує про втрачений рай. Сходіть, не пошкодуєте.
Я, мабуть, зіпсована буремними 90-ми людина, але мені запрошення спробувати TripAdvisor (в фейсбуку) нагадало слова "кислота", "вегас" (по фільму) тощо, а не подорожі.
Написав в Taxer, спитав як мені бути з двома проблемами - інша посада керівника і неможливість підписати договір із ПФУ. Як виявилось, обидва питання є в переліку поширених питань, але посилання на сам перелік знаходиться біс зна де внизу сторінки. До того ж, стосовно першого питання в FAQ неправильно вказане прізвище по нашому району, а проблема із підписанням договору із ПФУ описана як така, що виникає із ключами від податкової, але ж в мене ключ від ІВК, а не від податкової!

Чекаємо відповіді Таксера на друге питання. Але то не горить, оскільки звіт в ПФУ здавати лише наступного року.
Тільки що зняв з Британії 7 (сім. Котра після шести йде) кліщів. Всі як один - здорові, відгодовані, активні і хрін розчавиш. Кліщі небезпечні для людей Бореліозом і подекуди (начебто не в Києві) енцефалітом. Для тварин вони небезпечні повним спектром відомих і невідомих хвороб, від деяких з котрих лікування немає. Тому, панове, будьте обережні і уважні в зелених зонах - сезон негараздів почався.
Останні пів-року податкові інспекції (ДПІ) активно впроваджують електронну звітність. Для підприємців на третій і вищих групах єдиного податку ДПІ настирливо рекомендують переходити на неї і погрожують не приймати паперові звіти.

Ок, я вирішив бути прогресивним.  

Читати далі...

Захожу на taxer.com.ua, в цей момент по інтернет-радіо починає грати пісня від Thievery Corporation.
Я рідко коли дивлюсь різні відео, і до фокусів зазвичай ставлюсь без ентузіазму (якщо фокус людьми створено, то як саме - вже нецікаво). Але це - поза межами мого розуміння. Тобто я навіть теоретично не можу зрозуміти, як організувати такий фокус (якщо це фокус). Відео також засвідчує, що ми не є свідками сугестії.

Що ви там про Верховну Раду і опозицію кажете?

Їду тільки що по Оболоні, переді мною брудний Opel Astra з київськими номерами і рекламою якоюсь дрібних автомобільних робіт (щось із рихтуванням). Стопи не працюють - правий взагалі, лівий ледь видно, центрального (під заднім склом) немає в принципі.

Посигналив йому, зупинився, кажу "у вас стопи не працюють". А мені у відповідь чудове "і что тєпєрь?". Забратись з дороги, мудаче, адже експлуатація авто з такими дефектами заборонена.

Я розумію, що з його рагульської позиції стопи - це не його проблеми, а тому лагодити їх непотрібно. Але цей недоумок забув, що в того хто ззаду може стояти реєстратор (як в мене) і в випадку чого винним його таки зроблять. Але біс із ним, тут таких половина ...

І звичайно, ніякі демонстрації, опозиції і революції не змінять цю рагульську психологію мешканців Києва. Тільки масові розстріли. За критерій можна взяти виїзд на перехрестя, коли такий виїзд створює затор. Виїхав, заблокував перехрестя - до стінки. І тоді ті, хто залишаться в живих, будуть думати про інших рефлекторно.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31